Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Győztünk, vagy valami ilyesmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerencsére tegnap már sikerült eljutnunk oda, hogy sokadszorra kiderült, a Fidesz mégiscsak nyert a legutóbbi önkormányzati választásokon. Az nem derült ki hogy mit, de nyert. Ezt maga Németh Szilárd honvédelmi államtitkár fejtette ki G. Fodor Gábor vendégeként a Hír Tv Nyolcas című műsorában. De lássuk pontosan mit is mondott Rezsiszilárd:

Ha országosan nézzük, akkor a Fidesz nyert. Úgy, hogy egyébként Budapestet, sok budapesti kerületet, sok régi, fideszes vezetésű budapesti kerületet viszont elvesztettünk. Néhány veszteség ért bennünket a vidéki városokban is. A szavazatok számát, ha nézzük, akkor több, mint 1 800 000 szavazatot kaptunk. Míg a teljesen egészében összeállt ellenzék, a szélsőbaltól a szélsőjobbig – ugye mindenki belekeveredett ebbe az ellenzéki összefogásba – ők 1 340 000 szavazatot kaptak.

A Fidesz nyilván elkezdte kutatni azokat a területeket, ahol továbbra is az élen állnak. A vidéki szavazók lefizetése és megfenyegetése a mai napig működik, ezért az ottani számokkal a mai napig lehet dicsekedni. A győzelmi öröm azonban ezúttal nem tűnik olyan önfeledtnek és őszintének, mint mondjuk tavaly áprilisban, amikor Orbán a Bálna előtt dajdajozott bódult állapotban párttársaival egyetemben. Akkor minden gond nélkül kiálltak a szavazóik elé, és győzelemről beszéltek. Azonban ez ezúttal elmaradt. Orbán a kültéri helyszín helyett egy terembe invitálta pár száz támogatóját, valamint a sajtó munkatársait, beszédében pedig a korábbiaknál visszafogottabb melldöngetés kíséretében hirdetett győzelmet.

A teljes vezrékaron látszott az, hogy nem voltunk felkészülve egy ekkora vereségre. Ugyan számolhattak egy-két elvesztett várossal, de a fővárossal szinte biztosan nem. Az összefogás, valamint a Borkai-botrány együttesen elegendő volt ahhoz, hogy a NER megroppanjon, ami gondot okoz Orbánnak a mai napig. Németh azonban nem így gondolja, már ha rendelkezik saját gondolatokkal. Ha nem, akkor vélhetően a pártközpontban szóltak neki, hogy nyugtassa már meg a szavazóikat, és mondja azt, hogy most is ők nyertek. Mondja azt, hogy ismét győztek, hiszen a haza ezúttal is Orbán kezében maradt, sőt, még több szavazatot is szereztek mint korábban.

Annak oka azonban, hogy az ellenzék 10 megyei jogú város mellett a fővárost is megszerezte, Németh szerint az az oka, hogy a szélsőbaltól kezdve egészen a szélsőjobbig összefogtak a pártok. Értem én, hogy Némethnek parancsba adták, hogy valami nagyon erőset mondjon, de vajon nem szóltak neki, hogy Magyarországon szélsőbal, mint olyan nem létezik? Vagy lemaradtam valamiről? Az pedig, hogy a szélsőjobb – ami Magyarországon a Fidesz és a Mi Hazánk – is benne lett volna az ellenzéki összefogásban, számomra ismét csak új információ. Tudtommal a Mi Hazánk igen sokak véleménye szerint a Fidesz fiókpártja, amely pont a kormánypárttal fogott össze. Akkor Németh mégis mi a jó büdös francról hadovál?

Összefogás ugyan valóban volt az ellenzéki oldalon, azonban ott se szélsőbalos, sem pedig szélsőjobbos párt nem képviseltette magát. Elég ijesztő abba belegondolni, hogy egy ilyen ember a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, akinek feladata – saját elgondolása szerint legalábbis – a magyarok védelme. Minket leginkább az ilyen lángeszektől kellene megóvni, mint Németh, akinek még arról sincs fogalma, hogy kik indultak az önkormányzati választásokon idén. De a legfontosabb persze nem ez, hanem az a tény, amely szerint a Fidesz idén is győzött, annak ellenére is, hogy a fővárost, valamint 10 megyeszékhelyet elveszítettek. Ehhez képest akkor milyen lesz az, amikor valóban veszítenek? Mindenesetre a legutóbbi eredményeket látva, nem biztos, hogy sokat kell várnunk arra, hogy erről a saját szemünkkel is megbizonyosodjunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.