Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó lenne végre szembenézni a valós problémákkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Világszerte több ezer civil szervezet (fideszes nyelven: NGO) tesz azért, hogy olyan lehetetlen helyzetbe sodródott embereken segítsen, akikről az egyes kormányok vagy megfeledkeztek, vagy teljesen lemondtak. Ezen civil szervezetek munkája sokrétű, ezért nem is lehetne egy bizonyos csoportba sorolni azok egészét. Céljuk azonban szinte minden esetben az emberek megsegítése. A munkájuk azonban egyre több országban ütközik akadályokba, legfőképpen ott, ahol populista vezető került hatalomra. Ők egy újonann kikiáltott ellenséggé váltak az LGBT közösségek mellett. Az NGO-k munkájának lehetetlenné tétele tehát messze nem csak Magyarországon vált divatossá, hanem mondjuk lengyel barátainknál is. Idehaza a civilek munkáját leginkább Soros Györggyel hozzák összefüggsébe, ezzel mindenféle bornírt összeesküvés-elméleteket gyártva.

Sokaknak valóban fogalmuk sincs arról, hogy ezek a szervezetek hogyan is működnek, ezért elhiszik a propaganda üzeneteit, miszerint nincs szükség az NGO-k tevékenyéségre. A magyar kormány szerint leginkább azért nem, mert azok aláássák a magyar emberek akaratának megtestesülését, amely szerintük a Fidesz kétharmadával teljesült be 2010-ben. Orbán nem nézi jó szemmel – mint ahogy Lengyelországban a helyi vezetés sem -, hogy a mai napig léteznek olyan szervezetek, amelyek kiállnak a bajba jutottak jogaiért, esetleg galád módon képviselik az emberek jogait. Ha tehetné, Orbán vélhetően megszüntetne minden civil szervezetet, akkor ugyanis nem kéne olyanok miatt aggódnia, mint a Magyar Helsinki Bizottság vagy a Társaság a Szabadságjogokért.

Ugyan Orbán megpróbálta elhallgattatni ezen szervezeteket, azonban ez nem sült el túl jól, ezért a sikertelenséget követően – egyelőre legalábbis – békén hagyta őket. A cikkem apropóját azonban nem ez adta, hiszen a civil szervezetek elleni támadások nem újkeletűek, hanem egy Hír Tv beharangozó, amelyben Földi László biztonságpolitikai szakértő – mi más? – a következőket mondta el :

Az Iszlám csak egy eszköz azoknak a kezében, akik az európai kontinens átalakításában érdekeltek.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta, hogy Európa átalakítását a nyugati NGO-k már jóval 2015 előtt megkezdték, csak akkor vált egyértelművé, hogy a muszlim emberek eltökéltségével fel kívánják gyorsítani ezt a folyamatot.

Az átalakítás már régóta folyik tehát nem 2015-ben indult ugye Európa kvázi megtámadása ilyen értelemben, csak akkor vált nyilvánvalóvá, hogy megpróbálják felgyorsítani ezt a folyamatot látva, hogy főleg a közép-kelet európai országok akik megszabadultak vagy a szocializmus úgynevezett béklyójától igenis nemzetben gondolkodva képzelik a jövőt.

Vagyis magyarra fordítva a dolgot: Földi László szerint az NGO-k megpróbálják átalakítani Európát, amihez az iszlámot használják fel. De természetesen ezt Közép-Kelet-Európában nem hagyják a megválasztott kormányok, akik nemzetben gondolkodva képzelik el a jövőt. Itt nehéz nem arra gondolni, hogy ismét arról van szó, hogy az NGO-k az iszlamisták betelepítésében érdekeltek, ami a kormány szerint jóformán a nemlétező Soros-tervvel egyenlő. Tényleg itt tartunk már megint? Tényleg nem tudunk túllépni ezen az összeesküvés-elméleten, amire az égvilágon semmi bizonyíték sincs? Ezek a zseniális szakértők jártak már valaha is egyetlen NGO-nál is? Mert azok alapján, amit össze-vissza nyilatkozgatnak, számomra minimum kétséges.

Én jártam nem is egy civil szervezetnél – Lengyelországban például –, de hogy azok működésének semmi köze nem volt semmiféle bevándorláshoz, az hétszentség. Ott minden esetben a perifériára szorult embereken segítettek, olyanokon, akikről az állam lemondott. Ezek a segítségre szorulók semmiféle bűnt nem követtek el, egyszerűen élni szeretnék az életüket úgy, mint bárki más ezen a világon, mégis megszámolhatatlan akadállyal kell szembesülniük. Ezek az NGO-k nem támadtak meg senkit és semmit, egyszerűen elvégzik azt a munkát, ami nem mellesleg az állam feladata lenne. Az ő munkájukat egy normális országban megbecsülnék, és támogatásokkal hálálnák meg, nem pedig ellenségként beállítva őket lehetetlenné tennék a működésüket.

Európára a legnagyobb veszélyt nem az iszlám vallás, a bevándorlók, vagy épp az NGO-k jelentik, hanem olyan elborult agyú vezetők, mint Orbán, Erdogan vagy épp Kaczynski. Az ő tevékenységüknek hála újra a háborúk előtti időket idézi a közhangulat Európa-szerte. Az idegengyűlölet és az általában vett gyűlölet újra virágkorát éli, nem beszélve az erősődő nacionalista hangokról. Ezeknek a vezetőknek köszönhetjük többek között azt, hogy az Európai Unió, mint egységes szövetség nem tud fejlődni igazán. Képtelenek vagyunk ugyanis sok dologban megegyezni, ami előfeltétele lenne a fejlődésnek. De nem csak Magyarország vagy Lengyelország kormánya a hunyó, hiszen a britek zseniális döntése, a Brexit is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az EU működése komolyan veszélybe kerüljön.

Földi fantasztikus gondolatmenete tehát elég sok sebből vérzik, ezért jó lenne, ha átgondolná a mondandóját egy kicsit, már csak azért is, mert jó lenne ha szembesülne végre valahára a valós problémákkal a társadalom, mielőtt ezek a problémák oda juttatnák az egész kontienst újra, amikor egy háború kirobbanása sem feltétlenül kizárható. Európa valóban támadás alatt áll, de ahhoz az NGO-k munkájának vajmi kevés köze van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.