Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezúttal mi a terv, Viktor?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó hír érkezett, amely szerint az ország vezetője, a szovjetek kiűzője, a nemzet hőse és szabadságharcosa október 23-án lehetséges, hogy nem tiszteli meg szavazóit azzal, hogy egy sokadik nagyszerű beszéddel emlékezzen meg 56-os hőseinkről. Persze a sajtósa majd biztosan kitalál valami fedősztorit – ez már meg is történt, reményei szerint Brexit-ügyben lesz halaszthatatlan dolga – az igazság azonban az, hogy Orbán igyekszik megfutamodni. Megmutatja igazi arcát a nemzetikeresztény krumpliosztó. Egyetlen pofontól azonnal megzuhant és azon dolgozik, hogy hogyan vághat vissza. A főváros elvesztése repedéseket okozott a NER falán, amelyeket be kell foltozni.

Ugyan a vidék döntő része továbbra is Orbán kezében van, azonban nem lehet biztos abban, hogy ez örökké ki fogtartani. Ugyanis ha az ellenzéki vagy független polgármestereket választó települések és kerületek megmutatják, hogy az ő kezükben sem válnak azok a földdel egyenlővé, akkor talán a migránsozó és világvégét vizionáló fanatikusok is elgondolkodnak. Ha Karácsony képes lesz valós változtatásokat végrehajtani és egy jobb hellyé tudja tenni Budapestet, akkor bizony a Fidesznek lesz mit megmagyaráznia.

Ugyanez igaz a menekültekre is, akik a Fidesz egykori polgármesterei szerint már megindultak többek között Budapest, Szombathely és Miskolc irányába. Elvégre a kormány szerint vasárnap arról is döntöttünk, hogy migránsok százezreit telpítik-e be nagyvárosainkba, vagy bizalmat szavazunk a Fidesznek, amely majd megvédi az országot. A kormánypárti jelöltek többsége veszített Budapesten, vagyis az ő értelmezésük szerint már lehet, csak óráink vannak hátra addig, ameddig el nem özönlik az egész várost a migránsok.

Ugyan feszülten várjuk a menekülkaravánokat, de valahogy úgy gondolom, hogy nem indult meg Magyarország irányába senki. Javítsanak ki, ha tévedek. Várjuk a beszámolókat az ország déli feléről. Ha esetleg valaki több millió menekültet látott a kertje végében, az kérjük, jelezze. Addig is ezzel egyidőben várjuk a kormánypárt egykori politikusainak és polgármestereinek felelősségrevonását azért, mert menekültekkel riogatták az ország lakosságát.

Mit fog mondani Orbán, ha sem Szegeden, sem pedig Budapesten nem jelenik meg egyetlen migráns sem? Már olyanokra gondolok, akiket nem maga Orbán Viktor invitált meg kicsiny hazánkba. Vajon mi lesz a magyarázat arra, ha elkezd javulni a kormánypárttól átvett kerületek és települések helyzete? Kíváncsian várom a kormány magyarázatát, komolyan.

Talán ezen magyarázat kidolgozásán ügyködik épp Orbán is, azért nem tudja tájékoztatni a magyarokat arról, hogy idén épp ki ellen vívunk szabadságharcot. Vajon a Fidesz hívei így hogy fogják tudni, hogy kit kell utálni és szidni? Hogy fogják mozgósítani aktivistáikat, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktor miniszterelnökúrral? Válság van a kormányoldalon, amelynek ki tudja milyen következményei lesznek a jövőre nézve. Ehhez elég volt az, hogy az ellenzék, sok éves folyamatos toporgást követően végre képes volt összefogni, valamint az, hogy egy ismeretlen blogger bemutatta, mit is jelent nemzeti kereszténynek lenni.

Korábban megoldhatónak látszó problémák okoztak komoly gondot a NER rendszerének, ami azt sejteti, hogy Orbán vagy kezd széthullani, vagy Finkelstein halála egyúttal a NER lassú halálát is jelenti. Többé nincs válaszuk az őket ért kritikákra, mint ahogy a lejáratókampányuk is egyre szánalmasabbá és gyerekesebbé vált a kampány hajrájában. Vélhetően mindent bevetettek, amijük csak volt, mégis kevésnek bizonyult.

Orbán leszerepelt, ezt azonban vélhetően soha nem fogja beismerni. A felelősséget másokra hárítva fel fogja frissíteni a kampánycsapatát, talán még fontos személyeket is el fog mozdítani a környezetéből, hogy egy megújult csapattal vághasson neki a soronkövetkező választásoknak. Orbán soha nem fog beletörődni egy teljes választási vereségbe, pedig nagyon úgy néz ki, hogy ha a dolgok így haladnak, akkor 3 év múlva akár ez is bekövetkezhet. Azonban – ahogy már korábban is megemlítettem-, itt békés rendszerváltás szinte biztosan nem lesz már. Ahhoz már átléptünk egy határt, ahonnan nincs visszaút.

A kérdés az, hogy Orbán mit tartogat még, amitől azt várja, hogy segíthet hatalma visszaszerzésében. Érdemes lesz az elkövetkezendő hetekben, hónapokban minden kormánydöntést megkérdőjelezni, hiszen szinte minden ilyen lépés egy későbbi, nagyobb terv része lehet. A röszkei zavargások megszervezésének híre sem kizárt, hogy valós alapokra épült, ezért érdemes felkészülni arra is, hogy akár a putyini módszerrel is, de Orbán megpróbálja megerősíteni hatalmát a választási pofont követően.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.