Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt az ideje annak, hogy végre kizárják a Fideszt a Néppárt soraiból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fideszt és ezen belül is Orbán Viktort sorra érik a csapások. A Fidesz önfelfüggesztésével kezdődött, majd nemrégiben az önkormányzati választási vereséggel folytatódott. Az Euronews információi szerint azonban itt még nincs vége a rémálmoknak. Kiderült ugyanis, hogy elég nagy esélye van annak, hogy Donald Tusk legyen a Néppárt hamarosan megválasztandó elnöke. Jelen pillanatban ő az egyetlen jelölt a pozícióra, amelynek sorsa a november végén sorra kerülő zágrábi kongresszuson fog eldőlni. Ez már csak azért is lenne óriási pofon Orbánnak, mivel Tusk nem arról híres, hogy Weberhez hasonlóan a német érdekeket szemelőtt tartva félrenéz, ha kell. Tusk eddig sem rejtette véka alá véleményét Orbánnal kapcsolatban, és vélhetően megválasztását követően sem lenne ez másképp.

A Fidesz felfüggesztése a mai napig él, és mint az az Euronews információiból kiderült, ez nem is fog megváltozni a november végi dátumig. A bölcsek tanácsának jelentése sem fog addig elkészülni – micsoda meglepetés, ugye –, és mint ahogy az Manfred Weber néppárti frakcióvezető válaszából kiderült, a Fidesz tagsága addig biztosan „fagyasztva marad”, ameddig nem történik változás Magyarországon. Márpedig változásra nem igen lehet számítani, pláne azután, hogy Orbán csúnya pofonba szaladt bele az önkormányzati választásokon. Ha valamikor, akkor most érdemes felkészülni arra, hogy ellenlépéseket tesz azért, hogy a 2022-es parlamenti választásokon semmi esetre se fordulhasson elő olyan helyzet, mint idén október 13-án.

Donald Tusk esetleges megválasztása azt is jelenthetné, hogy még a német lobbi ellenében is előfordulhatna az, hogy a Fideszt egyszerűen kivágják a pártcsaládból. Egyre több ország vezetőjének és képviselőjének van ugyanis elege abból, hogy egy olyan pártcsalád tagjai, amelynek egyik szereplője nyíltan kiáll a török hadsereg észak-szíriai mészárlása mellett. A Szijjártó-féle vétó igen sokaknál kiverte a biztosítékot, ami önmagában is elég volt ahhoz, hogy átgondolják a Fidesz néppárti tagságának létjogosultságát. Hát még ha ehhez hozzávesszük azt, hogy Orbán és pártja ilyen és hasonló döntésekkel járatta le a pártcsaládot az elmúlt években. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy egyes pletykák szerint Orbán és Boris Johnson háttéralkut köthetett, amelynek értelmében mi leszünk felelősek a megállapodás nélküli brexitért.

Ha ez bekövetkezik, nem hiszem, hogy kérdésessé válik az, hogy a Fidesznek helye van-e a Néppártban, vagy sem. Sőt, még az is felvethető, és némelyek már fel is vetették, hogy egyáltalán mit keres egy olyan ország az Európai Unióban, amely annak szinte minden alapelvét elítéli, és mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse a tagok közös megegyezéseit. Az önkormányzati választások és annak eredményei talán még időben érkeztek. Az ugyanis hatalmas fegyvertény, hogy a főváros kikerült Orbán kezéből, ezzel megmutatva Európának, hogy nem minden magyar esze ment el teljesen, és van remény arra, hogy egy napon eltakarítjuk ezt a megalomán diktátort a közéletből.

A Fidesz kizárása ettől függetlenül persze minden gond nélkül megtörténhet, sőt, jó lenne ha meg is történne. Elég indokot szolgáltattak már arra, hogy nincs semmi keresnivalójuk egy olyan pártcsaládban, ahol elviekben keresztényi értékeket képviselnek. A Fidesz egy szélsőjobboldali tömörülés méltó tagja lehetne esetleg, ahol kedvükre járathatják le saját magukat. Az, amit ők művelnek ugyanis nevetséges minden magyarra nézve. Ők nem a magyar embereket képviselik, hanem az idegengyűlölő, Európa-ellenes, fasisztoid eszméknek tapsoló Fidesz hívőket, akik számára azzal sem lenne semmi probléma, ha Orbán királynak kiáltatná ki magát holnap, majd azonnal elrendelné az ellenzékiek bebörtönzését.

Tusk megválasztása hatalmas csapás lehet a Fidesz számára, annál nagyobb örömhír lenne viszont az épeszű magyar polgárok számára. Arra van szükség, hogy az Unió legnagyobb pártcsaládja végre kizárja sorai közül a szélsőjobboldali Fideszt. Egyszer és mindenkorra. Tusk ezzel hatalmas szolgálatot tehetne a magyaroknak, amiért bizonyára sokan hálásak lennének idehaza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.