Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az igazmondó gulyás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hol volt, hol nem volt, ahol a kurtafarkú kismalac túr, volt egyszer egy szerény fiatalember. Gulyás volt ő, no nem a foglalkozását, hanem a családnevét tekintve. Ez a törekvő fiatalember egyszer csak megunta a sok tanulást, és elindult szerencsét próbálni. Okos gyerek lévén, tudta hogy a leggyorsabban a politikában lehet meggazdagodn. Némi mérlegelés után illedelmesen kopogtatott a volt mini szterpártelnök ajtaján. 

– Szabad! – mondta az voltelnök, majd szívélyesen elbeszélgetett a munkát kereső fiatalemberrel.

– Sajnos csak egy mezei képviselői állást tudok nemsokára felajánlani, az átlagkereset harmincszorosáért. Meg 160 lóerőt ráadásnak – tördelte végül a kezét. 

– Király! – szabódott a fiatalember, de mert nem voltak nagy igényei, belement a dologba. Tisztában volt azzal is, hogy akár ajtót is mutathatott volna neki, akkora volt az országban az ajtószabadság. Majd távozott, maga előtt terelve gulyányi gondját-baját. Akkor még ő sem gondolta volna, hogy midőn főnöke csillaga felfelé ível, egyszer majd ő lesz a kancelláriaminisztere. Ez van a valótlan világban: igaz nertárs nem vész el!

Amióta ez a csúfság megesett, vérbeli kultúrlényként ő a száján hányja ki azt, ami az ismételnök seggéből kijön.

– Egy ilyen kis ember vajh’ hogyan válhatott ekkora nagy gazemberré?! – morfondírozott olykor subája alatt a gulyás, útban időközben kiutalt ötszobás szállása felé.  De hamar elhessegette a kínos gondolatokat, és inkább kedvenc foglalatosságát választotta: nem gondolkodott. Szoros a verseny a keresztény hazudozás kényszerpályáin, de neki sikerült kitűnni a mezőnyből. Előnyére szolgált, hogy a valósággal való permanens küzdelme már ifjúkorában elkezdődött. Már akkoriban is folyékonyan, szemrebbenés nélkül tudott hazudozni – ezért is becézték városszerte igazmondónak. 

– Öndicséret alázat – vélekedik kormánytagként. Ezért sosem szűnik meg tömjénezni a rendszert. 

– A háttérhataalmak által pénzelt internacionalista összeesküvők ellen minden eszköz megengedett – sugallja kifogástalan megjelenése. Bármikor képes egy kockásingű nyulat varázsolni elő a mellényzsebéből vagy a tolvajnyelvi panelekkel zsonglőrködni. Ha kell, boszorkányt üldöz, ha kell, üldözötteket. Ha a helyzet úgy hozza, populista, máskor szobatiszta. Mindig felszólal, ha a migránspártiak valahol bántják a magyart. A ridegtartáson edzett nép pedig eszi-issza savait. Akik meg mégsem, azok úgy döntöttek, hogy csendben megvárják a II. D-Napot. Akkor a szövetséges erők ismét partra szállnak Normandiában, és majd jól felszabadítanak bennünket a nerista megszállás alól.

Míg sokan az e célra kreált intézetekben a múlt meghamisításán munkálkodnak, gulyásunk a jelent másítja meg folytatólagosan. A nerhazugság megtestesítőjeként fennen véli: egy jól elhelyezett hazugság rövid távon többet ér, mint a hosszútávú igazság. Kedvenc munkamottója Churchilltől származik: „A hazugság már félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza.” Nem kevés ész kell koholmányai megjegyzéséhez, elgondolni is rossz, mi történne, ha nem ugyanazt hordaná össze mindenütt. Őóta hatványozottan az európai balliberális sorosistákkal összefonódott nemzetáruló ellenzék és az elmúltnyócév a hibás mindenért.

Az aktuálpolitikánál maradva, szerinte 16 éves beteg kisgyerek áll a nemzetközi klímasztrájk élén, amely néhány tucat aktivistán kívül senkit sem érdekel.  Az ellenzék a magyar érdekekkel szemben cselekszik. A kormánnyal háborúzni akaró ellenzék a polgármesteri, a képviselőjelölti tisztségekre háborús hídfőállásként tekint. Ha bárhol Európában baloldali kormány lép hivatalba, bevándorláspárti politika veszi kezdetét, ami a határok megnyitásával jár. Az aluljárók bezárását a hajléktalanok méltó életkörülményeinek biztosítása indokolja. Baloldali maffiaviszonyok uralkodnak a baloldalon.  A hendecsaba nem hazaárulózott, amikor hazaárulózásra buzdította a közönségét egy rendezvényen. A rendőrség nem politikai megrendelésre vonult ki Pikóékhoz. Nem sok és nem elég az egyházi iskolák aránya. Balog Zoltán a legnagyobb minisztérium hat évig tartó kiváló irányításáig sokféle feladatban állt helyt.  Jókora pluszpénzt kapnak a közfoglalkoztatottak! A volt igazságügyi miniszter EU-biztosi kinevezését a migránspártiak összejátszása ásta alá, nem pedig az orosz érdekek kiszolgálása és az az összeférhetetlenségi körülmény, hogy a résztulajdonában lévő ügyvédi irodát megbíztam a kormány jogi képviseletével és tanácsadással. Jó irányba halad az ország!

– Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest az ország fővárosa! – válaszolta a burkus újságíró kérdésére, aki a Mészáros & Tsai. meggazdagodásának okaira volt kíváncsi. – Itt sajtószabadság van, bármit le lehet írni. Kivéve persze az igazat, de ezt talán mondanom sem kell – tette hozzá hamiskás mosollyal.

– Kellemes húsvétolást kívánok! – reagált a BBC riporterének azon kérdésére, hogy mi az oka a külföldre vándorló állampolgároknak és forintmilliárdoknak. Majd hirtelen felavatta drMáriáss: A magyarok kimenetele című impozáns körképét, a menekülőútvonalak igénybevételére késztetve a jelenlevő sajtómunkásokat. 

Megmondóemberünk elújságolta hamarosan indul a rogán-féle lakáslottó. A játékban résztvevők között kisorsolják a Tiborcz Resort Wine & Spa által felajánlott kétszemélyes all inclusive wellness hétvégét és Bokros Lajos bajuszát. A külföldi háttérhatalmak érdekében álló érzékenyítés honi áldozatait az orbántata érdekeltségébe tartozó kőfejtőkkel kombinált munkatáborokba internálják. A kültéri helyszínen folyó, napi 12 órás terrorterápiás foglalkozások és az időnkénti pedagógiai célzatú ütlegelések célja a vállasincs ellenség morális összekuszálása és testi regenerálása. A Gergely-naptár szerint hamarosan államvallássá avanzsál az önhazugság. Aznap majd maszlagos nadragulyával megbolondított magyarosch gulyáslevest szolgálnak fel a tranzitzónának becézett koncentrációs táborokban éhezőknek.

– Nem én teszem ezt, hanem a rendszer – gondolja reggelente borotválkozás közben, a tükör előtt állva. – Én is csak egy áldozat vagyok!

Azoknak, akik a cselekményt hiányolják ebben a mesében, el kell mondanom, hogy az aranyszőrű bárányról azért nem eshetett ehelyütt szó, mert rég volt az, amikor még megvolt.

Míg a törvény az igazmondók álmát alussza, egyetlen vigaszunk, hogy aki hazudik, az kopp is.

2019

Pandula Dezső 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.