Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Messiások. Meddig kell várni Borkai utolsó aktusára?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tudomány mai állása szerint egy A8-as Audi nem bír polgármester lenni. Akármilyen okos meg szuper is. Meg aztán a győriek nem az Audit választották maguknak polgármesternek. Márpedig úgy tűnik, hogy Borkai Zsolt csak az autóját küldte el városházára, ahol az önkormányzati képviselők átvették megbízólevelüket. De a Borkai nem vette át, így aztán hogy a tyúkszaros életben lesz ő polgármester: se papír, se eskü, se semmi. Pedig nem kellett volna szégyellnie magát, a kockakövön nem látszik a cipőjében a lyukas zokni. Nyugodtan bemehetett volna a közös ülésre – nem arra, mert ott nem hat lotyolinda várta, hanem a megválasztott önkormányzati képviselők közé, hiszen ő főnök.

Időhúzás. Borkai Zsolt gyáva is, pedig az A8-as Audi nem bír polgármester lenni 

Csakhogy nem bírt a szemükbe nézni, márpedig, ha ilyen kicsi dologtól berattyol, akkor ne legyen a város vezetője. Takarodjon el! Csak így simán, nem kell ezt agyonmagyarázni. Ez lenne az utolsó aktus, ami megmenthetné a közélettől. Trógerséget meg egyéb korrupciós és lopásgyanús ügyeket általában a bíróságon szoktak volt tárgyalni. Majd meglátjuk azt is, hogy a választások eredményéről hogyan dönt a héten a Győri Ítélőtábla: helyt ad-e az ellenzék törvényességi aggályainak. (Közben döntött: nem változtatta meg a győri szavazás végeredményét a Győri Ítélőtábla, így Borkai Zsolt nyerte a győri önkormányzati választásokat 19 308 szavazattal, míg ellenfele a DK-s Glázer Tímea 18662 szavazattal második lett – a szerk.)

Ennek a teljesen lezüllött fószernek már magától régen el kellett volna takarodnia. Még ilyen sem volt talán, hogy egy polgármester bujdokol. Vagy távirányításban akarja vezetni a várost, ha már az Audija erre még nem képes. Egyszerűen felfoghatatlan, miért nem áll tovább? Gondolom, a hatalom ennél még mindig erősebb, ehhez szokott az Orbán-brancsban. Meg azért, mert inkább vállalja az ócska sumákolást, húzza az időt, hiszen nagyon sok hivatalos papírt, szerződést, dokumentumot el lehet tüntetni; megbeszélni a tettestársakkal mi legyen, hogyan, mivel mossák ki magukat. Nem tudják, remélem, bár Orbán névlegesen függetlenítette, de persze senki sem hisz neki/nekik. Összetartoznak, mint borsó meg a héja.

Gratulálok a mélykeresztény hős és jellemtelen dikiVikinek is, tudják, senkit nem hagynak az út szélén, lehet védeni egy gazembert. Évek óta. Ez Orbán gané rendszere. Megvédeni minden áron egy korrupt, erkölcsileg lenullázódott polgármestert is. Mert az úgy van, tudják, hogy a hűbérurak lopás, csalás dugás közben őrzik a demokratikus, európai értékeket.

Nincs polgármestere Győrnek – csak papíron. De ha még ezek után is képes Borkai az emberek szemébe nézni, akkor kezeltesse magát, mielőtt lecsap rá a törvény minden bötűje. Vagy intézze el, hogy A8-as Audija vegye át a város vezetését. A Messiás Messiásaként talán sikerül ez is neki.

Tudják, legalább az autó nem közösül közpénz lotyolindákkal, és nem nyalja körbe a NER összes úri alkotóelemét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.