Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a retkes disznólábért pártolja a szerb elnök Borkait?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kebelbarátok. A szó szoros értelmében. Orbán Viktor és Aleksandar Vucic. Kebelbarátok, mert a magyar miniszterelnök éppen a szerb elnök melléig ér. Mindegy, nem a méret számít, mint tudjuk. Testmagasságban nem nagyon, annál inkább döntő az agytérfogat. Azt nem tudom, hogy Orbán vagy Vucic született-e nagyobb fejjel, mert akkor amelyik nagyobb fejkörmérettel látta meg a napvilágot, az intelligensebb. Az az ember későbbi életében sikeresebb. Hiszek a tudósoknak, de nem hiszek a két elnöknek. Mert, aki Orbánnal bratyizik, az pontosan olyan, mint ő, és ebből semmi jó nem származik.

A szerb TV Prva műsorában kérdezték Aleksandar Vucic elnököt a magyarországi ügyekről –írta a Magyar Hang. Az elnököt először arról faggatták, nem fél-e attól, hogy ahogyan a magyar kormány elvesztette Budapestet, az ő Szerb Haladó Pártja is elvesztheti Belgrádot. Azt mondta: Budapestet nem is vesztette el teljesen a Fidesz, csak Szegedet és Miskolcot. Pontosítsunk:

  • Budapest:
  • 14 ellenzéki,
  • 2 független,
  • 7 fideszes vezetésű kerület.
  • A Fővárosi Közgyűlésben is többségbe került az ellenzék.

Vucic nem nagyon konzultálhatott kebelbarátjával, vagy Orbán úgy tájékoztatta, hogy ez a vereség csak kicsike vereség. Budapestet úgy veszítették el, hogy nyertek. Az a helyzet, hogy a szerb elnök televíziója pontosan olyan lehet, mint minálunk a közpénzlopó televíziók. Na hát akkor, éljen a hazugságra meg migráns frászra épülő, szépülő, megbonthatatlan barátság! Már csak azért is, mert Szijjártó Péter külügyi futár még nem rendelte be lábához a szerb nagykövetet.

Kebelbarátok. Orbán vajon mi súghatott Vucic elnöknek a választásokról, Borkairól

Azért agytérfogat dolgában ez a Vucic nem nagyon van eleresztve: megdicsérte Borkai Zsoltot is, aki szerinte „nagyon rátermett ember”: a mostani eredmény is Borkai alkalmasságát bizonyítja, még akkor is, ha a korábbi 68 százalék helyett most csak 53 százalékot kapott. Megint segítek:

  • Borkai támogatottsága Győr városában 61 százalékról esett le 44 százalékra.

Ezt a rátermettséget pedig meg kellene beszélnünk, segíteni azoknak, akik gyűjtik az aláírásokat, mert Borkait el akarják zavarni a büdös francba a győri polgármesteri székből. Mert az úgy van demokráciákban, hogy kúrásért, lopásért, korrupcióért, netán egy kis kokózásért meg az asszony és a gyerekek közpénzből való kiglancolásáért nem jár polgármesterség. Amit Borkai művel, az egészen más mesterség. Ilyen gazemberség csak Orbánisztánban lehet.

Amúgy pedig kérdezném az ünnepi, csendes áhítatomban: mi a retkes, szőrös disznóláb köze van a szomszédnak a belügyeinkhez? Főleg úgy, hogy ki van képezve hazugságból meg ordenáréságból. Ez nem valami kóser viselkedés az Európai Unió tagságára készülő faszitól. A balkanizmus kora lejárt az öreg földrészen. Az önkényurak új hazája valahol Azerbajdzsán körül épül. Orbán Viktor beledöglik, hogy gerinctelen negyed- fél- egész diktátorokat toljon be az unióba. Úgy tudom, jelenleg Vucic nem tud magyarul, de közel lehet az az idő, hogy Orbán kiderítse, benne is folyik kipcsak vér.

Nyalni kell Putyin elvtársnak, nyelves puszit kell adni az Európai Uniónak – ez Vucic kéjutazása. Nem beszélve arról, ha a szerb rohadt okos szövetséges, akkor Orbán miért erőlködik, miért rinyál segítségért fűhöz-fához: ha Szerbia nem tudja megállítani a menekülteket, és visszazavarni hazájukba, akkor nálunk ott a déli határon nagyon beb*szott.

Be bizony. Nekünk Orbán, aljas embertelen érdekszövetségeseivel mindenképpen. A csatához, a szabadságharchoz díszlet Vucic is. Nyakunkra hoz már minden idiótát a magyar miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azt mondta ünnepi beszédében:

„A kormányfő nyilván patetikus szavakkal emlékszik meg a forradalomról, de akkor hogy a pokolba lehet, hogy eszerint a kormány szerint a nemzeti érdek felülírhatja az erkölcsöt és a nemzetközi jogot” – utalva arra, hogy a magyar kormány a nemzeti érdekkel összeegyeztethetőnek tartja a kurd népirtást és támogatja a török hadsereg Észak-Szíriában végrehajtott katonai akcióit. …aki ezt így látja, az egyetért a magyar szabadság eltiprásával is.”

Csak hűen, tisztelt magyarok! Ma az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját ünnepelték országszerte. A Demokratikus Koalíció például a Nagy Imre-szobornál tartott megemlékezést. Orbán Viktor este a Zeneakadémián zárt körben szónokol. Nem tudom, hogy vannak-e történelmi véletlenek, vagy csak egy nagy agytérfogatú magyar ember áthallása lehet: de ma Orbán ott mond szabadságharcos beszédet lelkes híveinek, ahol 1946. februárjában zajlott Szálasi Ferencnek, „Magyarország nemzetvezetőjének” és miniszterelnökének pere. Az ítéletet tudjuk.

Csak úgy mondom, ünnepi áhítatban. Szerencsére, a Zeneakadémiát nem ezekért szeretjük.

Az önök véleménye

Van még egy lehetőség: lehet, hogy Orbán most akarja elmondani zárt körben a saját „öszödi beszédét”. (Gyöngyvér)

Hol van az már, amikor az Astóránál tartotta a nagygyűlést a minél nagyobb káosz érdekében. (Bé)

Gulyás Orbán szócsöve. Akkor talán szabad összekeverni a szavaikat, nem? Nekem személy szerint nem hiányzik a mindenkori megmondóember gátlástalan pátoszos hablatya, az üres, felszínes és átlátszó hazugságai, amit egy nemzethyszínű szalagba csomagolva próbál átadni néhány zakkantagyú hívének. Amiből este a híradókban okos emberek a “legfontosabb mondanivalót” a szánkba is rágják. Köszönöm, én másképp ünnepelnék. (Piftike)

A tavalyi választások elcsalása miatt biztonságban érezték magukat, csak az utolsó percekben tüntettek el mindent pánikszerűen! Szégyen ez az országnak! (Piroska)

Csiszár Jenő főkonzul, vagy konzol??? Aki itthon nem köll, abból főkonzul lesz? Nincs ma kedvem főzni, esetleg kaphatnék egy Gundel menüt házhoz szállítással, kicsi pénzért, vidáman? (manci)

Így írtunk mi

Kellő óvatossággal érdemes kezelni a nagy mesemondó ígérgetéseit

Vajon sikeres volt az iratmegsemmisítés?

Zsolti újságot ír

Cseppben a tenger

Nincstelenek

Szili Katalin szerint ma a bevándorlókat és a „gendert” értik kisebbség alatt Európában

Erre a szégyenre nincs magyarázat

Tudom, hogy ez egy fideszes számára értelmezhetetlen

Dal

Elfogyott a muníció?

A kizsigerelt magyar demokrácia akváriuma

A nap kommentje:

Csak egy példa … pár hetes/hónapos sztori .. a Belváros egy közérdekű adatigénylésre azt válaszolta, hogy sajnos a szerződéseket nem találják sehol sem. Ezt megismételték még párszor, de aztán valaki a fejéhez kapott, hogy egy ilyenért a jegyző(is) mehet a sittre ..és akkor azonnal meglettek a dokumentumok. (George)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.