Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert ez itt jogállam. Módosítják a törvényt, hogy a Fidesz-csókos egyetemista helyettes államtitkár lehessen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Micsoda karrier! Ülni az egyetemi előadóterem padjában, és egyszer csak lenni helyettes államtitkár. Hiába, a tehetség jól jövedelmező. Na-na, nem mindenkinek. Ahhoz nagyon közel kell ülni, állni a Fidesz-kosárhoz. A pórnép gyereke pedig várja ki a sorát, ha a szakmájában el akar érni valamit. Nem értjük mi ezt: nagyon-nagyon sürgősen pótolni kellett Illés Boglárkát, aki a Fidelitas elnöke lett. Aztán milyen ország az, ahol helyettes államtitkár nélkül maradnak az emberek. Izgultak is, hogy mi a büdös franc lesz az ifjúsággal: ki foglalkozik velük; ki kutatja meg és fel, hogyan élnek Orbánisztánban a fiatalok. Jól. Jól élnek kicsi törpikeként a Nagy testvér hónalja alatt. Mások pedig inkább elrepülnek valamelyik nyűglődő demokrácia szárnyai alá.

Végy egy Novák Katalin államtitkárt, és ő bemutatja az utódot. Nem nagyon hivatalosan, csak úgy a Facebookon. Rácz Zsófia lesz az EMMI  ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. Joghallgató, 22 éves. Nem találtak olyan embert, aki gyűjtött már némi tapasztalatot arról, hogy mi is az munka. Nem baj, hátha a helyettes államtitkároknak ilyen nem kell, ők a tanulásból ki/befolyólag már mindent tudnak.

Új helyettes államtitkár. Rácz Zsófia megfogta az Isten lábát, vagy inkább a Novákék kezét

Jaj, hát, ne  legyünk igazságtalanok, Rácz korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is. Tudják hol? Ez az igazi ajánlólevél: az Alapjogokért Központ nevű fideszes „elemzőintézetnél”. Időnként a Hit Gyülekezetét alapító Németh Sándor újságjában, a Hetekben is publikál, de láthattuk (láthatták) már a független Hír tv Címlap műsorában.

Csak azt tudnám, hogy akkor mikor tanul, jogászként mikor lesz ideje utánajárni annak, hogy hová tüntetett el négymilliárd forintot az elődjéhez tartozó Új Nemzedék Központ. Mert az is a mi pénzünk volt, de szőrén szálán nyoma veszett. Annak a négymilliárd forintnak is. Már most annyi dolga van Rácznak, mint Orbán Viktornak. Talán olyan keveset is alszik. Nem baj, fiatal meg pártkatona is. Azért térjünk még egy kicsit vissza arra a bizonyos Alapjogokért Központra. Ha nem tudják, elárulom, ez olyasmi, mint az állami 100 milliókból működő Civil Összefogás Fórum, szép nevén: CÖF.

Az Alapjogokért Központ szoros és a Fidesz számára kiszámítható kapcsolatban vannak egymással. Induláskor a Fidesz pártalapítványától 30 millió forintot kaptak, és a Magyar Nemzeti Bank alapítványi hálózata is megtömte őket közpénzzel. Szóval, itt edződött Rácz kisasszony. Így vezethet egyenes útja a Fidesz-klánba. Most már csak annyit kérdeznék: ez az ember minden fiatal helyettes államtitkára lesz vagy csak a narancsos, bólogató fajankóké és fajankónéké. Piszkos álszent banda ez, de jól muzsikál. Maguknak húzzák a nótát, mindenki más ki van rekesztve az élvezetekből. Így működik a családok, fiatalok kormánya.

Normális esetben még azt mondhatnánk, hogy ne bántsuk az új államtitkár-helyettest, bizonyítson, aztán majd meglátjuk. Á, nem ennél már sokkal jobban ismerjük ezt a NER-kócerájt, nem várunk Rácz Zsófiától semmit. Mi nem, az orbáni elvárásoknak pedig már most tökéletesen megfelel.

…és akkor itt a slusszpoén!

  • A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint a mindössze 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait. A lap úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt megreformálása, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek a tisztségre.

Előbb a csókos, aztán hozzáigazítják a törvényt. Újabb mocskosság.

Tulajdonképpen nem olyan nagyon nehéz bekerülni egyetlen Fidesz-brancsba sem. Sikerült Eperjes Károly művész úrnak is. Már nagyon régóta eszi-issza Orbán minden szavát, gondolatát. Az a helyzet, hogy elég kár érte, hogy karmelita kolostori művésszé vált a Kossuth-díjas színész. De most végre lehetősége van akadémikusnak is lennie. Egészen biztosan ez hiányzik neki – nem a színház, nem film. Azokon a szerepeken már túl van. Új szerep kell, hiszen ez a kormány is a megújulás nagy művésze.

Új tagokat választott maga közé a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a legutóbbi közgyűlésen. Ennek értelmében 17-17 új rendes és levelező taggal bővült a szervezet, hasonlóra 2017 óta nem került sor. Ezen kívül az akadémiai díjakat is kiosztották egymás között. A legérdekesebb név a listában Eperjes Károly színművészé, aki levelező tagja lesz az akadémiának.

Ezt is megérte. Eperjes Károly színművész úr új szerepben: ákádémikus lett

A Magyar Művészeti Akadémia tagjainak tekintélyes összegű életjáradék jár, amit legutóbb 2019. január 1-jei hatállyal emeltek meg. E szerint a rendes tagok havonta 350 ezer forint, a levelező tagok 280 ezer forint életjáradékot kapnak.

Tessék adni életjáradékot a pénzünkből lassan már mindenkinek, mi többiek pedig elleszünk a minimálbérből, a kevés nyugdíjból, a megalázóan alacsony fizetésekből, a rohadt életbe már. Törvényt módosítanak az egyik nyalonc miatt, a másikból egyszer csak ákádémikus lesz. Nekik ez természetes, nem szoktak tiltakozni, nekik ez jár.

A fideszes sóhivatalokban bárki lehet bármi. Én azt mondom, ott, ahol Eperjes ákádémikus lehet, oda normális, okos ember nem vágyik. A mai Magyarországon nem érdemes tanulni, mert csak az számít, ki nyalja ki a legsűrűbben a hatalom seggét. Hol az istenbe vagyunk, álnok keresztények! Újabb pofon a tudásnak, a demokráciának. Meddig még? Fúj, de gyűlölöm már ezt az egészet! De legalább a hóbagolynak nagyon értelmes képe van.

Az önök véleménye

Amíg itthon kilóg a seggünk a nadrágból, addig itthon kellene a segítség, de hát a magyar ember le van szarva, kifelé azt mutatják, amit mindig hazudnak, hogy hasít a gazdaság, pedig nem, addig ne már szerte a világba építgessünk kórházakat és szereljük fel őket. Templomokat sem, azt mondjuk itthon sem kéne, de stadionokat sem kéne se itthon se máshol. A kövér meg nem normális, egyetlen elnökünk volt idáig aki igazi elnök volt és ő Göncz Árpád. Az többi összesen nem ért negyed annyit sem, mint ő egyedül. (Transzporter)

Lehetne itt poénkodni a húsz darab wc-ülőkén, de hát tény, hogy a kórházi wc-kben általában nincs – hogy miért nincs, hát jó kérdés. Talán fel kellene találni a betegálló ülőkéket, mert ezek szerint a kisebb megpróbáltatásokat sem viselik jól. Más kérdés, hogy mennyibe kerülhet egy nyamvadt ülőke? Ötszáz forint? Ezer? Hát ez a dráma, hogy még ennyi sincs egy kórháznak, hogy ezeket megoldja. (Melinda)

Hogy nem sül le a bőr a pofájáról a XX. század történelme ismeretében nemzeti érdekre mint igazodási alapra hivatkozni. Én direkt azért kívántam a rendszerváltást, hogy olyan világban élhessünk ahol az állam az azt alkotó személyek javára szerveződik és ne keljen újra olyan gazemberségek kényszerében élni amit a Kövér féle fasiszták teremtenek a nemzeti érdek mentén. (uszo)

Tetszik a cikk, de azért itt felszisszentem: „hogy tartsa meg nekünk a Jóisten még vagy húsz évig (orbánt)…”, de aztán továbbgondolva arra jutottam, hogy lehetne az negyven év is, csak rácsok mögött! (Villanyász)

„Egyre többet költenek a magyarok kikapcsolódásra” Nagyon cinikus ez a kijelentés,annak tudatában,hogy a dolgozóknak adott utalvány csak erre használható föl.Aki nem akarja,hogy elvesszen,elmegy pár napra az orbán haverok,rokonok szállodájába.Nagyon ki van ez találva. (P. István)

Érdekes lesz megfigyelni a FIDESZ bukását követően, hogy miként változik Kovács Desikerült Zoltán véleménye a sajtónak a hatalom ellenőrzését érintő feladatairól. Lenne erre egy tippem. (Alex)

Így írtunk mi

Erős Magyarország, komoly ország, mi?

Kovács Zoltán: a sajtónak nem feladata a hatalom ellenőrzése

Ahol egy politikából élő gazembert szentként imádnak, ott sok jóra nem lehet számítani

Petike Space Project

Magyarországot ismét megbüntették

Ez nem álmodozás, hanem közveszély

Agyonverlek, fiam

Megalkuvás

Céllövölde / Luca ajtaja

Itt tartunk most

A nap kommentje:

Eszembe jutott egy régi, de újra aktuális vicc: nálunk szólásszabadság van, de nyugaton a szólás után is szabadság van. 😀 (Hajszás)

Lee Marvin 1969-ben a Fesd át a kocsidat című westernben egy szentimentális cowboyt alakított. A filmnek az az érdekessége, hogy ebben vállalt először (és utoljára) énekes szerepet, pedig dalából, a Wand’rin Starból sláger lett, melyért aranylemezt is kapott. Micsoda hang! Basszus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.