Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kérdés. Meddig lophatják át a pénzünket a túlsó partra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért én nagyon sok mindent nem értek, ami ebben az országban történik. Valaki felvilágosíthatna. Ha az ország köztársaság, és sutba vágták a köztársasági eszméket, akkor hogyan? Ha már az ókorban is a zsarnokság feletti győzelmet jelképezte, akkor mit keresnek Orbánék a hatalom csúcsán. Maffiaként. És ennek szemlélője Áder János, aki köztársaság nélküli köztársasági elnök. Az Orbán-hatalom alárendeltje. Halas meg klíma csicska méltóság. Ezt akkor úgy hívják, hogy diktatúra, mert ebben az országban csak a NER tagjaira vonatkozik, hogy kivételes törvényekkel szentesítik saját hatalmukat. Ha kell alkotmányt is módosítanak.

Hoppá! Nincs is alkotmányunk, csak egy Fidesz fércmű – alaptörvény néven. Ha nincs alkotmányunk, akkor hogy a francban van alkotmánybíróságunk? Fidesz-zselézett Handó-féle bugyis-bugrissal. Van legnagyobb kormányzópárt, de nincs ideológiája meg van koalíciós partner, de nincs tagsága. Akkor ez a törpike párt kit képvisel, azon kívül, hogy kinyalja a nagyobb párt seggét Orbánostul. Nem értem, ezek olyan kereszténydemokraták, ami a világon nincs.

Működik a magyar állam. Magánkézben. Pedig állítólag Magyarország a nép állama. De nép már nincsen, csak magukat ide-oda rakosgató lakosság. Kilakoltatott meg putris meg váras, kastélyos lakosság. Orbán is csak egy lakos, aki elől elhúztak az emberek nyugatabbra. Értik? Talán arrafelé kellemesebb az éghajlat meg az elfogyhatatlan az emberség.

Azt sem értem, ha az Európai Unió tagjai vagyunk, mert azok akarunk lenni, akkor miért nem vagyunk teljes Orbán-támogatással azok. Miért hozná, vinné Viki a keleti diktátori szelet az országba, a kellemes klímájú északi, nyugati, déli országokba. Azt értem, hogy jöhetnek a török muzulmánok, mert ez a KDNP meg NER alakulat nem keresztény, csak ál, mint a kínai Nike-cipő. Lesz nekünk török, orosz iskolánk, kínai egyetemünk. Akkor a magyar iskolában kipcsakul tanulnak a gyerekek? Mi lesz a szép magyar Arany János-i nyelvvel; hogyan lesznek világpolgárok kisfiaink, lányaink, ha se angolul, se németül, se sehogyan nem bírják őket megtanítani? Nincs kivel. Mert több lesz a katedrális, mint a katedra.

Ha a buta Bakondi állandóan azzal riogat, hogy itt vannak a migránsok tömegivel, akkor Orbán miért nem mond le, hiszen azt ígérte, hogy megvédi a magyar embereket azoktól az átkozottaktól. Ezért hoznak be az országba nyolcvanezer vendégmunkást, mert azt nem mondta Orbán, hogy őket is megvédi. Ha a szögesdrótot a déli határon abból építették, amit a nyugati határon lebontottak, akkor hogyan lett hirtelen a humánumból gyűlöletkeltés. Ja meg aztán, ha üldözik a keresztényeket, jó lenne tudni, hogy ki üldözi Semjént meg a cafrangos hitű Nagy Magyar Vezért? Legalább mi is segíthetnénk. Nem az Isten, hanem az ember nevében.

Azt is hittem, hogy a magyar emberek nagyon szeretik a bort, na de hogy a kormányzók egyfolytában borkaiznak, és úgy megrészegednek tőle, hogy elvesztik az eszüket, arra nem számítottam.

Nemzeti plusz fideszes alaptanterv. Magyar bábuknak készül. Takaróként. Brrr!

Ha a Nemzeti Színházban nincs néző, akkor miért nemzeti? Hiszen vagyunk rá vagy 15 millióan. Már ha mindenki magyar, aki annak született, és nem lesz belőle egyszer csak rohadt hazaáruló. Ha szélsőjobbos elme is csinálja a nemzeti alaptantervet, akkor lószarnyi a különbség egy rohadt náci sulykolt és nemzethy tanulni való között. Magyar bábuknak készül. Takaróként. Brrr!

Meg aztán a fejlődésnek milyen foka a nincs. Ha milliók összeadják a nincset, abból nincs marad. Meddig lophatják át a pénzünket a túlsó partra? A hatalomnak sok füle van: az átkozott poloskás, internetes, Facebookos. Ezek úri, kiglancolt helyeken hallgatóznak, tapogatóznak: Ki tud többet a Szovjetunióról meg Ki tud többet Magyarország mocskosairól.

Már nagyon elfáradtam, de jött a felmentő szomszédasszonyom, és kicsit megvilágosodtam. Azt kell tudni az én szomszédasszonyról, hogy hosszú évekig narancsos köpenyben járt, és képzeljék, körülbelül fél éve levetette, ha jól értettem, el is tüzelte. Panaszkodott, hogy az erős fia teljesen kivan, három műszakban dolgozik, hétvégén is berángatják, és pontosan 160 ezer forintot keres – mindenestül. Azt mondja a szomszédasszonyom, ha a fia egyszer hibázik, az életekbe kerülhet. A cégnél autókba csinálnak légzsákokat, a fia az ellenőr. Egy hiba, aztán repül – ő is meg az autós is. És, hogy a büdös p*csába – nagyon mérges volt a szomszéd asszonyom –, hogy ezek ott fenn dugig vannak léhűtő, jól megfizetett unatkozó tanácsadókkal. Olyan ez a kormány, mint a papagáj ketrec: egyet fújnak az orbáni ócska bibliából, az ő fia meg beledöglik a megalázásba, az életbe – légzsákkal együtt.

Érted, kérdezte tőlem a felspanolt, levetett narancsos köpenyű szomszédasszonyom. Persze, hogy értem. Örülök is, hogy többen és könnyebben boldogulunk a felvilágosodás fényes útján.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.