Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Orbán Viktor, a diktátorok legjobb barátja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint azt sokan jól tudják, Törökország offenzívát indított az észak-szíriai területekkel szemben, ahol az amerikai hadseregnek az ISIS-el szembeni harcban hatalmas segítséget nyújtó kurdok élnek. Ezeket az embereket a török hadsereg megtámadta, amit a világ jóformán karbatett kézzel bámul. Sok ország vezetése elítélte ugyan a kialakult konfliktust, valós ellenállás mégsem történt, aminek nagyban köszönhető az is, hogy Törökország 3,6 millió menekültnek ad otthont. Ezen menekültek ellátásáért az unió milliárdokat fizet a török kormánynak, ám Erdogan a legutóbbi bejelentése szerinte minden gond nélkül kész felrúgni a megállapodást, ha az EU megszállásnak minősíti a török elnök legutóbbi hadműveletét. Ez eddig még nem történt meg, az uniós tagországok azonban megegyeztek egy elítélő nyilatkozat kiadásában, ami meg is jelent volna még a támadást megelőzően, ha Szijjártó és csapata nagy büszkén nem vétózta volna meg a megállapodást.

Erről már mi is beszámoltunk korábban, ezért most újra nem fejteném ki. A lényeg, hogy akkor az uniós diplomaták többsége egyszerűen nem értette, hogy miért szálltunk szembe a többség döntésével. Magyarázata Szijjártónak ugyanis a döntés idején nem volt, noha kásőbb azt a HVG kérdésére kifejtette. Annak persze olyan veszett sok értelme nem volt, de hát logikát keresni a magyar diplomáciában olyan, mint törvényességet kutatni Polt Péter környékén. A nyilatkozatot nem tudta kiadni az unió, mert mire sikerült volna megegyezni, a támadás megindult, ezért az értelmét veszítette. Ahelyett azonban, hogy a kormány elsüllyedt volna szégyenében, még büszkén hirdette is, hogy egyedüli uniós tagként kersztbe tett a közös megegyezésnek.

Ez jelenti ma a magyar kormány eu-s diplomáciáját, hátba szúrunk mindenkit, hogy saját érdekeinket érvényesítsük. A háborúvá fajult török offenzíva azóta is folyatódik, aminek már több mint 100 halálos áldozata van. A török kormány természetesen terroristák semlegesítéséről beszél, miközben a kurdok szerint civilek tucatjait ölték meg rakétatámadásokban a török hadsereg katonái. Ha ez még nem lenne elég, tízezrek hagyták el a régiót és váltak menekültekké, ami nem igazán segít a kialakult helyzeten. De lássuk, hogy azóta milyen örömhírről számolhatunk be a témával kapcsolatban:

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel hétfőn Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a találkozó után az MTI-nek kifejtette: a török elnök köszönetet mondott azért, hogy Budapesten a közelmúltban megnyitották a Türk Tanács első európai irodáját.

A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten. Recep Tayyip Erdogan továbbá megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren – közölte Havasi Bertalan. – MTI

Magyarország nem állt ki a török hadsereg mellett, maximum a fidesz érdekeit szolgáló Szijjártó. A legrosszabb mégis az, hogy a nemzetközi sajtó úgy fogja taglalni a döntést, mintha ez egy közös döntés lett volna, miközben erről szó sincs. Az, hogy Orbán kiállt diktátor haverja háborús törekvései mellett, még nem jelenti azt, hogy a magyarok többsége is támogatja a vérontást. Már csak azért sem, mert a menekültválság kialakulásának egyik fontos oka éppen a háború. A török offenzíva pedig nem segít, hanem ront a menekültek helyzetén, hiszen még azt is elpusztítja, ami esetleg megmaradt a harcokat követően észak-szíriában. A magyar kormányon kívül egyetlen más állam sem állt ki a török offenzíva mellett. Másoknak ugyanis fontosabb volt az erkölcs, mint az, hogy jó kapcsolatot ápolhassanak a török diktátorral. Orbánnak ez nem volt szempont, sőt, ezt meghálálván Erdogan hamarosan ismételten hazánkba látogat.

Noha a francnak sem hiányzik, mégis november hetedikén Budapestre érkezik Erdogan. A világ szégyene az, hogy Magyarország miniszterelnöke büszkén fogad egy olyan embert, aki ártatlanok százait öli meg, vagy üldözi el otthonából talán örökre. Egyedüliként állunk ki ismét egy diktátor mellett, amivel megint csak egy országot járatunk le. Ha Orbán még arra is képes lesz, hogy a megegyezés nélküli Brexitet végrehajtsa – az ő vétójával – akkor valóban eláshatjuk magunkat egy időre. Ezek után magyarnak lenni ugyanis nem büszkeség, hanem szégyen lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.