Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A városok népe végre felébredt mély álmából

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami megváltozott, valami végre történt ebben az országban! A fene sem gondolta volna – noha persze mindannyian reménykedtünk benne – hogy csoda történhet. Bíztunk abban, hogy az ellenzéki összefogásnak – és az utolsó napokban kirobbant Borkai-ügynek – köszönhetően az ország gondolkodni képes fele felébred végre, és átgondolt döntést hozva arra adja le voksát, akinek a legnagyobb esélye lehet megszorongatni, vagy akár le is győzni a kormánypárti jelöltet. Így lett, a magyar városok lakói végre felébredetek. Mert ugyan lehet, hogy az országos térkép ismét narancssárgára váltott, fideszes győzelemről – ezt ezúttal Orbán sem mondta ki – nem beszélhetünk, hiszen temérdek várost veszítettek el az ellenzéki összefogásnak köszönhetően. A legnagyobb és talán legfontosabb város pedig Budapest, amely Orbán számára a legnagyobb érvágást jelenti.

Noha tolták a propagandát kegyetlenül, a saját intézeteikkel felmérették a választások várható végeredményét, de olyan szinten mellé lőttek, hogy öröm volt nézni. Karácsony Gergely igen súlyos vereséget mért – közel 50 000 szavazattal többet szerzett – Tarlós Istvánra és vele a Fideszre. És ha ez még nem lenne elég, a közgyűlés a mai naptól ellenzéki többséggel működik, ami azt jelenti, hogy a fideszes káderek nem lehetetleníthetik el Karácsony munkáját. Orbán persze ezt még megteheti, azonban azzal könnyen saját magát lőheti lábon, hiszen a főváros kivéreztetésével jóval több haragost szerezne magának, mintha együttműködne Karácsonnyal. Az, hogy melyik utat választja majd a miniszterek elnöke, egyelőre a jövő kérdése, noha beszédében együttműködést ígért.

A főváros mellett 10 megyeszékhelyet is elveszítettek, ami igen komoly fegyvertény az ellenzéki összefogásnak. Megmutatták ugyanis, hogy nem csak hogy megszorítható, de akár le is győzhető a Fidesz, annak ellenére is, hogy csalások tucatjait követték el a választók szeme láttára. Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter szintén elverte a magát függetlennek hazudó Grezsa Istvánt, akinek kampánya nem állt másból, mint Márki-Zay Péter folyamatos lejáratásából. Ebből nem kértek Vásárhelyen, mint ahogy nem kértek – többek között – Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Pécsen, Dunaújvárosban, Tatabányán, Érden, Salgótarjánban, Gödöllőn és Egerben sem. A városok végre nemet mondtak a NER rendszerére, végre nemet mondtak Orbán Viktor országrablására.

A fővárosban is ez történt, ahol a kerületek többségét – 14 – ellenzéki jelöltek húzták be. Ezek között van a parkolási maffiáról híres Ferencváros és a Budai Várnegyedet is magába foglaló I. kerület. Az újdonsült polgrámesterek olyan információ birtokába kerültek, amivel végre felelősségre vonhatják a kerületet eddig vezetőket. Bizonyítékok tucatjai állnak majd rendelkezésükre, amivel a NER egy jó része könnyen sarokba szorítható. Elég csak az első kerületre gondolni, ahol az eddigi fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás végső soron kiárusította a fél kerületet a NER elitje számára. Önkormányzati lakások tucatjait kapták fideszes potentátok és rokonaik, amelyek Váradiné Naszály Márta győzelmével veszélybe kerültek.

Persze érdemes azzal számolni, hogy az iratmegsemmisítők a főváros elvesztését követő hírek után azonnal működésbe léptek és egész éjszaka bizonyítékok tucatjait semmisítették meg városszerte. Nem mindent lehet azonban egyik napról  a másikra eltüntetni, hiszen nem vagyok abban olyan biztos, hogy a Fidesz komolyan számolt azzal, hogy elveszítheti a főváros mellett 10 megyeszékhelyét is. Orbán és stábja képtelen volt leplezni azt, hogy vereséget szenvedtek, hiszen ehhez nincs hozzászokva egyikük sem. Nem hitték azt, hogy egyszercsak felébrednek a városok lakói és megálljt parancsolnak. Pedig, mint azt már tudjuk tegnap este óta, pontosan ez történt.

Ezzel két részre szakadt az ország. A vidéki Fidesz szavazókra és a városi ellenzéki szavazókra. A krumpli és tűzifa ugyanis még elegendő volt a zsákfalvakban és nyomorban tartott kistelepüléseken, az értelmiséggel is rendelkező nagyobb városokban azonban már nem. Elég csak Ferencvárosra gondolni, ahol a nyílt utcán vásároltak szavazatokat a kormánypártoknak, ennek ellenére is komoly vereséget szenvedtek a maffiát leleplezni kívánó Baranyi Krisztinától.

Sok következtetést lehet levonni a tegnapi napból, amellett, hogy elmondhatjuk, ma talán győrinek a legrosszabb lenni ebben az országban. A város lakosai ugyanis Borkai botrányai ellenére is képesek voltak bizalmat szavazni neki. Persze a Fidesz le fogja mondatni, vélhetően heteken belül, ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy újraválasztották. Ha már a kurvapecérként elhíresült fideszes politikus és ügye került képbe, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ugyan az ellenzéki összefogás önmagában is sikeresnek bizonyult, a valódi áttöréshez kellett az Ördög ügyvédje által kiszivárogtatott információ.

A máig ismeretlen személy nagyobb szolgálatot tett Magyarországnak, mint ellenzéki poltikusok tucatjai évek alatt. Úgy hiszem, mindannyian köszönettel tartozunk, hiszen nélküle ma lehet, hogy nem lenne ekkora örömünnep az országban. A valódi munka persze csak most kezdődik, hiszen a Fidesz ott fog keresztbetenni az ellenzéki polgármestereknek és képviselőknek, ahol csak tud. Az egyes helyeken történt győzelmek elég információhoz juttathatják ahhoz az ellenzéket, hogy lassan, de biztosan véget vessenek Magyarország történelmének talán legmocskosabb időszakának. Az elmúlt években annyi aljasságot követtek el a kormánypárt tagjai, ami – ha bizonyítékok is lesznek – még Polt Péter segítségével sem lesz elkenhető.

Végre a mai naptól kezdve megindulhat a felelősségrevonás, amely politikusok tucatjait teheti tönkre és juttathatja rács mögé. A döntés lehetősége a győztes ellenzéki pártok kezében van. Én, mint magyar állampolgár, egyetlen kérést intéznék az irányukba: vonjanak felelősségre minden egyes korrupt, csaló, tolvaj politikust, képviselőt, üzletembert és sokszor bűntárs családtagjaikat, akik az elmúlt években nem tettek mást, mint hatalmukkal visszaélve elárulták a saját hazájukat és szavazóikat. 2019. október 14-vel egy új időszámítás kezdődik. A lehetőség a ti kezetekben van, kérjük, éljetek vele.