Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Választás. Miniszterelnök úr, lesz-e újabb alkotmánymódosítás a polgármester úrért – lex szex Borkai néven?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a baj miniszterelnök úr, hogy már megint hazudni tetszik. Megszokhattuk volna már, de ezt normális ember nem tudja megszokni. A Magyarországon élő többség pedig egészen normális. Azért kár volt pocsékolni az idejét, hogy újabb levéllel kábítson bennünket. Mi van? Nem mer a magyar emberek szemébe nézni? Nem. Nem szokott. Nem szokott újságírók kérdéseire sem válaszolni, mondjuk olyanokra, amelyek minden embert érdekelnének, csak önnek kínosak.

Nézze, még nincs karácsony. Sem boldog, sem boldogtalan. Csak Karácsony van, akit a maga közpénzlopó rádiója és tévéje már olyan oltári mocsokkal kent be, hogy éppen arra gondoltunk, hogy ideje lenne megszüntetni ezeket a Fidesz-kakukk szócsöveket. Tudja, az objektív tájékoztatás jegyében. Igaz, ezt a szót soha nem ismerte, pedig tanult Oxforban is, akkor, amikor még a liberális buggyos gatyát hordta. Nem tudom, magának csak egy szabója van, aki nem tud valamiféle demokratikus pantallót is varrni? Csak sumákban írogat, úgy, hogy hazudik.

Most vasárnap településeink választanak jövőt maguknak. Arról döntünk, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői legyenek-e a magyar megyéknek, városoknak falvaknak – írja „Tisztelt Honfitársam” címzéssel aktuális levelében.

Orbán Viktor szívhez szóló üzenetét a keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület tette ki Facebook-oldalára.

Azért egy picikét okosabbnak tartottam annál, hogy még azt sem tudja, hogy vasárnap önkormányzati választások lesznek, nem pedig migráns választások. Soros sem indul egyetlen településen sem a polgármesteri címért. Akkor mi a búbánatos egérszarnak tetszik hazudni? He? Nem mondta még a kedvenc, tisztes munkában megőszült Pintér Sándor, hogy a letelepítésekről nem a települések döntenek, hanem a kormány? Például ön.

Elég becstelenül, mondhatnám azt is, hogy gerinctelenül tetszik átverni az embereket, kelteni bennük félelmet és gyűlöletet. Magának ez mindig is tetszett, csak tudja, ilyen félresikerült jellemű miniszterelnököt semmibe vesznek Európában is. Ezt a bevándorlási cirkuszt pedig tessék elhinteni a disznóólban, ezek az állatok már maguktól is röfögik a hablatyot. De hát magának még mindig könyörögni kell a saját jelmezébe öltözött embereknek, hogy csak az a jó ember, aki ellopja a közvagyont, meg aki gyerekeket molesztál budi meg pad átadása közben; nekik akarják bebizonyítani, hogy a Fidesz minden pártok legjobbika.

Önkormányzati választás lesz, valóban: polgármestereket választunk, de nekem ezzel speciel van most egy kis gondom. Mondjuk éppen győri vagyok – oda jelentkeztem be a sok ukrán meg nem ukrán, de nem odavalósi dél-alföldi, baranyai ismeretlenekkel. Azért, hogy a Borkai úrra szavazzunk. Közben történt egy és más: hidegre fordult az idő, rohadt hűvös szelek járnak. Tessék mondani, mit csináljak, hogy amikor találkozom a Borkai úrral, és meghánynánk, -vetnék városunk sorsát, akkor ott úgy előttem álltában ne a meztelen segge és egyéb nem kimondottan hivatali mozgásai jussanak az eszembe?

Az bizony eszembe jutott, hogy 2010-ben az ön hű seggnyalói, a Lázár János meg a Kocsis Máté beadtak egy alkotmánymódosítási javaslatot azért, mert a Borkai alezredes úr másként nem lehetett volna polgármester, mert akkor Győr fideszes polgármestere, 2006 szeptemberéig a Béri Balogh Ádám Honvédelmi Középiskolát és Kollégiumot igazgatta – alezredesi rangban. Szóval a régi passzus úgy szólt, hogy ne lehessen képviselő, polgármester, semmi se az, aki öt éve még katona volt vagy rendőr. Lett is zűr meg zavar meg vita, mert a törvény szerint 5 évig nem lehetett volna polgármester, de a szélsőjobbról tolakodó Kocsi Máté kapcsolt, hogy az 5 évet át kell írni 3 évre. Így született meg  2010.07.12-én a történelmi T/676-os törvényjavaslat.

Borkait akkor a HVG kérdezte meg, hogy van-e összefüggés a módosítás és a között, hogy 2006-ben szerelt le:

Nem tudom. De amennyiben van, az megtiszteltetés számomra. Ez esetben – ha a választópolgárok ismét megválasztanak – tudom folytatni azt a munkát, amelyet Győrött 2006-ban elkezdtem. Az elmúlt négy év eredményei után hasonló sikereket szeretnék elérni. Egyébként az alkotmánymódosítás tervezetében az „öt év” nem volt kőbe vésve: fölmerült kevesebb is, több is. Végül is a három év lett a végső változat.

Az lett a lex Borkai. Így lett ő polgármester. Érdeklődnék a miniszterelnök úrtól, hogy akkor most hogyan nézzünk a Borkai úr szemébe, hogy ne röhögjük el magunkat, amikor megjelenik a szemünk előtt a lengés gyakorlata, vagyis amikor lóg a szeren. Meg aztán konkrétan az is érdekelne, hogy minta lesz-e a Borkai úr, esetleg készül-e egy újabb alkotmánymódosítás lex szex Borkai álnéven? Ne hagyjon bennünket a bizonytalanságban, mert nekünk vasárnap be kell húzni a farkunkat, vagy kinek mi jutott, de leginkább az ikszet.

Majdnem igaza van, miniszterelnök úr! Minden tisztességes és felelősen gondolkodó magyar ember szavaz. De nem a Fideszre.