Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A házmester túltolta a biciklit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér Lászlót feljelentette a Magyar Ateista Társaság méghozzá közösség elleni uszítás bűncselekményének elkövetése miatt. Persze nem érdemes abba a hitbe ringatni magunkat, hogy lesz is eredménye a nyomozásnak, azért mégis jó látni azt, hogy vannak még, akik nyíltan ki mernek állni az ellen, amit a házmester képvisel. Kövér nem egyszer vetette már el a sulykot, ezért meglepő, hogy eddig kellett várni azzal, mire végre valaki vette a bátorságot és fel merte jelenteni Kövért. A házmester száját rendre olyan mondatok hagyták el az elmúlt években, amelyek nem feltétlenül egy épeszű ember képét mutatják. Hogy Orbánhoz hasonlóan az agyára ment-e a hatalom, vagy egyszerűen jólesik neki, ha kiélheti vágyait, azt nem tudom, mindenesetre csak idő kérdése volt, mire valakinek elege lett abból, hogy Kövér sorozatosan sért meg különböző embereket.

Isten, haza és emberszeretet teszi emberekké az embereket.

Ez a fenti gondolat volt az, amely túlment a Magyar Ateista Társaság tűréshatárán és ami miatt megtették a feljelentést. Noha ez a gondolat Kövér szerint Zsitvay Tibor volt politikushoz és házelnökhöz köthető, ez mégsem mentesíti Kövért, hiszen azzal, hogy ezt a gondolatot ő maga is helyesnek gondolja, egyetért vele. Kövér persze nem először minősíti azokat, akik nem hiszen Istenben, megtette azt a múltban már számos alkalommal. Azt Kövér azonban elfelejti, hogy él pár millió magyar az országban, akik ha nem is ateisták feltétlenül, de nem is Isten hívők. Vagyis Kövér ezzel magyarok millióit különböztette meg vallási hovatartozásuk alapján. Ehhez a házmesternek természetesen semmi joga nincs, hiszen Magyarországon vallásszabadság van, nincs államvallás, még ha olyannyira szeretné is Orbán és kompániája.

Az ember nem attól ember, hogy hisze-e a teremtőben, vagy sem. Az ember attól ember, ha segít embertársán, ha nem okoz szándékosan fájdalmat a másiknak. Az emberségnek az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki vallásos vagy sem. Elég megnézni Semjén Zsoltot vagy épp Kövér Lászlót, akik elmondásuk szerint mélyen keresztények, közben meg úgy vetik meg embertársaikat, hogy azt még Orbán is örömmel nézi. A vallásosság nincs egyenes arányban azzal, hogy ki milyen ember. Vannak jószívű, nagyszerű vallásos emberek, de ugyanúgy vannak jószívű és nagyszerű ateisták is. Az erkölcsösséget és emberséget nem csak a bibliából tanulhatjuk meg, hanem családunktól, barátainktól és tanárainktól egyaránt. Úgy tűnik ez egyik szentfazéknak sem sikerült a kormányból, hiszen ha rendelkeznének bármiféle erkölccsel is, úgy nem lopnák meg a magyar embereket és nem segédkeznének az ország lerombolásában sem.

Milyen keresztény egyáltalán az, akit nem érdekelnek az elesettek, az idősek, vagy a szegények? Milyen keresztény az, aki éhezteti a határon hónapok óta várakozó menekülteket? Milyen keresztény az, aki nem ítéli el párttársa erőszakos viselkedését feleségével szemben? Lehetne még sorolni azokat a példákat, amelyek tökéletesen bizonyítják azt, hogy a kormányoldalon csak papolnak Istenről és a keresztény hitről, de nem gyakorolják azt. A legnagyobb gond azonban az, hogy a valóban vallásos közösségek nem vetik ki maguk közül az ilyen egyéneket. Nem határolódnak el az egyházak egy olyan kormány politikusaitól, akik nyíltan idegengyűlöletre szólítanak fel. Tudom persze az okát, ettől azonban még nem válik elfogadhatóbbá.

De csak hogy értsük, miért is nincs helye Kövér Lászlónak a parlamentben, lássunk egy másik idézetet, amely a Magyar Ateista Társaság feljelentésében is szerepel:

Az előttünk álló küzdelmeket a magyarság csak akkor tudja megnyerni, ha a demokrácia eszközrendszerével meg tudunk őrizni egy olyan cselekvőképes politikai többséget, az igazságosság erejével fenn tudunk tartani egy olyan társadalmi többséget, és a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.

A vallást nem lehet lenyomni az emberek torkán, az minden esetben szabad választás kell, hogy legyen. Én pedig, mint nem vallásos egyén csatlakozom azokhoz, akik elfogadhatatlannak tartják azt, hogy egy Kövér-féle jöttment senki meg akarja mondani, hogy ki a magyar és ki nem. Hazaárulók személyében pedig nem hiszem, hogy túl messzire kellene mennie, kedves László, elég ha türköbe néz párttársainak többségével egyetemben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.