Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Királyság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nézem a képet a számítógépen, és nem hiszek a szememnek. Pedig szoktatom állandóan. A képen Orbán Viktor térdelve imádkozik a rezidenciája kertjében. Eszembe jut, mit írt a térdeplésről Katona József a Bánk bánban.

OTTÓ
Eszelős szerelmem egy egészen új
világot álmod őrültségiben,
melynek csak Ottó a lakossa és –
Melinda. (Letérdel.)

MELINDA (megretten).
Térdepelsz?!
…………………………………………………………………..
MELINDA
S ő térdepel! – Bánk, Bánk, emlékezek
szavadra –

OTTÓ (felemelkedik)
Bánknak a szavára?

MELINDA
Arra.
Midőn kezem’ megkérte, nem rogyott
Ő térdre -! szép se’ volt igen; de egy
Alphonsus, egy Caesar állott előttem.
„Szabad tekéntet, szabad szív, szabad
Szó, kézbe kéz és szembe szem, – minálunk
Igy szokta a szerelmes: aki itt
Letérdel, az vagy imádkozik, vagy ámít.”
Ő mondta ezt, ámító! és bizony
Bánk nem hazud: s ezért megvet Melinda.

Köztudott, hogy Orbán Viktor református. Legalábbis annak keresztelték. A protestáns vallásokra többek között az is jellemző, hogy imádkozáskor nem szoktak letérdelni. Tudom, mert engem is reformátusnak kereszteltek, református közösségben nőttem fel, 15 éves  koromban konfirmáltam is. A térdepelés egyfajta bűnnek, bálványimádásnak számít. Nem volt senki a környezetében, aki ezt megmondta volna neki? Tehát akkor ámít. Egy egész népet.

Jelképes az „itt” helyhatározó. A cselekmény a királyi palotában játszódik, ez pedig az ország jelképe lehet. Ez meg a királyi dolgozószoba előtere. Ahová – micsoda véletlen – betéved egy idegen, amúgy tiszteletre méltó ember.

Orbán Viktor dörgölőzik. Általában az egyházakhoz, és különösen a katolikus egyházhoz. Ennek már rengeteg jelét láttuk. Azzal kezdődött, hogy: „Csuhások, térdre!” És most itt tartunk. Tessék majd figyelni, mikor majd Orbán Viktor és családja, környezete visszatér az „egyedül üdvözítő” felekezetbe. Mert protestáns ember nem lehet Magyarország királya! Hihetetlen? A történelem már ismer számos, ennél hihetetlenebb történetet, történelmi eseményt.

Erdő Péter kéretlenül is beleegyezik, egy képviselői indítványra a kétharmad megszavazza, és hogy az egész nemzetre támaszkodjanak, rendeznek pár milliárdért egy újabb nemzeti konzultációt. A szavazók 65 százaléka – Ukrajnától Új-Zélandig és Csíkszeredától  Los Angelesig – visszaküldi az íveket, 59 százalékuk támogatja, 38 százalék ellenzi, a többinek mindegy.

A Dunára a jeget pár ezer embernek a modern technika játszva megoldja. És létrejön a Magyar Illiberális Keresztény Monarchia! (A majdani számonkérést megkönnyíti majd Polt Péter utódjának. Össze kell számolniuk a frissen katolizáltakat.)

Vadász

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.