Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


15 évvel az uniós csatlakozás után

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt egy újabb, a Szalonna olvasóinak feliratozott videó. Kicsit (nagyon) talán egyoldalú a riport, de egy német stábtól nem lehet elvárni, hogy ne egy tehetős Balaton-parti települést gondoljon átlag magyar falunak. A videót nézve kedvem támadt ebbe a szép országba költözni, ahol a kerékpártúra útvonala a legnagyobb gond, és a kis falucska piacán egymás mellett van a kolbászsütő és a réteses. De aztán eszembe jutott a tál ételért sorbanálló rengeteg ember, az anyuka a boltban, aki visszatette a polcra a kézkrémet, hogy megvehesse a gyereknek a két darab banánt és eszembe jutottak azok a nógrádi falvak, melyekben mostanában megfordultam. Egyből elmúlt az ideköltözős kedvem, de ez nem baj, mert eleve ide születtem. A filmet a kissé egysíkú nézőpont ellenére is érdemes figyelmesen követni, mert rávilágít valamennyire a NER nyerteseire. Nem a nagyokra, hanem a kicsikre a buborékban, akik szintén úgy hiszik, a kolbászos és a réteses hagyományosan egymás mellett található. Mindenhol.

Alacsony munkanélküliség, magas támogatások – az uniós csatlakozás sok előnnyel járt Magyarország számára. De a Brüsszelhez fennálló viszony megromlott. A magyarok úgy érzik, hogy Brüsszel akarja nekik megszabni az irányt.

ARD Europamagazin, 2019. november 11

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.