Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazudni ma már nemzeti érték?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos propagandacikk jelent meg a kormány egyik kedvenc lapjában, a Magyar Nemzetben, ahol Azbej Tristan, a Hungary Helps programért felelős államtitkár adott interjút. A program, mely csak és kizárólag üldözött keresztényeken segít – ebben egyedi a világon, hiszen más segélyszervezetek vallási hovatartozástól függetlenül segítenek az embereken – több alkalommal is szerepelt már a sajtóban, mint a magyar kormány egyik nagyszerű és páratlan kezdeményezése. A program megalkotóinak elgondolása szerint – ami a kormány álláspontját tükrözi – a segítséget helybe viszik ahelyett, hogy ide „csábítanák” a menekülteket. Szerintük ugyanis jóval fontosabb az, hogy Irakban, vagy Szíriában segítsék meg a bajba jutott családokat, ne pedig már csak az után, hogy otthonaikat kénytelenek voltak elhagyni. Ezzel az ötlettel nincs semmi baj, azonban az egyik nem zárja ki a másikat, a kérdés már csak az, hogy ezt miért nem érti a kormány?

Az ugyanis, hogy egyes országok menekültjein helyben segít egy szervezet, még nem jelenti azt, hogy nem lesznek olyanok, akik ettől függetlenül Európa felé veszik az irányt. Az ő létezésüket nem tagadhatjuk le, a kormány mégis ezzel próbálkozik. A déli határt lezárták, ezzel megakadályozva a Közel-Keletről érkező, hazájukat már hónapokkal, évekkel ezelőtt elhagyók áthaladását. Magyarországon ugyanis nem akar maradni senki. Ezt a 2015-ös események is tökéletesen bizonyították, amikor tényleg csak az maradt Magyarországon, akit a hatóságok nem engedtek tovább Ausztria irányába. Azzal tehát, hogy a Hungary Helps program létrejött, a migráció nem szűnt meg. Noha a 2015-ös eseményekhez fogható válságról már évek óta nem beszélhetünk, a kormány mégis megpróbálja a jelenlegi állapotokat úgy bemutatni, mintha minimum muszlim invázió dúlna Európa-szerte.

Az interjú során – a tipikus kérdéseken kívül – a riporter feltett egy-két érdekesebbet is, amire minimum nevetséges válaszok érkeztek Azbej Tristan szájából. Lássuk az első ilyen reakciót:

Az elmúlt két és fél évben több mint 11 milliárd forintot helyeztünk el különböző segélyprojektek során. Sok vagy kevés-e ez? Németország 2018-ban 23 milliárd eurót fordított a migráció támogatására, a migránsok integrálására. Ez mutatja, mennyire másként ítéljük meg mi a helyzetet. Az üldözött keresztényeknek nemcsak a mindennapi szenvedést, népirtásokat, megalázásokat kellett átélniük, de azt is tapasztalhatták, hogy a kereszténynek hitt országoktól semmiféle támogatást nem kaptak. Ekkor pedig egy sokszor általuk nem is ismert, kis ország, Magyarország kinyújtotta feléjük, a szenvedő emberek felé a kezét, ez pedig visszaadta nekik a jövőbe vetett hitüket.

Kissé erős szavak ezek, kedves Tristan, mégpedig azért, mert Németország egy hónap alatt többet tesz a közel-keleti emberekért, mint a magyar kormány egy év alatt. Persze értelmetlen lenne a két országot összevetni, hiszen méreteiből és gazdasági teljesítményükből adódóan is óriási a különbség, de ha a Hungary Helps program államtitkára Németországot gondolta összehasonlítási alapnak, akkor lássuk, mennyire igaz az a megállapítás, miszerint a kereszténynek hitt országok semmiféle támogatást nem nyújtanak.

2012 és 2017 között a német kormány legalább 5,4 milliárd eurós segítséget nyújtott a szíriai háború károsultjainak, amivel Németország az egyik legjelentősebb adományozóvá vált.

De itt még nincs vége a segítségnyújtásnak

  • 275 000 líbiai és szíriai gyermek iskolába járását oldották meg Líbiában
  • 800 000 ember számára biztosítottak tiszta ivóvizet Jordániában
  • 130 000 Törökországban élő többségében szíriai állampolgár tanfolyamokhoz és tovvábképzésekhez való hozzásegítése
  • 12 000 szíriai tanár fizetésének biztosítása, akik Törökországban így órákat tarthatnak a menekültek számára

Az üldözött keresztények, muszlimok, vagy épp zsidók mindannyian segítséget kaptak a lesajnált Németország kormányától, noha az igaz, hogy nem templomok felújítására adományoztak többségében. Az, hogy az EU, vagy egyes nyugati országok ne támogatnák a menekültek helyben történő ellátását és megsegítését, egyszerűen hazugság. Mint ahogy az is, hogy a magyar kormány lenne az egyetlen, amely valódi segítséget nyújta a közel-keleti keresztények számára. A leghangosabban egyértelműen Orbánék verik a mellüket, azonban ez nem azt jelenti, hogy akár meg is közelítenék bármely nyugati ország által a háború sújtotta területekre eljuttatott adományok összegét. Kamu, álhír, hazugság, kedves Tristan.

Van egy olyan téves nézet, miszerint a magyar kormány a helyben maradást támogatja, a római katolikus egyház pedig a migrációt. Márpedig számos olyan egyházi szervezet van, amely az üldözött keresztények megsegítésére jött létre, például az Aid to the Church in Need, a Szükséget szenvedő egyház alapítvány. Ez a szervezet egy év alatt annyi pénzt fordít a hívek helyben maradásáért, mint a magyar program eddigi két és fél év alatt összesen. Ez is mutatja a katolikus egyház elköteleződését a helyben maradás mellett. Mi migrációellenesek vagyunk, de azokat, akik bajban vannak, akiknek az életét kell megvédeni és jogszerűen eljutnak Magyarországra, mint az első biztonságos országba, azoknak természetesen segítünk a genfi egyezmények értelmében és az általános emberi irgalom szellemében. 

Az általános emberi irgalom szellemében, valamint a genfi egyezmények értelmében a magyar kormány gondoskodik arról, hogy minden egyes menedékkérőnek még a kedve is elmenjen attól, hogy valaha is visszatérjen Európába. A tranzitzónában történő éheztetések például már a keresztényi irgalmat példázzák? A határ mentén kutyákkal megtámadott, megvert, a tél közepén vízzel lelocsolt menekültek is biztosan a magyar kormány irgalmasságáról és keresztényi szeretetéről számolnának be, ha beengednének a tranzitzónába egyetlen újságírót is.

Magyarországra az jöhet menekültként, aki köztörvényes bűnöző, az FBI által körözött mafffiózó, esetleg Orbán Viktor kormányának jó barátja. Aki háború, nyomor és éhezés elől menekül és megérkezik a magyar határra, az se irgalmat, se szeretetet ne várjon a nagyon keresztény nemzeti kormányunktól. Lehet, hogy a Közel-Keleten valóban több millió keresztényt üldöznek vallásuk miatt, de hogy ez – ugyan kisebb számban – a magyar határon is tökéletesen igaz, az is biztos. Mi a szuverenitásunk és kereszténységünk jegyében üldözzük és gyűlöljük a muszlim vallásúakat. Ez valamiért úgy tűnik nem bűn, sőt, hazafias cselekedet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.