Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kuruzslók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az teljesen rendben van, hogy törvényileg akarja az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszaszorítani az áldoktorok, kuruzslók tevékenységét. Miért csak most, ezt már régen meg kellett volna tenni.

Az MTI-hez eljuttatott Emmi-közlemény szerint az orvosi hivatást megerősítő törvény módosításával a kormány megteremti a visszaélések elleni fellépés szabályozott lehetőségét, amivel elkerülhető, hogy tisztességtelen piaci szereplők bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű egészségügyi szolgáltatásokat kínálva megtévesszék a betegeket. A büntetőjogban is megjelenik a kuruzslás vétsége. A javaslat meghatározza a „nem konvencionális gyógyító eljárások” fogalmát is: ezek olyan egészségügyi tevékenységet jelentenek, amelyek a hagyományos gyógyítási módszereket kiegészítik, esetleg helyettesítik, ugyanakkor ezek végzése is főiskolai vagy egyetemi egészségügyi végzettséghez, vagy szakképesítés megszerzéséhez kötött. A jövőben az is bűncselekményt követ el, aki az erre jogosult intézményeken kívül szakképzettséget igazoló oklevelet vagy bizonyítványt állít ki, illetve e nélkül adományoz valamilyen titulust. Azért volt szükség a törvényjavaslat megalkotására, mert a szakképzettségek, tudományos fokozatok, címek és az ezekre utaló rövidítések sokfélesége számos lehetőséget kínál a betegek megtévesztésére, a lakosság egészségének, testi-lelki jólétének veszélyeztetésére.

Mondom, ez teljesen rendben van, senki ne szórakozzon az emberek egészségével, senkinek nincs joga akár egy élet-halál harcban becsapni, ámítani a betegeket. Ámde…

Törvényjavaslat a kuruzslás ellen, miközben Kásler Miklós a Tízparancsolattal gyógyítana

A törvényjavaslatot az a minisztérium nyújtja be a parlamentnek, amelyiknek csúcsa Kásler Miklós. Az egészségügyért is felelős miniszter, mert más nem jutott ennek a stratégia tárcának az élére. Hát még önállóan. Van azért abban némi fideszes meg kereszténydemokrata bájosság, hogy éppen a PROF. DR. Kásler táltosként vagy mi az istenként a Tízparancsolattal tenné egészségesebbé az egész társadalmat: élj a szerint, ’oszt nem lesz baj, ez a legjobb gyógyító módszer. Na most, ez a Kásler az orvostudományok kandidátusa, az MTA doktora, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja. Is. Akkor most mit mondjak: szélhámos vagy föl sem fogja, mit beszél; vagy annyira odaadta magát a professzor úr Istennek, hogy minden tudományt és szakértelmet félredobva beállt a kuruzslók sorába. Állami kuruzsló lett. Ezért ez a törvénytervezet megint hiteltelen ennek az embernek megfogalmazásában.

Nem tudom, de a Tízparancsolattól még egyetlen beteg lábát nem mentették meg, egyetlenegy mandulát nem vettek ki. Ez pontosan olyan, mint amikor a lány, arcán látható nyavalyával küszködve, bement a boltba, ahol azt mondta neki a boltos kisasszony, amúgy meg a Hit Gyülekezet prominens és lelkes tagja, hogy kedveském, mindennap imádkozom érted, meglátod, meggyógyulsz! Ezt naponta elismételte, és várta a gyógyulás jeleit a lányon. Az bizony lehet, hogy a boltos kisasszony még mindig, évek óta, imádkozik, de a rosseb sem tartotta be ígéretét. Ne hülyítsünk már, kérem tisztelettel. Egészségügyi ellátás nélkül csak nagyon kivételesen marad, lesz egészség.

Az teljesen rendben van, hogy a kóklereket száműzni kell mindenhonnan. Teljesen egyetértek ezzel. Már csak azért is, mert Magyarország a kuruzslók országa. Orbánék szellemi kuruzslók, és úgy áltatják a klienseiket (a magyar embereket), mint a valóságos vajákos emberek. Vagy még valóságosabban, ha lehet ilyen fokozatot mondani. Orbán egész lényével, politikai működésével kilenc éve félrevezeti az országot. És akkor most az emútharmincévről még nem is szólok. Visszaélések, megtévesztések sora jellemzi mára diktátori fellegekbe röpült egész lényét. Egy miniszterelnöktől azt várnák – persze normálisan működő országban –, hogy a demokrácia szabályai szerint együtt, és nem kirekesztve a nem közéjük valókat, építse, gyógyítsa országát. Nem középiskolás fokon.

Nagyon jó az Emmi szövege, mintha az Orbán-kormányra írták volna a törvényjavaslatot. Nehogy tisztességtelen piaci szereplők bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű (…) szolgáltatásokat kínálva megtévesszék a betegeket az embereket. De hát pontosan ezt csinálják. Orbán minden magyarok táltosa már elég régen tudtunkra adta, hogy az alapérték az ő és a pártja világában a hazugság, a szemfényvesztés. Le sem tagadhatja, emlékeznek: ne arra figyeljünk, amit mond, hanem, amit csinál. Totál mindegy, egy és ugyanaz, összefügg a kettő orbáni jellem.

Nem kell ahhoz jövendőmondó és látnoki képesség sem, hogy ne tudtuk volna, hogy rohadt rossz vége lesz az elcsórt uniós pénzeknek. És az egészséges, beteg bőrünkre megy. Csak azt nem láttuk tisztán, hogy mi fizetünk duplán – büntetésként – az Európai Uniótól a kapott támogatások rossz kezelése miatt: több mint 500 milliárd forintnyi támogatás megvonásával. Pedig ki a búbánat kezében volt a pénz? A miénkben biztosan nem. Elherdálták, hát persze, hogy elfogadta Magyarország (lószart, Orbán bólintott rá), hogy 10 százalékot levonjanak azokból az uniós támogatásokból, amelyeket az uniós költségvetési bizottság szerint a 2014-2020-es költségvetési periódusban rosszul kezeltek.

Úgy van ez, hogy Magyarország, a magyar emberek kapták az uniós pénzeket fejlesztésre, egy minőségibb élet reményére; tanulásra, élhetőbb lakhatásra… …és ez az álnok kuruzsló banda gyógyította, szaporította belőle a bankszámláját. Luxusára. Ez a diktátor és szolgái terápiája.

Azt írja az Emmi a törvényjavaslatban, a büntetőjogban is megjelenik a kuruzslás vétsége. A Fidesz tanulatlan, szakértelem nélküli, mindannyiunknak ártó uraira, hölgyeire ez természetesen nem vonatkozik. Nem baj, ha beledöglenek milliók a perforálódó életükbe a sarlatánok miatt, nekik van Polt Péterük, Handó Tünde alkotmányjogászuk. Kimosásra. Ezek a köztársaság és a demokrácia zubbonyát levető Fidesz-vércsék nem áltatják az embereket, hanem szó- és szólásszabadság nélkül tönkreteszik.

Egyetlen reményünk még lehet, törvény még csak lenne rá. A pszichoterápiás kezeléseket kiváló szakemberek végzik majd ezeken Borkai-féle füves embereken, a Semjén-féle látnokokon. De leginkább Orbán első számú állami prófétán.

Az önök véleménye

Itt a népalság van. Ez az ország az utolsó nagy történelmi esélyét cseszte el, hogy szabad, jól működő, fejlett jóléti társadalma legyen. Egy ország jövője lett ellopva, ami nem számszerűsíthető. A fiatalság boldogulása és a tisztes öregség is lapátra került. Az ellenzék meg, ha valóban az lenne, most felállna és otthagyná ezt a szánalmas cirkuszt, aminek ők is a részei, fenntartói. Fontos alkatrészek a NER motorjában. (Old Sátorhand)

“Magyarország legfőbb népképviseleti (nemi)szerve az Országgyűlés” el is baszták vele ezt a 9 évet + a jövőt… Erre mondják ” a múltban a jövő is jobb volt” (Patyom Kinn)

Ésszel nem megy,mivelhogy az ritka kincs a fideszben,ezért erőből akarják.De az csodaturulszarvasok országában nehéz lesz. (janos)

Hát igaz, mi eddig is tudtuk ezt, de most legalább több országban is megjelenik ez a video. Sajtószabadságban is jól teljesítünk Sierra Leonával vagyunk egy szinten, vagyis az elmaradt, menekülteket /migránsokat/ adó Afrika rosszabbik feléhez tartozunk. (Transzporter)

Hmmmmm….1 kicsi idézet a Republic nótából:”Ha itt lennél velem……..hazudj még nekem!” (b. Ferencné)

Így írtunk mi

Orbán pontosan azt adja nekik, amire igényük van

Elvtelenség MOB módra

Nehéz idők járnak a kritikus újságírókra Magyarországon

Mennyi az annyi

Elmentek ti a ******************

Várhelyi függetlenedik

Tehát a kormány visszavett az arcából

A legjobban kereső hollywoodi sztárokról

Ugrani már: soha

Közönség(es) kapcsolatok

Az üres stadion alakú demokrácia dicsőségére 

A nap kommentje:

Én azt nem értem, hogy egyáltalán miért kapnak ezek a sportolók életük végéig egyetlen fillért is. Miért ? Egy jó ács, villanyszerelő,mozdonyvezető,vagy kárpitos miért nem kap ? Melyik tevékenységnek nagyobb a társadalmi hasznossága ? (T. Ernő)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.