Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Belülről rohadni látszik az a narancs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan az Ördög ügyvédje blog kezd elcsöndesedeni, az általa vert hullámok elegendőek voltak ahhoz, hogy egy hatalmas politikai cunamit létrehozva veszélybe sodorják a Fidesz biztosnak tűnő, elsöprő választási győzelmét. A Tarlós és Karácsony közötti párharc már az utóbbi napokban is igencsak kiélezett volt, ami a kialakult fideszes botrányt követően akár az utóbbi irányába is átbillenhet. A Borkai-ügy ugyanis messze nem csak a győri fideszes polgármester szexpartijáról szól. A szivárogtató – legyen az bárki is – elég információt adott ahhoz a közvéleménynek és az újságíróknak, hogy a szálat lassacskán felgöngyölítve eljussanak addig, hogy az egész ország a NER hatalmának van kiszolgáltatva. Borkai a botrány előtt egy szinte ismeretlen polgármester volt, mégis kiderült róla, hogy ugyanúgy nagykanállal falja az életet, mint párttársai. Uniós pénzeken szexpartikat rendez, valamint magángéppel repteti az elcsalt millióit.

Mindaz, ami a Borkai-ügyben megjelent, könnyen elképzelhető, hogy ugyanúgy igaz Miskolcra, Debrecenre vagy épp Pécsre is. A kiskirályok az adófizetők lopott pénzén mulatják az időt, miközben pozíciójukat használják fel arra, hogy maguknak minél nagyobb hatalmat szerezve, minél több pénzhez jussanak. A település fejlődése huszadrangú kérdés. Ezt vélhetően eddig is igen sokan tudtuk, azonban úgy tűnik, sokaknak szüksége volt a kézzel fogható, konkrét bizonyítékokra, arra, hogy a saját szemükkel lássák, az ő szeretett polgármesterük – magát nagyszerű családapának álcázva – megcsalja gyermekei anyját. Ez önmagában még nem lenne több egy bulvárhírnél, azonban a szexvideó csak arra kellett a szivárogtatónak, hogy a közvélemény érdeklődését felkeltse.

A terv úgy tűnik, bevált – még ha korábbi cikkemben én magam is arról írtam, hogy a sajtónak hála még a választások előtt újra visszasüllyedhetünk az apátiába –, hiszen ahogy az Index tegnap délután észrevette, a Magyar Nemzet egy szerző nélküli cikket jelentetett meg arról, hogy Borkai Zsoltnak le kellene mondania. A cikket persze annak rendje és módja szerint kevesebb mint egy órán belül eltávolították, azonban már ez az idő is elég volt ahhoz, hogy körbejárja az internetet. Megszólalt valaki lelkiismerete? Esetleg van, akinek ez már túl sok a kereszténynemzeti oldalon? A lényeg az, hogy talán annyira mégsem tökéletesen egységes a kormánypárti oldal sem. Ez pedig odáig fajult a Magyar Hang információi szerint, hogy csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz kampánystábjában, a legutolsó belső mérések szerint ugyanis a Borkai-ügynek országos hatásai vannak.

Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is. 

Emellett települések tucatjairól érkeznek immár hetek óta a hírek, hogy a kormánypárt aktivistái vagy egyenesen az önkormányzat emberei rongálják az ellenzék plakátjait, lopják el, vagy semmisítik meg azokat. Emellett szintén az önkormányzat emberei – több alkalommal is – közpénzen fenntartott autókkal és emelőkosaras teherautókkal plakátolták teli a településeket az éjszaka közepén. Ezen felül pedig még azt a tényt is érdemes megjegyezni, hogy a keleti határon romos épületekbe több száz – egyes vélemények szerint ez a szám elérheti a több tízezret is – kettős állampolgárt jelentettek be, akiket vélhetően ismét átutaztatnak majd a határon furgonokkal, hogy a szavazóhelyiségekbe kísérjék őket. A hazájában elítélt bűnöző, Nikola Gruevski szintén szavazhat Budapeseten minden gond nélkül.

De még ha a települések egy részén szoros is lenne a választás, azzal érdemes számolni, hogy a Fidesz nem fogja könnyen adni a városokat. A rendőrség már bejelentette, hogy ők készen állnak a szavazások gond nélküli lebonyolítására, ami akár egy jó dolog is lehetne, ha nem bizonyították volna már többször is azt, hogy az állampolgárok helyett sokszor a hatalom védelmébe szegődnek. Karácsony budapesti győzelmét valószínűleg hatalmas tömeg fogadná, ami Orbán számára felérne egy megaláztatással, ezért valószínűleg mindent, de tényleg mindent megtesz majd azért, hogy ez ne történhessen meg. A teljese hatalmat ugyan nem veszítheti el a Fidesz, azonban komoly csapást mérhet a pártra az utolsó napokban kirobbant botrány, ami nagyszerűen mutatta be a NER működését.

A Fidesz hatalmát a falvak és kisvárosok adják, ezért azok elvesztése Orbán jövőbeni bukását is jelentheti akár. A kérdés már csak az, hogy vasárnap a megyeszékhelyek és a főváros mellett a kistelepülések is nemet mondanak a maffia-rendszerre, vagy erre még várnunk kell. Illetve az is kérdés, hogy a választási csalás mekkora mértékben lesz képes végső soron befolyásolni az eredményeket, mert nem tartom biztosnak azt, hogy ha vasárnap narancsra változik Magyarország térképe, azt 2018 után ismét mindenféle kérdés nélkül el fogadje el az emberek nagy része. Mindenképpen érdemes lesz követni a vasárnapi eredményeket – noha a szavazatszámláló szoftver leállásával ismételten számolni lehet –, hiszen az akár történelmi jelentőségű is lehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.