Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért annyira fontos, hogy ki az ördög ügyvédje?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre kevésbé értem ezt az országot. Mert ugyan látok némi változást az emberek mentalitásában, mindig jön valaki, vagy valami, ami vagy aki megpróbálja visszalökni a posványba az embereket. Az önkormányzati választások megmutatták, hogy van igény Fidesz-maffia mentességre. Megmutatták, hogy az ellenzéki összefogás – noha sajnos azon az oldalon is vannak árulók, mint az az utóbbi hetekben kiderült – hatásos lehet. Budapestet és a megyeszékhelyek egy részét elvesztette az állampárt, bár a vidék nagy része továbbra is Orbán kezében van. Ennek persze megvan az oka, amit nem lesz egyszerű megoldani, de nem is várja azt senki – bár természetesen nagyon jó lenne -, hogy lehetőleg már 2022-ben lemossák Orbánt és bandáját a színről. Valami elkezdődött, amihez kellett az „ördög ügyvédje” hathatós segítsége is. Az ő szerepét kicsinyíteni értelmetlen lenne, hiszen már konkrét számokkal is bizonyították, hogy volt 170 000 ember, aki kizárólag az általa kirobbantott Borkai-botrány következtében ment el szavazni október 13-án.

A Borkai-ügy következtében a győri polgármester lemondott és a Fidesz is kénytelen volt átgondolni a taktikáját. Konkrét hibákat láttunk a Fidesz oldaláról, ami igencsak ritkán fordul elő. A polgármesterről előkerült szexvideó csak arra kellett, hogy mindenkihez eljusson az információ, miszerint Borkai Zsolt és családja több bűncselekmény elkövetésében is sáros lehet. A felesége luxusvillája, a fia milliós fizetése a semmiért, az átjátszott telkek és még lehetne sorolni a szekrényből kihulló csontvázakat. Ezek ugyan a mai napig csak vádak – és ameddig Polt Péter a főügyész, addig lehet, hogy azok is maradnak –, azonban csak az hiszi el, hogy ezek nem bűncselekmények, aki hisz a Soros-terv létezésében is.

A Borkai-ügy tökéletesen bemutatta, hogy mi mindent tehet meg ma büntetlenül egy még csak nem is magas pozícióban lévő NER-tag. Noha a társadalom nagy része eddig is sejtette, ennyire nyilvánvalóan mégsem írta ezt még meg senki. Ehhez az kellett, hogy bulvárral vegyítve, lassanként adagolva mutassa be a törvénytelenségeket az ismeretlen blogger, és nem az, hogy egy akár országos napilapban, jelentesse meg valaki. A szexvideón, valamint a jachton készült fotókon kívül valóban nem került ki tényleges új információ, azonban a régi ügyeket újra a felszínre hozta, ráadásul úgy, hogy az embereket elkezdte érdekelni a dolog. Hogy az ördög ügyvédjének van-e több információ a birtokában, az kétséges, noha nem kizárható, hiszen miután belengette, hogy a következő a sorban Rogán Antal lesz, érdekes módon a miniszter eddig csodásnak tűnő házassága tönkrement, és bejelentette, hogy elválik a feleségétől. Véletlen lenne, vagy pedig Rogán megpróbál előre menekülni?

A Borkai, valamint üzlettársai ellen tett feljelentéseket a hatóságok sorban dobják vissza, arról már nem is beszélve, hogy a videón is szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd irodájában olyan csőtörés volt a minap, amelynek következtében iratok semmisültek meg. Nem meglepő persze, noha annál nevetségesebb. Az embereket pofán köpik és teljesen hülyének nézik a hatóságok, amikor megpróbálják elhitetni, hogy Borkai és köre nem követett el bűncselekményeket. Az embereknek egyre inkább kezd elegük lenni a hatalomból, valamint a hatalmat kiszolgáló, magukat független hatóságoknak hazudó szervezetekből.

Ahelyett ugyanis, hogy a hatóságok, illetve a magukat függetlennek mondó lapok – vannak ilyenek is szerencsére – utána mennének a kiszivárogtatott információknak, inkább azon dolgoznak minden erejükkel, hogy kiderítsék, ki is az ördög ügyvédje. Valóban olyan fontos lenne ez? Hetek, sőt hónapok óta találgatnak a hazai lapok és jelentetnek meg szenzációhajhász, leleplező cikkeket, amelyekből lényegében semmi nem derül ki. Lehet, hogy nem ügyvéd a szerző, sőt még az is lehet, hogy egy ellenzéki politikus. És akkor mi van? Miért nem azzal foglalkozunk, hogy bizonyítást nyerjenek a megszellőztetett ügyek? Miért nincsenek tele a győri utcák tüntető tömegekkel? Miért nem látogatja meg senki Borkai házát, hogy megkérdezze, mégis hogyan történt az a bizonyos telekvásárlás az Audi ügyében? Mint volt polgármesternek felelnie kell a város egykori ügyeiért, amiért felelősségre lehet és kell is vonni.

A valóság azonban az, hogy a magyar hatóságok, valamint egyre több hazai lap is inkább azzal van elfoglalva, hogy kiderítse, ki is a szivárogtató. Sokan nem szembesülnek azzal, hogy ez az ember azért is tette, amit tett, mert fel akarta nyitni a szemeket, mert bízott abban, hogy a több szem többet lát elve alapján esetleg több csontváz is ki fog még hullani a fideszes szekrényekből. Az elején így is volt, érkeztek az információk, az Átlátszó, valamint még egy-két lap beszámolt Borkai feleségének luxusvillájáról, és bemutatták a volt polgármester körüli céghálót. Azonban az „ügyvéd” hallgatása negatívan hatott, amiért egyre többen megpróbáltak fogást találni rajta.

A követelőzők tábora egyre nő, ami jól mutatja azt, hogy az emberek mentalitását nem egyszerű megváltoztatni. Várjuk a sült galambot, miközben beletörődünk abba, hogy a kialakult helyzettel nem tudunk tenni semmit. Ugyan a Borkai-ügy országossá vált, mégis Győr városa kellene, hogy felelősségre vonja egykori polgármesterét. Tízezreknek kellene az utcán lennie, ugyanis azzal, hogy lemondott tisztségéről, még nem tett jóvá semmit. A korrupció súlyos bűncselekmény, amiért mindenkinek felelnie kell, akár fideszes az illető, akár nem.

Az ördög ügyvédje nem fogja kikaparni a gesztenyét, a magyar társadalom egészének kell végre magához térnie és felfognia, hogy az általunk megválasztott vezetők tartoznak elszámolással nekünk. Ők a mi szolgálatunkba álltak, nem pedig fordítva, ami ugyanúgy igaz a Fidesz-hű hatóságokra is. A demokrácia azt jelenti, hogy a nép kezében van a döntés, nem pedig az őket szolgálni hivatott hatalmasok kezében. A jogállamot tönkretehették, de 10 millió ember akaratát nem tudják semmibe venni. A gond azonban az, hogy ebből a 10 millió emberből több millión lehajtott fejjel, némán tűrik a megaláztatást. Vajon még meddig?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.