Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Űrkatasztrófa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Bassssssszameg! – szisszent fel a Reptilián Főhadúr.

– Mi történt, felség? Csak nem a pikkelyrütyőkéje újult ki? – kérdezte aggódva a Szíriuszi Gyíktanács helyettes helytartója.

– Az is, de inkább ezer pikkelyrütyőkés kiütés, mint egy beszélő kakadu.

– Egy… micsoda, Fényességes Főhadúr?

– Tudod, azon az ellenszenves ex-gyarmatbolygón az az ellenszenves kis mitugrász, valami külügyminiszter vagy mi a búbánat.

– Jaj, tudom! Annak a kisvasutasnak a lakája, aki miatt kénytelenek voltunk a hátrahagyott helyőrségünket kivonni a Földről, és visszahozni a Szíriuszra, ugye?

– Igen, igen. De hát nem hagyhattuk, hogy egészen a mi családunkig visszavezessék a származásukat, lopcsak, kipcsak… onnan már csak egy lépés a szíriuszi reptilián eredet valós bizonyítása, és akkor lőttek a mi békés, passzív megfigyelői szerepünknek odalent.

– De Fényességes Főhadúr, engedelmével, mit mondott a kakadu, amin ennyire fel tetszett bosszankodni? Megint a Soros Györgyöt inzultálták?

– Nem, hű helytartóhelyettes hüllőm, Gyurink egyelőre biztonságban van, nem lepleződött le az utolsó, bátor kémünk. Most még annál is rosszabb történt. A kakadu azt mondta, űrhajóst küldenek fel 2024-ben.

– Négy évünk van még… – sápadt el a Szíriuszi Gyíktanács helyettes helytartója. – Ha egyszer idejönnek, akkor ezek táskát és topánkát készítenek a bőrünkből a diktátoruk lányának a sajátlábára, és rántottát sütnek a még ki sem kelt unokáinkból. Mit tegyünk, Fényességes Főhadúr?

– Kerítést! Gyorsan!

– Máris intézkedem, Fényességes Főhadúr. Kerítést húzatok a Szíriusz köré.

– A Szíriusz köré? Nem elég, hű helytartóhelyettes hüllőm. Meg kell védenünk a Csubakkákat is a prémvadászoktól, E.T. szülőbolygóját a fakitermelőktől, a Pandorán a Na’avikat meg már így is poszttraumás stresszel kezelik a sunyi Földlakók viselt dolgai miatt, az utolsó Predatort pedig levadászta a Semjénzsóti, mert rénszarvasnak nézte. Az egész Naprendszer köré kerítés kell.

– Nem lesz az túl költséges, Fényességes Főhadúr?

– De igen. Igazad van. Mit tegyünk, bölcs helytartóm?

– Szerintem semmit, felség. Négy év alatt ezeket úgyis elpusztítja a klímakatasztrófa.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.