Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, Borkai Zsolt nem a szexvideóba, hanem a hatalommal való visszaélésbe, valamint a korrupciós botrányba bukott bele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz – jelen esetben konkrétan a budaörsi Fidesz – képtelen felfogni, hogy Borkai Zsolt nem a róla megjelent szexvideó miatt volt kénytelen lemondani, hanem amiatt, amit egyébként ezzel egyidőben lehozott nem csak a szivárogatásért felelős blogger, de a fél hazai sajtó is. Az Audi telekszerzése, a korrupció-gyanús üzletek tucatjai, az állítólagos kenőzpénzek kifizetése, a család megmagyarázhatatlan gazdagodása – élén Borkai Zsolt feleségével – és még egy rakás olyan történet került napvilágra, amelyek miatt már jóval a választások előtt le kellett volna mondania Borkainak. Az, hogy mikor lett volna a legmegfelelőbb a pillanat erre, még a Fideszen belül is vitákat generált. Orbán Viktor távollétében, a választás előtt közvetlenül Kövér azt a döntést hozta, hogy Borkainak le kell mondania, azonban az utolsó pillanatban ezt Orbán megtiltotta.

Hogy ez végül jó döntés volt-e, vagy sem – a Fidesz szempontjából –, azt nehéz lenne megítélni, mindenesetre a későbbi felmérések alapján legaláll 170 000 ember döntött úgy, hogy annak ellenére, hogy nem tervezett szavazni, mégis az urnákhoz járul, látva a Borkai-botrányt. Ez persze azt is jelentheti, hogy volt olyan, aki a botrány miatt úgy döntött, a Fidesz támogatásra szorul  – mondjuk nem mondom, hogy képes vagyok megérteni egy ilyen embert -, de vélhetően elsősorban a bizonytalanok lehettek azok, akik többségében mégis úgy határoztak, hogy elmennek szavazni. Tehát Orbán döntése – még ha nem is bizonyíthatóan, de – hibásnak bizonyult. A Borkai-botrány jóval nagyobbat ütött, mint azt a Fidesz bármikor is gondolta, noha az Index belsős információi szerint – amit persze meg lehet kérdőjelezni – a Fidesz tisztában volt a videó létezésével, és azt is tudta, hogy azt valaki, vagy valakik ki akarják szivárogtatni.

A Fidesz taktikája azonban az volt, hogy a közgyűlés megalakulásáig, vagyis addig, ameddig a fideszes képviselők el nem foglalják pozícióikat, nem hagyják, hogy Borkai Zsolt lemondjon polgármesterségéről. Mint ahogy azt sejteni lehetett, ezt Borkai tiszteletben tartotta – nem is csoda, hisz a Fidesz volt az, amely hagyta, hogy törvénysértés-gyanús dolgokat műveljen –, és tegnap lemondott tisztségéről. Hogy nem tette szívesen, az sejthető, hisz ezek után nehéz lesz hatalmával visszaélnie, ami azt is jelenti, hogy vélhetően búcsút mondhat ő és családja is a milliós havi béreknek, az új autók és nyaralók beszerzésének, valamint az adriai hajókázásoknak.

Borkai megbukott. Nem a szexvideó miatt, hanem amiatt, amit az egyebeket illetően művelt. Megmutatta, hogy mit jelent ma az, ha valaki a NER egyik polgármestere Magyarországon. Az átlagemberek bepillantást nyerhettek a NER-lovagok és családjaik mindennapjaiba és megbizonyosodhattak arról, hogy az EU-s támogatások, valamint a befizetett adók egy része – elég nagy része – nem a szavazók életének jobbá tételére fordítódik, hanem arra, hogy a Fidesz politikusai hatalmat vásároljanak rajta maguknak és családjuknak. A Borkai-ügy nem egyedi. Biztosak lehetünk abban, hogy a kormánypárti – és talán az ellenzékiek között is előfordulnak ilyenek – vezetésű települések vezetői között akadnak még olyanok, akik Borkai Zsolt lebukását követően behúzták fülüket és farkukat.

Azonban nagyon rosszul gondolják a fideszes politikusok, ha azt hiszik, hogy a győri polgármester azért volt kénytelen lemondani, mert prostituáltakkal töltötte az idejét pünkösdkor. Jó lenne ezt elmagyarázni a budaörsi Fidesz elnökének, Czuczor Gergelynek is, aki a következőket javasolta:

Győr megválasztott polgármestere, Borkai Zsolt lemondott tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. „Méltatlanná válásának háttérében a polgármesterről még a választási kampányban előkerült és a média által felkapott szexvideó áll”.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere „morálisan és politikailag megbukott”, „hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére” – írta. Hozzátette: a Fidesz budaörsi elnöksége felszólítja Wittinghoff Tamást, hogy kövesse a győri polgármester példáját és mondjon le polgármesteri tisztségéről, ne hátráltassa tovább a város fejlődését, a helyi közélet „békés, demokratikus viszonyainak helyreállítását”.  (MTI)

Nem! Nem a szexvideó áll a lemondás hátterében, hanem az, hogy százmilliók tüntek el nyomtalanul! Ha nem Polt Péter lenne a legfőbb ügyész ma Magyarországon, gyorsan kiderülne az is, hogy ezek a pénzek hova lettek, de mivel a Fidesz emberét választotta, pontosabban nevezte ki újra a Fidesz, így erre még várni kell. Borkai Zsolt egy korrupt politikus, aki pozícióját a saját és családja gazdagodására használta fel. Ez Wittinghoff Tamásról nem mondható el, ezért jobb lenne, ha a győri és nem győri Fidesz inkább csöndben maradna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.