Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Horváth Csaba, a rést ütő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megkezdte működését Horváth Csaba, a hamisítatlan (fideszes) MSZP-s polgármester. És mivel kezdte? Egy olyan előterjesztéssel, ami biztosítaná neki, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselőtestület hozzájárulása többszázmillió forintos ügyekhez. A jelenlegi SZMSZ-ben egyáltalán nem szerepel ilyesmi. Mindez megjelent az atlatszo.hu-ban.

Nosza, fölhorgadt a derék úr, és egy sértődött blogbejegyzésben lehordta az atlatszo.hu-t a sárga földig. Szerinte az írás „a legalapvetőbb sajtóetikai követelménynek sem felel meg”; „a cikk szerzője még csak kísérletet sem tett arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot, és megkérdezzen”; „szemenszedett hazugság” – csak úgy röpködnek a vádak. 

Horváth Csaba szerint tehát nem elég elolvasni egy leírt szöveget, meg kell kérdezni a szerzőjét is. De miért? Blogbejegyzéséből kiderül, ha megkérdezik, jól megmagyarázta volna, hogy a módosítástól nem változik semmi. De akkor minek a módosítás? 

Elmondta volna azt is, hogy az új „rendelet ebben az értelemben a meglévő állapotot tükrözte”. Mit jelent az „ebben az értelemben”? Semmit: a mellébeszélők kedvenc fordulata.

Elmondta volna azt is, hogy „a polgármesteri jogkörben hozott döntések elsősorban kötelezettség-vállalással nem járó döntések”. Akkor miért hivatkozik néhány sorral lejjebb arra, hogy a javaslat annak ismeretében készült, hogy az elmúlt években drasztikus ingatlan-áremelkedések voltak. Nem mindegy mennyibe kerül az a retkes ingatlan, ha csak kötelezettség-vállalás nélkül dönthet? 

Íme itt áll előttünk a politikus, aki mellébeszél, mint a vízfolyás.

De nincs szerencséje, hiába folyatja mellé a beszédet, az atlatszo.hu-n kívül is van, aki úgy értelmezi módosító javaslatát, amit jelent. A momentumos képviselők jelezték, hogy nem tombolnak az örömtől. 

Mit tesz erre a sarokba szorított (fideszes) MSZP-s politikus? Leleplezőjét szidalmazva közli, hogy a közbizalom megvédése érdekében visszavonja javaslatát. 

Miután nagy rést ütött a közbizalmon.

Andor Mihály

Utóirat: most hallom a hírt, hogy Botka László kilépett az MSZP-ből. Nem csodálkozom rajta.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.