Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Példaérték

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az úgy, hogy szégyellem az érzéseimet. Például ha annyira ellenszenves valaki, hogy az már nekem kínos. 

Így vagyok ezzel a Katalinnal is, a család- és népességszaporulati orbánszóvivővel, a fantahanta egyik üdvöskéjével, a CSOK, a babaváró hitel és a hasonló faszságok gyermekszülésben jeleskedő apostolinájával. 

Már azzal kiverte nálam a biztosítékot, ahogy gigantikus FIDESZfeliratú fülcsüngőivel, erre az alkalomra varrott molett alkalmi – lezseren nerkompatibilis – tunikában ünnepelte a pódiumon a választási győzelmüket. De elég csak azt látnom, ahogy ezüstbogaram a vezérre néz. Vajh’ mennyi lehet az a pénz, ami ezt a rajongó, feltétlen, imádatteli csüggő tekintetét, az arcára ragadt vigyort kiváltja? Na és a szelfizése az vezérkarral – hát az valami csoda! (Csordának nem nevezném.)

Lenyűgöz, hogy az arcátlanságával egyenes arányban nő a poziciója. Volt miniszteri tanácsos, majd kabinetfőnök. A Political Network for Values (Politikai Hálózat az Értékekért) Tanácsadó Testület alelnöke. Baszki! (Ez egy község a lubusi vajdaságban, Strzelce-Drezdenko megyében, Lengyelországban.) Ma már alelnök a drága a szektában is, amelynek listáján parlamenti képviselő lett. Szinte mindennap vértolulást okoz nekem, ahogy az arcomba tolul az ostobaságaival. Amint rebbenéstelen szemmel felmondja a napi ner-penzumot. Úgy tesz a több diplomájával, mintha nem is értené az abba bele nem illő felvetéseket. Szándékosan elhallgatja az általa bejelentett örömhírek hátulütőit – néha órák telnek el, amíg rájövök, mekkora átverés van mögöttük. Ahogy család- és ifjúságügyi államtitkárként megszabja, mi a család. Ha valaki netán egyedül neveli gyermekét, az bizony messze nem család e tájon. Aranyoskám kiköveteli a pártja által kívánatos bőséges gyerekáldást. Hát hová szüljék azt a sok gyereket a szerencsétlen fiataljaink, a híd alá? Mert amint beüt valamiféle kétes értékű „állami támogatás”, a lakásárak abban a minutumban kábé épp annyival megugranak.

Hogy csak a legutóbbi agymenéseinél maradjunk. 

„B. Zs. nem viselkedett példaértékűen” – mondotta az arany szájával. Értitek? NEM PÉLDAÉRTÉKŰ az, hogy a „polgármesterolimpikoncsaládapa” – vazallusa jachtján, az Adrián ringatózva, EU-s finanszírozással – betépve dugdos komplex szolgáltatást nyújtó ribancokat. Ami magánügy, mi lenne más. Nem példaértékű az sem, hogy az ehelyütt megnemnevezett maga a kétlábon járó pofátlan korrupciómaffiaszélhámosság, közpénzügyileg. Világos üzenet ez minden csúcsra járatott és feltörekvő maffiózónak: akármit csinálhattok, de lesztek szívesek nem lebukni! Eszemadtáék aztán tényleg összetartanak, jóban-rosszban. Egy család ők, na.

„Abban bízom, hogy egyre több szabadságot tudunk adni a magyar embereknek.” Bevillan, amit a dk óriásplakátozott pár éve: „Ha nyerünk, a hatalom egy részét visszaadjuk a népnek!” Hát ezek nagyon el vannak tévedve! A szabadság elvehető, de nem adható, szívemszottyai. Az a mi természetes emberi állapotunk. És nem is billogozható semmilyen jelzővel. Nincs olyan, hogy keresztény szabadság, vagy fideszadta szabadság. Bármilyen toldása-foldása szűkíti azt, én tehát a jelző nélküli szabadságban hiszek. Különben is, ne „több szabadságot” adjatok már, hanem vissza mindazt, amit elloptatok! A hatalom letéteményese az istenadta-vette nép, azt a választottai – meghatalmazásuk időkorlátján belül – gyakorolhatják, de el nem vehetik. Márpedig ha el nem vehetik, egy részét (minő nagylelkűség!) vissza sem adhatják, mert az – ab ovo usque ad malaa miénk, bármit is maszatol e tekintetben a gránitszilárdságú. A népszuverenitás elve azt diktálja, hogy a hatalommal csak élni szabad, visszaélni nem.

Jut eszembe, Hitler útját a hatalomba nem csekély mértékben a hölgyrajongói egyengették és támogatták, még anyagilag is. Hogy aztán jól megszabadítsa a fehérnépeket az egyenjogúság rögeszméjétől. 

A női lélek rejtelmei számunkra, egyszerű férfiak számára, olykor megfejthetetlenek.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.