Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehetne azt, hogy inkább csöndben maradsz, Zoltán?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap  reggel a hetes cikk szerinti eljárás újabb meghallgatását tartották Brüsszelben, ahol megjelent Varga Judit igazságügy miniszter és Palkovics László innovációs miniszter is. Az ülés ugyan zárt volt – erre szavazott a magyar delegáció – mégis Kovács Zoltán, Magyarország Donald Trumpja úgy gondolta, hogy teljesen helyénvaló az, ha egy zárt ülésről ő élőben számol be a Twitter fiókján. Annyiban mondjuk igaza volt, hogy – mivel írásait csak azok olvassák, akik egyébként röhögni járnak oda – nem tarthatott attól, hogy komolyabb visszhangot fog kiváltani a folyamatos szivárogtatásával. Tévedett azonban, hiszen mint kiderült, a finn soros elnökség igenis felháborítónak találta nem csak a szivárogtatást, de azt is, hogy Kovács Soros-kórusnak nevezte a kérdést feltevőket.

Az egy dolog, hogy Kovács a kormány egyéb tagjaihoz hasonlóan Soros fóbiától szenved – a nevén kívül szinte képtelen bármi mást is elfogadni egyes problémák okaként -, de hogy emellé még ennyire zseniálisan kretén is, hogy több tucat Twitter posztban csinál teljesen hülyét magából, az még idehaza sem mindennapi. Mert jót lehet röhögni Kósa, vagy Németh kreténebbnél kreténebb mondatain, de Kovácsot nehéz überelni. Ő ugyanis teljesen komolyan azt gondolja, hogy az ő szakmai felkészültsége és tudása elegendő ahhoz, hogy bárkivel vitába szálljon és ne csak vitába szálljon, de ezeket gond nélkül meg is nyerje. Olyan egyszerűen nem létezik, hogy neki ne legyen igaza, hogy ne úgy jöjjön ki egy vitából, hogy az ellenfelével felmosta a padlót.

Kovácson a fél internet röhög hétről-hétre, de ő a mai napig képtelen arra, hogy felfogja, nem vele nevetnek, hanem rajta. Elég csak azt megnézni, hogy ő Soros György egyik legnagyobb gyűlölője, miközben ő maga a már időközben az országot elhagyni kényszerülő CEU-ra járt és diplomázott anno. Mégis, hogy lehet komolyan venni egy ilyen embert? Kovács toporzékol szinte heti szinten, számára minden kritika felér egy Sorostól érkező támadással, amitől véleménye szerint csak és kizárólag Orbán és kormánya védheti meg a magyar hont. Kovács komolyan hiszi, hogy Brüsszelbe a küldöttség harcolni érkezett, harcolni a globális elit elnyomása ellen.

Ezzel szemben a valóság az, hogy már az EU szerint is komoly gondok vannak Magyarországon. A jogállam leépült, a sajtószabadság már alig létezik, a bíróságok függetlensége pedig a múlté. Az egyes országok képviselői érthető módon magyarázatot várnak arra, hogy egy uniós tagország kormánya mégis hogyan gondolja azt, hogy ebben a közösségben ez még belefér. Az uniós támogatások a magyar gazdaság egyik komoly mozgatórugói, ezért azonban a finn soros elnökség véleménye szerint minimum teljesíteni kellene a jogállami követelményeket az országnak. Ennek hiányában csökkenthetnék a felénk irányuló kifizetéseket, sőt, akár teljes egészében is elzárhatnák a pénzcsapokat.

A hetes cikk szerinti eljárás nem egy komolytalan valami. Lehet, hogy az EU bürokráciája miatt súlytalannak tűnik egyelőre a vizsgálat, mégis a finn elnökséggel felgyorsultak az események. Nekik is érdekük az, hogy minden uniós tagországban alapvető legyen a demokratikus jogállam megléte. Ebből nem engedne az EU, még Orbán kedvéért sem. Ez Kovácsnak vélhetően nem tetszik, aki szerint az eljárásra sincs semmi ok, hiszen ők már többb alkalommal is elmagyarázták, miért is nem törvényellenes az, amit immár tizedik éve tesznek ezzel az országgal. Szerintük már minden felmerülő kérdésre magyarázatot adtak, ezért az eljárás folytatása csak azt bizonyítja, hogy itt semmiféle valós válaszra nem kíváncsi a küldöttség, csak is boszorkányüldözésről van szó.

Ezzel azonban a magyar kormány és Kovács is egyedül van, hiszen a legtöbb tagország szerint – a másik vizsgált Lengyelországot kivéve persze – egyre inkább elfogadhatatlan az, ami ma Magyarországon történik. A meghallgatásról Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egy ponton távozni akart, ugyanis felháborítónak találta Kovács viselkedését. A szóvivő tweetjei nevetségesek, arról már nem is beszélve, hogy minimum megsértik az uniós tagországok íratlan szabályait. Ha egy ülés zárt, akkor az zárt, pláne akkor, ha a magyar küldöttség is erre szavazott.

Az Eurológus blog a következő információkat tudta meg a meghallgatást követően:

Felháborítónak nevezte Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő tweetjeit Tytti Tuppurainen, finn európai ügyekért felelős miniszter az Áltanos Ügyek Tanácsát keddi ülését lezáró sajtótájékoztatón.

…Írásos magyarázatot, és nem bocsánatkérést várunk a magyar kormánytól – mondta Tuppurainen a kedd esti sajtótájékoztatón. A finn uniós miniszter azt is kifejtette, hogy komoly témáról volt szó, és az európai jog is kimondja, hogy bizalmasan kell kezelni a meghallgatáson hallottakat. Tuppurainen a tweetek antiszemita jellegét is kritizálta.

Kovács nem első alkalommal járatta le a magyar kormányt. Nem a magyarokat, hiszen ez az ember engem példának okáért biztosan nem képvisel. Ismerve persze az Unió működését, valós retorzió nem várható Kovács performanszát követően, noha érdemes ezek után átgondolnia, hogy milyen értelmetlen marhaságokat ír a Twitter fiókján. Lehet, hogy a magyar kormány nem boldog attól, hogy a hetes cikk szerinti eljárás tovább folytatódik, de ettől a tény még tény marad. Orbánék képtelenek befogni és alárendelni magukat a vizsgálatnak, nekik vissza kell támadniuk, ezzel is fenntartva a háborús retorikát, ahol Orbán megvívja harcát a gonosz, gaz Brüsszellel szemben. A nagy helyzet azonban az, hogy sem Orbán, sem pedig Kovács nem áll nyerésre, Magyarországról már nem is beszélve. Ez a két ember – többek között – szégyen Magyarországra nézve. Jobb lenne ha Kovács inkább csendben maradna és lejegyezné a zseniális gondolatait egy olyan naplóba, amelyet aztán majd soha senkinek nem kell látnia.

Szégyen ez az egész kormány, Vargástul, Kovácsostul, Palkovicsostul. Nem toporzékolni kellene, hanem elfogadni a kritikát és inkább csöndben maradni. Mindenki jobban járna vele, de az értelmesen gondolkodók biztosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!