Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon miért van az, hogy az igazságszolgáltatás csak és kizárólag a Fidesz számára lehetőség?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jászberényben – immár hivatalosan is – új választásokat írtak ki. Erre november 10-én kerül sor, amikor a Fidesz jelöltje, Szabó Tamás ismét megmérkőzhet az ellenzéki pártok által egyöntetűen támogatott Jobbikos Budai Lóránttal. A választások megismétlésére azért fog sor kerülni, mert Szabó, élve a jogorvoslat lehetőségével elérte, hogy választási csalás miatt megsemmisítsék az október 13-i választási eredményeket. A mindössze 14 szavazattal kevesebbet kapó Szabónak nem volt szüksége bizonyítékra ahhoz, hogy elérje a választások megsimétlését, elég volt azzal megvádolnia az ellenzék által támogatott jelöltet, hogy választási csalást követett el. Gondoljuk el, mi történt volna fordított esetben, vajon a bíróság akkor is úgy dönt, hogy egye fene, ismételtessük meg a választásokat? Bármennyire is szeretné az ember azt hinni, hogy ez pontosan így történne, ilyenről nem beszélhetünk.

Hány és hány olyan eset volt, amikor bizonyítottan választási csalás történt a kormánypárt és annak aktivistái részéről, de a rendőrség még nyomozni sem volt hajlandó? Hányszor állapították meg azt a rend éber őrei – a bíróságig egyetlen komolyabb eset sem jutott el –, hogy a lopás az mégsem lopás, mert annak célja nem a haszonszerzés volt? Lehet persze paragrafusokkal és törvényi passzusokkal takarózni, csak hát az emberek nem hülyék. Márpedig lassan a hülye is látja, hogy mi folyik ebben az országban. A fideszes bűn nem bűn. Elég csak megnézni a Fidesz jászberényi polgármester-jelöltjét, Szabó Tamást. Ha 4 évet visszamegyünk az időben, a kormány által időközben kinyírt Népszabadság egy olyan cikkével találkozhatunk, amely arról számol be, hogy az akkori polgármester nem volt rest visszaélni a hatalmával.

A Rákóczi út 44. szám alatti, nyolcvanöt négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati bérlakás az egyik legnagyobb, s minőségében is a legjobb lakáscélú ingatlanja Jászberénynek. A képviselő-testület kimondva-kimondatlanul arra a célra tartotta fent, hogy a városba csábítsanak nélkülözhetetlen szakembereket, főként orvosokat. Hét éve betöltetlen például az egyik házi gyermekorvosi körzet, s a helyettesítés megoldása évről évre plusz terhet ró a városra.

Na vajon ki költözött be ebbe a lakásba? Nem, nem egy háziorvos, hanem maga a polgármester, méghozzá egy olyan pályázat eredményeként, amelyet saját maga írt ki. Rajta kívül volt még egy jelentkező az ingatlanra, egy  háromgyermekes egészségügyi dolgozó a Szent Erzsébet kórházból, akinek élettársa egy jászberényi ipari cég alkalmazottja. De hogy Szabó pontosan ki elől is vitte el a lakást, azt a következő sorok mutatják be tökéletesen:

Az ötfős család egy nagyjából ötven négyzetméteres albérletben él, az egy főre eső havi nettó átlagjövedelmük nem éri el a hetvenezer forintot.

Úgy gondolom, már önmagában ez is elég sokat elmond arról, hogy milyen ember Szabó Tamás, ehhez képest az októberi önkormányzati választáson kis híján újraválasztották a település lakói; egy ilyen Bayer-kaliberű, nálam semmi és senki sem fontosabb alakot. A vereség megérdemelt volt, sőt: ennél jóval nagyobb vereség járt volna egy olyan városvezetőnek, aki képes volt elhappolni egy önkormányzati bérlakást egy olyan ötfős család elől, akiknek egyrészt hatalmas szükségük lett volna arra, másrészt nagy szolgálatot tehettek volna a településnek. Az ilyen önző, NER-bűzös embereknek az út melletti árok környéke való, kezükben egy kaszával, nem pedig a városháza kulcsa.

De a Fidesz köztudottan nem hagy senkit az út szélén, még akkor sem, ha az amit művelnek egyesek, olykor még párttársaik számára is visszataszító volt. A választási csalást természetesen elfogadta a választási hivatal, majd később a bíróság is, ezért novemberben újra a szavazófülkék felé vehetik az irányt Jászberény lakosai. Azzal semmi gond sincs, hogy egy szoros eredmény miatt esetlegesen újraszámolást kér a vereséget elszenvedő jelölt, ezt megtette volna a másik fél is, a gond azzal van, hogy egy kormánypárti panasz minden gond nélkül törvényi erőre emelkedik, és mindenféle bizonyíték nélkül a választások megismétlésére kerül sor. Az persze, hogy lyukra futott-e ezzel a fideszes polgármester-jelölt, vagy sem, hamarosan kiderül.

Azon viszont el lehetne gondolkodni – akár csalás történt, akár nem -, hogy az ellenzék által bejelentett több száz esetet vajon miért nem vizsgálja hasonló módon a választási bizottság, illetve a bíróság? Vajon miért van az, hogy az igazságszolgáltatás csak és kizárólag a kormánypártoknak és az ő jelöltjeiknek jár? Jó lenne, ha Jászberény is észbe kapna és csatlakozna a változáshoz, mert ha nem így történik, úgy az önkormányzati lakást egy ötfős család elől megkaparintó Szabó Tamás további öt évre kap lehetőséget arra, hogy visszaéljen hatalmával. Azt már csak remélni merem, hogy nem addig fognak szavazgatni Jászberényben, ameddig végre a fideszes jelölt ki jön ki győztesen. Nem lepne meg persze, de azért remélem, hogy erre nem kerül sor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.