Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon sikeres volt az iratmegsemmisítés?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan minden kerületben és megyeszékhelyen megtörténik az új polgármesterek beiktatása, ami azt is jelenti, hogy megkezdődhetnek az elszámoltatások. Természetesen – mint ahogy azt előre lehetett tudni, de persze a rendőrséget nem zavarta – az előző kormánypárti polgármesterek a legutolsó iratig kitakarították a polgármesteri hivatalokat. Nem hagytak ott semmi olyat, amiről úgy gondolták, hogy még bajba sodorhatja őket. Iratok ezreit, tízezreit semmisítették meg, vagy vitették el olyan helyekre, ahol aztán már nem fognak soha rájuk találni. Több helyen teherautónyi mennyiségben vittek el fontos iratokat – ez persze feltételezés, de valós rendőrségi munka hiányában ez nem is csoda –, amelyek bizonyíthatták volna, hogy maffiaszerűen lopták szét a rájuk bízott kerületeket és városokat.

Ezzel pontosan tisztában volt mindenki, mégsem sikerült megállítani őket. Minden gond nélkül takarították ki az irodáikat Ferencvárostól Miskolcig azok az egykori polgármesterek, akik egy jogállamban hamarosan már csak a börtönkosztot élvezhetnék. Hogy ez Magyarországon valaha is meg fog-e történni, azt ebben a pillanatban sem lehet tudni. Ha Polt Péter marad a legfőbb ügyész, Pintér Sándor pedig a belügyminiszter, akkor sok jóra nem lehet számítani, hiszen az ő munkájuk következménye is az, hogy a kormánypárti polgármesterek megtehették azt, amit megtettek.

A feljelentések vélhetően meg fognak történni, azonban mivel a hatóságok hagyták, hogy ezek az emberek gond nélkül megsemmisíthessék a nyomokat, így nehéz lesz bizonyítani azt, amit egyébként is mindenki sejt. A települések kifosztásáról sok helyen vélhetően a sofőrrel bezárólag mindenki tudott, és asszisztált is ehhez. Ez bűncselekmény, de csak akkor, ha ez bizonyításra is kerül. Újpest példája is tökéletesen mutatja, hogy szinte mindenki sáros lehetett a kerület kifosztásában:

Újpesten például a 24.hu információja szerint a héten egyszerre negyven ember kérte a felmentését.

Legtöbbjüket fel is mentették a munkavégzés alól, mielőtt még az új polgármester hivatalba léphetett volna. A munkavégzés alóli felmentés szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadták, csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát Déri Tibor, a kerület új, momentumos polgármestere. Addigra pedig majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed.

Ha ezek az emberek nem lettek volna sárosak valamiben, vagy ne lettek volna birtokában az egykori városvezetésre nézve terhelő bizonyítékokkal, valószínűleg nem „kérték” volna felmentésüket sem. Ha nem lett volna mit takargatniuk, nem léptek volna le ilyen sebesen egy szinte biztos és jól fizető állásból. Újpest példája persze nem egyedi, noha ilyen szintű felmondási hullámról máshol még nem számolt be egyetlen polgármester sem. Ferencvárosban, ahol a Fidesz egyik legnagyobb ellenfele, Baranyi Krisztina nyerte a választásokat, igen komoly előnnyel, szintén kiürítés történt. A káderek szinte minden mozdíthatót magukkal vittek. Ez megint csak nem meglepő, hiszen Baranyi már akkor is ezt prognosztizálta, amikor 10 perccel hivatalbalépése előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét.

Ennek eredménye persze az lett, hogy 3 napot nyertek arra az ott dolgozók, hogy kipucolják az irodát. És mint az Baranyi tegnapi Facebook-posztjából kiderül, igen jó munkát végeztek.

Forrás: Facebook/Baranyi Krisztina

A Fidesz-maffiának csak takargatnivalója van. Egy esetleges kormányváltáskor egy konvojnyi kamion sem lenne elegendő ahhoz, hogy minden olyan bizonyítékot megsemmisítsenek, amely rájuk nézve terhelő lehet. Lehet, hogy egyes kerületekeben és fontosabb városokban még meg tudták oldani a tisztogatásokat, országos szinten azonban ehhez 3 napnál jóval több időre lenne szükségük. A változás elkezdődött, a patkányok pedig menekülnek a süllyedő hajóról. Lehet, hogy még nem lepte el a víz a hajó belső terét, de a szivárgás már minden bizonnyal egyre nagyobb területet érint. Orbánnak kevesebb mint 3 éve van arra, hogy befoltozza ezeket a területeket – például a választási törvény olyan irányú átírásával, hogy lényegében lehetetlen legyen a Fidesz leváltása –, azonban a főnök állapotát elnézve nem vagyok teljesen biztos abban, hogy képes még tisztán átgondolni, mégis mi lehet a megoldás arra, hogy biztosan megtartsa teljhatalmát.

A Borkai-botrány, valamint a választási vereség óta egyre rosszabb állapotban van mind Orbán, mind pedig a NER egésze. Hibát hibára halmoznak, és egyre inkább egymásnak ellentmondó vélemények érkeznek a fideszes körökből. Egyre kaotikusabbnak tűnik a helyzet, amelyet csak egy ép ésszel gondolkodó Orbán lehet képes megoldani. Rajta kívül ugyanis nincs egyetlen olyan ember sem a Fideszben, aki képes lenne átvenni azt a birodalmat, amelyet ő létrehozott az elmúlt évtizedekben. Ha Orbán bukik, a Fidesznek egyik pillanatról a másikra egyszerűen vége lesz. Benne már egyszerűen nincs több, ő már képtelen lenne arra, hogy ellenzékbe kerüljön, az ugyanis politikailag a halálát jelentené.

Ezért sem nehéz azt elképzelni, hogy egy választási vereséget követően Orbán nem fogja átadni a hatalmat csak úgy. A kezében van az erőszakszervezetek többsége, amelyeket véleményem szerint nem félne bevetni saját nemzete ellenében sem. Ne legyen igazam, de én úgy vélem, 2022 egy olyan történelmi év lehet, amelyet soha nem fogunk elfelejteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.