Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mága Zoltán ne tévessze meg az embereket!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék…”

Haladjunk sorban! Mága Zoltán hegedűművész végigszlalomozta jótékonysági koncertjeivel a Vajdaságot. Állítólag az összesen húsz koncertet mintegy 12 ezren láthatták és hallhatták tíz nap alatt. Arról most nem érdemes vitát nyitni, hogy ez sok vagy kevés. Mindegy is. Megnéztem a művész úr honlapját, és hogy ne csak nekem legyen boldogságom, átnyújtok egy csokorral az ömlengésekből. Aztán jön majd más is.

  • „Frenetikusra sikerült a templomi jótékonysági koncertsorozat. A templomok kapuja mindenki számára nyitva áll, bárki betérhet rajta. …Isten közelségében megnyílik az ember szíve és jobban adakozik.” (Mága)
  • A jótékonysági jelleg vajdasági aktualitása az idősek és rászorulók megsegítése volt a téli, fűtési időszak előtt. Az erre összegyűlt összeg is meghaladta a várakozásokat, mondta Pásztor István. A VMSZ elnöke hangsúlyozta: „Egész pontosan eddig 1 640 500 dinár, 445 euró, illetve 25 500 forint gyűlt össze. Ehhez még ha hozzárakjuk a feltételezhető mai jótékonysági összeget, akkor ez az összeg biztosan meg fogja haladni a 14 ezer eurót.
  • „A mai nap egy kimagasló találkozás a magaskultúrával, egy világhírű művésszel, és ez nagyon jelentős esemény a település életben. Mága Zoltán hangszere fegyver és pajzs a szegénység, a nélkülözés ellen, mert Istentől kapott tehetségét az emberek szolgálatára fordítja, hogy a lelkekhez szólva gyógyítani tudjon, és feledhetetlen örömöt szerezzen.” (Verebélyi Árpád, főesperes plébános, címzetes prépost, a doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhely igazgatója)
  • „Mindig azt hangoztattam, hogy a határainkon túl élő, a magyarságuk megmaradásáért 100 éve küzdő honfitársaink azok, akik hűen őrzik az igazi magyar kultúrát, szellemi értékeinket. Bár a történelem szétszakította országunkat, a magyarságot közigazgatási határok, a megosztó politikai nézetek soha nem tudják szétválasztani” (Mága Zoltán)

Pont. Ennyi talán elég is volt, de akkor még mindig idézek, mert igazából most jön a java. Közleményt adtak ki a Dombos Fest alapítói – írja a Szabad Magyar Szó, amelyben mélységes felháborodásuknak adnak hangot, amiért Mága Zoltán vajdasági koncertkörútjával valaki befolyásolni akarta a vajdasági magyarok identitását.

„A Dombos Fest szervezői mély megdöbbenéssel vették tudomásul a vajdasági magyarok identitásának befolyásolását Mága Zoltán koncertjeivel” – írják a szervezők, akiknek mély meggyőződése, hogy „Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint, anno a 3+2 együttes volt”.

A Dombos Fest alapítói abban is biztosak, hogy  Mága „nem tesz hozzá semmit az identitásunkhoz”: „Abban a régióban, ahol Bakos Árpád, Csizmadia Anna, a Cirkalom táncegyüttes, a Csalóka együttes, a Fokos zenekar, a Juhász zenekar, a Kurina testvérek, Lajkó Félix, Mezei Szilárd (a sort csak folytatni tudjuk) évtizedek óta tudja, hogy mi az az identitás – ott nincs szükség a közeg megtévesztésére”.

A szervezők emlékeztetnek: a Dombos Fest 20 éve pont azért is küzd, hogy a vajdasági magyaroknak ne a lakodalmas rock legyen az identitásuk. „Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék…” – zárul a Dombos Fest alapítóinak közleménye.

Szóval Mága vitte a giccset meg a pénzünket a Vajdaságba is. Azt hiszi, hogy a Fidesz magyarság-szószára mindenütt elájulnak. Dehogy, pontosan ezzel az erőszakos, rátelepedő nacionalista, Nagy-Magyarország képpel hülyíti az embereket. Az meg egészen bokákolni való, hogy ez a nagy művész(?) felvesz támogatásként a körútra 350 millió forintot, aztán eljátssza a jótékony nagybácsit. Szélhámos álláspont ez. Neki megvan a köztől elcsent pénze, jótékonykodjon, aki akar, fizessenek a vajdaságiak a maguk rászorulóinak.

Így működik a Fidesz-ízléstelenség korántsem Paganinije. Azért is ócska, amit csinál, mert, ha ő olyan nagy művész lenne, nem a határon túli embereket kábítaná kurva nagy hazafisággal, kihasználva az ott élőket: gyüttem hozzátok az anyaországból, csodáljatok! Meg akkor a magánvagyonából szórakoztatna – jótékonyan, hiszen a legnagyobb koncerttermek még mindig jól fizetnek. Ha ma hívják ezekbe. De nem. Mágát Orbánék pumpolják, mi is megírtuk, milliárdnál többet raktak már a zsebébe. Itt az összefoglaló, kibővítve Nagy Feró és Ákos Fidesz-celebek (vagy mik) közpénzvagyonával.

Mága nem is udvari muzsikus, hanem Fidesz-politikus, aki az átlagnál jobban elbír a hegedűhúrokkal. Olyan ez, mintha Németh Szilárd indulna pacalfőző körútra. Az adófizetők pénzéből. Aztán, ha sikerül, ha nem a pacal – vegyétek, egyétek, aztán adakozzatok a magatok rászorulóinak. Azért undorító ez a bagázs, mert pontosan olyan hergeléssel, hiszterizálással akarják a határon túl élő magyarokat is magukhoz köti, mint itthon a krumpliért szavazókat. Ehhez kell a templom, a templomi koncert, vagy mi. Magyar keresztény istenek ennyit bírnak kihozni az igéjükből. Sokat, hazudva és álszenteskedve. Mága az Isten pénzét is magáénak tudva. Pedig nem az övé.

Egészen elképesztő, ami a határon innen és túl folyik. Ebből nem kér a Dombos Fest. Megmondom őszintén, az aláírók közül egyedül Lajkó Félix művészetét ismerem valamennyire. Ő a garancia az értékre, az értékesre. Neki hiszek. Egyáltalán nem a 3+2 védelmében. De ők meglovagolták a lakodalmas gagyi muzsikát, ameddig ki tudtak belőle szedni minél több pénzt. Nem közpénzt. De nem művészek, úgy mint Mága Zoltán. A nemzethy Mága-giccs Orbán meghosszabbított keze. Mert vannak, akik képesek sorba állni a Karmelita kolostor ajtaja előtt közapanázsra. Vannak elegen, de szerencsére, saját lábukon és nagyszerűségükön álló, boldoguló Művészek még többen. Pontosan ezért tiltakoznak ellene Lajkó Félixék. Az egész felhívás üzenet Orbánéknak, üzenet a silányság, a szarság ellen.

A hegedűs mindenre képes. Emlékeznek, amikor Mága Zoltán Barbra Streisanddal osztott meg képet a Facebook-oldalán? Kiderült, hogy hamis: az Amikor én még legény voltam…” fotó. Utána persze félreértésről magyarázkodott. A tehetséget és a jellemet nem mérik önömlengő csalással!

Mága Zoltán tavalyi Papp László Budapest Sportarénában rendezett újévi koncertjén égett, mint a rongy. Philipp György karvezető, karmester, operarendező, zenekritikus is végigülte a műsort és nem fogta vissza magát kritikájában. Ezúttal azt idézzük, amikor a kritikus kifejezetten a zenekarban ülőkhöz szólt: „Láttalak Titeket, hivatásos zenészeket az ő színpadán amatőrré, a tehetségtelenséget kiszolgáló bábbá válni. (…) Legyen tartásotok, maradjatok zenészek!”

Mágában nincs tartás, csak felfordított tenyér tartás – minél több pénzért. Emberként és zenészként is csak egy jól fizetett, csapnivaló Orbán-báb. Vagy vírus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.