Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

LUCA AJTAJA


Csukott szemmel is…. / Luca ajtaja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sötét van. Korábban kellett volna jönnöm. De mégsem. Most talán már nincsenek olyan sokan. A legtöbben már tegnap „letudták” ezt a programot. Tévedtem. Világító telefonok, elemlámpák mutatják az utat. Szédülök a szemembe nyilalló éles fényektől. Csukott szemmel is odatalálnék. Nem szeretem ezt a kampányszerű jövés-menést. Vidám kirándulócsoportok… nevetgélés, fecserészés… sokan elhozzák a gyereket is, hadd örüljön az esti kiruccanásnak… De jönni kell, mert mit szólnak a szomszédok… a szomszéd sírhely látogatói.

Zaj, nevetgélés, gyerekzsivaj, parancsszavak… ne menj oda, ide gyere… Bokornyi virággal megrakott férfiak, zsörtölődő nők, rakoncátlan csemeték… Mit keresek én itt? … Mert mit szólnak…

Csukott szemmel is… Elrendezem a virágokat, a mécseseket. És nem érzek semmit. Most nem… Most nem beszélek hozzájuk, zavar a lárma. Majd visszajövök…. mikor esik az eső, vagy a hó, amikor szélvihar van, mikor a metsző hidegben csak én merészkedek ki ide. Mikor majd úgy érzem, hogy látnom kell, amit becsukott szemmel is látok… Őket, akik minden nap velem vannak, akik még most is figyelnek, vigyáznak rám, akiktől még mind a mai napig megkérdezem, vajon mit tegyek, hogy tegyek… Meggyújtom a két mécsest, letörölgetem a hideg követ, elindulok, még egyszer visszanézek.

Majd jövök…

Sági Zsuzsanna