Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


„Meg tudják tenni, meg akarják tenni, és már többször megtették”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A napokban a spanyol ügyvezető kormány elismerte, hogy több hiteles (értsd: titkos- és egyéb szolgálatok által ellenőrzött) forrás szerint az Iszlám Állam nevű szervezet támadásokra készül afrikai menekülttáborok ellen, amelyeket szinte kizárólag civil, nemzetközi szervezetek működtetnek.

Van amikor minden tapasztalat és igyekezet ellenére sem lehet felfogni egyes emberek és/vagy szervezetek, pártok „ideológiáját”, mert annyira abszurd, logikátlan és embertelen, mintha valamilyen párhuzamos valóságról lenne szó. De most nem Magyarországról beszélek, bár ott is akadnak elegen, akiknek a valóságlátása nem kicsit torz és beteges.

Arról az országról van szó, amely az utóbbi néhány évben a második legnagyobb ellenségévé vált a szélsőséges terrorszervezetnek, az ISIS-nek. Mert sok menekültet fogad be (a legfőbb gonosz a szemükben Franciaország). Csak ez év novemberében több mint száz ember életét követelték a támadásaik: a szervezetek elrabolt dolgozói, rendfenntartók, de legnagyobb részben maguk a menekültek, akiket egyszerűen kivégeztek.

Tudni kell ehhez, hogy jelenleg az egyik legnagyobb probléma a Spanyolországba (is) érkező menekültekkel kapcsolatban az, hogy több ezer közöttük a felnőtt kíséret nélkül érkező 8-12 éves gyermek. Akiket semmilyen rokon nem várja az országban, ezért visszakerülnek afrikai táborokba. Örökbefogadásra, elveszett rokonok sikeres felkutatására és Godot-ra várva töltenek el heteket, hónapokat, de legalább nem éheznek. A spanyol „Békés vakáció” program keretein belül csak idén nyáron körülbelül négyezer gyermek élvezhetett pár hetet befogadó családoknál, nyelvet tanulva, barátokat és ismereteket szerezve, ismerkedve az itteni kultúrával. Sokuknak ez idő alatt oldódott meg a tartózkodási engedély megszerzésének problémája is, de akiknek nem, ők is boldogan emlékeznek vissza a néhány hét szeretetre és segítségre.

Ilyenkor, év végén, az ünnepek miatt ismét sok spanyol tervez hasonló jótékonykodást – vagy meglátogatni a táborokat, vinni ajándékot és egyéb fontos dolgokat, vagy elhozni egy-két hétre az ünnepekre a kiválasztott gyerek(ek)et. A decemberre jelenleg lefoglalt két charter-járatra eddig több, mint háromszáz ideiglenes „szülő” jelentkezett.

Ők a kiszemelt ISIS-áldozatok, és a védenceik is. A spanyol külügyminisztérium komoly fenyegetésnek tartja az esetet, és kifejezetten óvják az odautazni szándékozókat a lehetséges következményektől.

Itt térek vissza arra, hogy képtelen vagyok megérteni az indokait annak, miért kell gyerekeket és a nekik pár nap békét, szeretetet, gondoskodást adni kívánó embereket fenyegetni – és végre is hajtani, amit „igazságos büntetésnek” vélnek a bosszút szomjazók. Mit kell megbosszulni egy nyolc éves, apátlan-anyátlan gyereken? Hogy a Maliban garázdálkodó társszervezeteik felgyújtották a faluját, és elhurcolták rabszolgamunkára, vagy megölték a szüleit? Ha ezt, akkor miért nem lőtték le azt a szerencsétlent is ott, ugyanakkor? Vagy megpróbálták bevonni őket a szervezetükbe, de nem sikerült? Esetleg nem akarnak öngyilkos merénylők lenni, nyolc-tíz évesen? Akkor pusztuljanak?

És azok is, akik friss kenyeret, meleg ételt, sátor helyett fűtött lakást biztosítanának nekik, legalább egy rövid időre?

Milyen kifacsart, beteg, embertelen hozzáállás ez? Nincs az a vallás, amelynek tanításával ezek a tettek igazolhatóak lennének. Ha keresztény a gyerek, azért lakoljon? Ha muzulmán, akkor azért? Ha bármilyen törzsi vallásban nevelkedett, akkor meg pont azért? Ugyanis ez a népirtás állítólag a vallási háború égisze alatt zajlik.

De nem, azt gondolom, ennek (sincs) semmi köze már valódi hitbéli kérdésekhez. Gyilkolni akarnak és robbantani, bármikor, bárhol – a hírekben kell szerepelni, beszéljenek róluk, és féljenek tőlük –, mert ettől érzik fontosnak és nagyhatalmúnak magukat.

Az írás címéül választott idézet egy, a témában nemzetközi szakértőnek számító csapat munkatársától származik. És sajnos nem csak arra a szervezetre érvényes, amely karácsonykor gyerekeket és a nekik segíteni akarókat akarja megölni.

Ismerős, mert Magyarországon más formában bár, de hasonló elven működik tíz éve a rendszer. Ott még nem gyilkolnak egyelőre, csak hagytak és hagynak majd megfagyni az utcán. Például.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.