Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Túlhatalom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Ügyészség, vagyis konkrétan Polt Péter indítványozta Varju László parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, szerinte ugyanis Varju cselekménye – MTVA székház „ostrom” – a „garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének megállapítására lehet alkalmas”. Arról  a Varju Lászlóról van szó, akit egy tucat fegyveres biztonsági őr vonszolt ki az MTVA székházának épületéből, amikor is erre utasítást kaptak. Hogy mégis kitől, az a mai napig nem tisztázott, és az sem, hogy ha törvényes volt a képviselők bejutása az MTVA épületébe – márpedig az volt, noha a döntés még nem emelkedett jogerőre –, akkor Polt mégis miről beszél?

A bíróság indoklása szerint a képviselők jogszerűen és jóhiszeműen léptek be majd maradtak benn az épületben. Nem nyert igazolást, hogy az állami média működése aránytalanul sérült volna az ellenzéki képviselők jelenléte miatt. „Az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozott volna aránytalan sérelmet, ha a képviselők 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.”

Amennyiben ez a döntés jogerőre emelkedik, úgy a fegyveres biztonsági őrök eljárása értelmét veszti. Ha ugyanis jogosan, a szavazóik képviselete érdekében mentek be az épületbe, hogy ott felolvassák követeléseiket, akkor a biztonsági szolgálat fellépése minimum felveti a törvénytelenség gyanúját. Amennyiben ez így van, abból az is következik, hogy nem a Varju László önvédelme miatt földre huppant biztonsági őr ügyét kellene megvizsgálni, hanem azt, hogy milyen büntetés jár azért, mert parlamenti képviselőket erőszakkal távolítottak el a köztévé épületéből. Ha van valami valóban fajsúlyos ügy, akkor az a biztonsági szolgálat gusztustalan fellépése egy sok magyar választópolgár által megválasztott képviselővel szemben.

Polt Pétert persze ez nem zaklatja föl, hiszen Orbán Viktor bábjaként azt tesz, amit a főnök mond neki. Ha eljárást kell indítani, akkor eljárást kell indítani, nincs mese. Ez a Varju ellen indított lejáratókampány újabb fejezete, ami igencsak átlátszó. Elég csak megnézni az Index témában született cikkét, amelyben kielemzik a kérdéses esetről készült videót. Azt, amelyet valaki kiszivárogtatott a köztévétől. Ezen pontosan látszik, hogy nincs az az isten, hogy a szerencsétlen biztonsági ember – egy a sok közül – valóban 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett volna úgy, ahogy azt Polt hivatala állítja. Nem kétlem persze, hogy gyártottak bizonyítékokat az ügy érdekében, azt viszont igenis megkérdőjelezem, hogy azok a valóságot mutatják.

Dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. …Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A kérdések sorát ott kellene kezdeni, hogy vajon mégis mi szükség van fegyveres biztonsági őrökre a köztévé épületében? Valamint ők kinek a parancsára cselekednek? Az ugyanis ami ott történt nemhogy nem elfogadható, de igencsak felháborító és demokrácia ellenes. Az persze igaz, hogy Magyarország már jóideje nem egy demokratikusan működő jogállam, de ez nem jelenti azt, hogy mindent el kellene tűrni. Varju László egy parlamenti képviselő, akinek minden joga megvolt arra, hogy az MTVA épületében tartózkodjon. Ezzel tisztában voltak a hatóságok is, mégis karba tett kézzel bámulták, ahogy több képviselőt is egyszerűen kidobtak az épületből.

A köztévé az adófizetők pénzéből működik, az adófizetők tartják fenn. Annak költségeit ugyanúgy állják az MSZP, DK vagy Momentum szavazók, mint a Fidesz szavazói. Az hivatalosan nem egy párttévé, ezért semmi jogunk nincs ahhoz – sem a vezetőségnek, sem pedig a parancsra akár fizikai erőszakot is alkalmazó biztonsági embereknek -, hogy onnan magyarok által megválasztott képviselőket csak úgy kidobjanak az utcára. Az, ami az MTVA székházában tavaly decemberben történt példa nélküli, nem véletlen, hogy a külföldi sajtó is foglalkozott vele. Ilyet ugyanis még a balkáni országokban sem igen látni, nemhogy egy európai uniós állam fővárosában. A tavalyi eseményekért fejeknek kellett volna hullaniuk – a vezetőség részéről –, de nyilván ott, ahol egy hivatásos hírhamisító a vezető, ott ilyen elő sem fordulhat.

Polt Péter a nemzet szégyeneként folytatja azt, amit évekkel ezelőtt megkezdett, és Orbán parancsára próbálja elhallgattatni az ellenzéket. Koncepciós perekkel próbálják elérni, hogy megriadjanak a hatalomtól, azonban ez, látva az októberi választás eredményeit, úgy tűnik, egyre inkább visszafelé sül el. Az embereknek – még ha lassan is – kezd elegük lenni a NER-ből. Legyen is bármi a bírósági döntés – nem lepne meg, ha Varjut elítélnék, hiszen független bírót elég nehéz találni manapság –, az már csak olaj lesz a tűzre. A hatalom túllépett egy bizonyos határt és ahelyett, hogy megfontolná a következő lépéseit, eszetlenül tovább masírozik a nép ellenében. Orbán már kapott egy pofont, amiből a mai napig nem tért magához teljesen, kíváncsian várom, mikor érkezik a következő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.