Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi Hazánk = Fidesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mi Hazánk Mozgalom ismét bizonyította, hogy semmiképpen nem a Fidesz fiókpártja, dehogy. Noha ez már korábban is köztudott volt, azért nem árt, ha a párt vezetése megerősíti az álláspontját. Történt ugyanis, hogy Szekszárdon megismételt választásokat írtak ki – méghozzá a kormánypárt beadványa nyomán –, ami igen komolyan megkeverheti a lapokat Tolna megye székhelyén. A nem hivatalos eredmények szerint ugyan a fideszes Ács Rezső lett a polgármester, ám a képviselő testületben többségbe kerültek az ellenzéki politikusok, amit a kormánypárt nem tudott, és nem is akart elfogadni. A 8-7-es arány elfogadhatatlan volt Orbánék számára ezért kezdeményezték és el is érték a választás megismétlését. Nincs persze garancia arra, hogy a megismételt voksolást követően a Fidesz számára is elfogadható eredmény születik, de azért megpróbálják.

A választások tétje tehát óriási, hiszen Tolna megye székhelyéről van szó, a Fidesz zsebpártja, a Mi Hazánk viszont mégis úgy döntött, hogy az árnyékból újra kilépve, bizonyítanak a kormánypártnak. Aki eddig esetleg hitt abban, hogy a szélsőjobboldali párt valóban függetlenként működik, azt el kell keserítenem:

Czank István és Sütő Péter jelöltek a Mi Hazánk Mozgalom elnökségének határozott kérése ellenére, saját, személyes döntésekre hivatkozva, nem mérettetik meg magukat a megismételt választáson, ugyanakkor semmilyen párt vagy szövetség javára nem léptek vissza. A két korábbi képviselőjelölt nem tagja a pártunknak, ezért etikai eljárást nem tudunk indítani ellenük. A Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, a holnapi szekszárdi megismételt választáson újra induló jelöltet, pártot, szövetséget sem támogat.

Ez volt a Mi Hazánk reakciója a 444 megkeresésére, amely elég komolyan bemutatja mi is húzódik a pártban. Az eddig sem volt titok, hogy igen szoros szálak fűzik a kormánypárthoz, azonban ezúttal ismét megmutatták, hogy ugyanannyira függetlenek, mint Polt Péter a főügyészség élén. Már annak látszatát sem kívánják feltartani, hogy egy valóban ellenzéki pártról lenne szó. Noha ki nem jelentették, mégis csak az nem hiszi azt, hogy a Mi Hazánk a Fidesz egyik szélsőséges szövetségese, aki egyébként sem akarja ezt elhinni. Egy valóban ellenzéki párt ilyet soha nem tenne, hiszen azonnal kiderülne, hogy melyik térfélen játszik, a Mi Hazánk esetében ez vélhetően nem szempont.

Bizonyítottak persze már korábban is, a mostani eset azonban talán még szembetűnőbb, mint a korábbiak. Egyetlen nappal a megismételt választás előtt visszalépni lényegében egyenlő a beismeréssel. Az eredmények ugyanis igen szorosak voltak Szekszárdon, ezért a visszalépés komoly fegyvertény lehet a kormánypárt javára. Szükségük van arra, hogy Ács mellett a közgyűlést is a saját embereikkel töltsék fel, hiszen a gondtalan szabadrabláshoz városvezetéshez ez szükségeltetik. A többség nélkül ugyanis nehéz kétes ügyleteket lebonyolítani, amivel vélhetően a helyi jelölt is pontosan tisztában van.

Ennek nem kis tétje van, hiszen ezen a két képviselői helyen múlhat a testületi többség, a két mihazánkos pedig majdnem 5 százalékot kapott október 13-án két olyan körzetben, ahol az ellenzék egyaránt kevesebb mint 2 százalékkal nyert. (444)

Mi más, ha nem ez a tökéletes példája annak, hogy a Mi Hazánk a Fidesz szekerét tolja? Mondhatnak, amit akarnak, de azon elég nehéz túllépni, hogy szinte folyamatosan olyan döntések születnek, amelyek a kormánypárt érdekeit szolgálják. Véletlen? Kötve hiszem. Persze nyilvánvalóan jó lenne azt gondolni, hogy a két párt nem egy és ugyanaz, ilyen álomba mégis fölösleges ringatni saját magunkat. A Mi Hazánk egy olyan párt, amelynek vezetői minden gond nélkül kimondják azt, amit a Fidesz vezetése ugyan sokszor gondol, mégsem nyilatkoztathat ki nyíltan. A Fidesz már jó ideje bizonyította, hogy egy szélsőjobboldali párt, mégis úgy gondolják, ezt nyíltan kockázatos kimondani. Emiatt is jöhetett létre ez az új párt, amely nem riad vissza a rasszista, xenofób kinyilatkoztatásoktól sem. A legnagyobb gond ezzel az, hogy igen sokan gondolkodnak hasonló módon ma Magyarországon, ezzel új híveket szerezve a pártnak.

Aki ezek ellenére is kételkedne esetleg, annak az alábbi sorokat ajánlanám figyelmébe:

Bomba Gábor elmondása szerint a Mi Hazánk helyi vezetője korábban, még jobbikosként is rendre támogatta a városvezetést, illetve hogy a párt máshol is a kormánypártok segítségére siet. Tegnapi hír például, hogy a Mi Hazánk segítségével fúrta meg a Fidesz az új, ellenzéki polgármestert Tatabányán.

Tényleg véletlen? Aligha.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.