Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tisztelet a kivételnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hadházy Ákos ismét tájékoztatta a nyomozókat arról, hogy mégis hogyan kellene végezniük a munkájukat. Hogy ez elérhet-e bármiféle változást, az igencsak kérdéses, mindenesetre nem árt az, ha a rendőrség munkatársaival hétről-hétre tudatják azt, hogy nekik a politikusok és a parlament tüntetőktől való megvédésén, valamint az ok nélküli igazoltatáson és trafipaxozáson kívül egyébként akadnak még munkaköri kötelességeik. Ilyen például az, hogy nyomoznak politikusokat érintő esetleges bűncselekmények ügyében is. Tudom persze, hogy ettől már régen elszoktak ezek a jó emberek, de nem ártana, ha észbe kapnának, hiszen vélhetően el fog jönni az a nap, amikor dönteniük kell: a hatalom birtokosait védik meg, vagy pedig az emberek mellé állnak. Eddig úgy tűnik, az előbbi felé hajlottak, de ez még megváltozhat.

És hogy miért vesszük elő ismét a rendőröket? Lehetne most több száz különböző olyan esetet felsorolni, amikor gusztusztalan módon, politikai megfontolásból jártak el. Persze itt még talán át lehet hárítani a felelősséget Pintér Sándorra, esetleg Polt Péterre, azonban ez nem minden esetben működik. Mert az igaz, hogy ezek a rendőrök a feletteseik alá vannak rendelve, azonban az is igaz, hogy egy-egy politikai döntés miatt akár a belső ellenőrzéshez is fordulhatnának, ilyen esetekkel mégis a legritkább esetben sem találkozhatunk. Az természetesen egy másik kérdés, hogy a belső ellenőrzés feladatával megbízott Nemzeti Védelmi Szolgálat tagjai között vannak-e még egyáltalán olyanok, akik valóban függetlenek a hatalomtól.

De visszatérve a konkrét esethez:

A Borkai-ügyben tett feljelentésem ügyében voltam a Központi “Nyomozó Főügyészség “ impozáns, új épületében. A feljelentést azért tettem, mert miután a jachton orális élvezetekben részesülő ügyvéd több milliárdot keresett az Audi földjein, egy hozzá köthető cég évek óta havi egymilliót ad Borkai fiának egy olyan cég “vezetéséért”, amely SEMMIT nem csinál, ZÉRÓ bevétele van. Az ügyben feljelentés kiegészítést rendeltek el. A nyomozóknak el kellett mondanom, szerintem ez miért kelti a hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúját.  Az az érzésem, értették, más kérdés, hogy a főnökük mit enged majd meg nekik….

Az információ tehát ismételten Hadházy Ákos független képviselő egyik bejegyzéséből származik, amely tökéletesen mutatja egyrészt azt, hogy nem adja fel a harcot, másrészt pedig azt, hogy a hatóságok a Borkai-üggyel kapcsolatban nem igazán kívánnak vizsgálódni. Azt letudták, és tévesen egyszerű szexbotránynak beállítva úgy gondolták, hogy a történet ezzel véget is ért. Hát nem, legalábbis ha Hadházy Ákoson múlik, akkor biztosan nem. Szinte az egész Borkai-család részese bűncselekmény-gyanús eseteknek, amelyeket a hatóságok nem kívánnak túl komolyan venni. Mégsem egy ellenzéki párt politikusáról van szó, sem arról, hogy az MKKP lefestett egy járdát.

Borkai Zsolt és felesége egy normális országban vélhetően már előzetesben ülne. Mindaz ugyanis, ami velük összefüggésben felmerült, minimum felveti bűncselekmények elkövetésének gyanúját. Mi lenne, ha nem lennének Hadházy Ákosok és Juhász Péterek ebben az országban? Mert hogy a hatóságok nélkülük a fülük botját sem mozdítják meg egy esetleges Fideszhez köthető bűncselekmény esetében, az egészen biztos, számtalanszor ki is derült már. A parancs persze valószínűleg ki van adva a felsőbb vezetőknek, azonban ez még nem ok arra, hogy ne legyen senki, aki szembe merne szállni ezzel. Mi értelme úgy tenni, mintha az ember rendőr lenne, miközben ő maga is asszisztál a NER által elkövetett bűncselekményekhez? Milyen bűnüldözés az olyan, ahol egyes bűnösöket üldöznek, másokat viszont szándékosan futni hagynak?

Ha én rendőr lennék, és szembesülnék azzal, hogy politikailag motivált parancsokat kell végrehajtanom, azonnal elhagynám a szervezetet és valami olyan munka után néznék, ami valóban az embereket szolgálja. Nem kötelező ugyanis rendőrnek állni, ha az ember tényleg embereken szeretne segíteni – méltatlanul alacsony fizetésért, amelyet már a rendőrségnél is megszokhatott – bármikor csatlakozhat a tűzoltókhoz. A társadalom szinte egésze megbecsüli őket a mindannyunkért végzett munkájukért. Ez a rendőrség munkatársairól – még ha vannak valóban kiváló rendőrök is, noha elég alacsony számban – nem mondható el.

Persze a rendőrség munkatársai tehetnének azért, hogy munkájuk megbecsült legyen végre, azonban ehhez az kellene, hogy tököt növesszenek és ne a hatalom csicskásaiként keressék kenyerüket, hanem felnőve végre a feladathoz azokkal szemben is alkalmazzák a Büntető Törvénykönyv különböző passzusait, akik egyébként a kormány közeléből kerülnek ki. Ameddig ez nem történik meg, addig ne várjanak tiszteletet, hiszen ha a saját munkájukat sem képesek elvégezni, akkor az mégis miért járna?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.