Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lopás nem lopás, már ha az ember a NER szövetének része

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szekszárdon plakátlopás történt, méghozzá nem meglepő módon a szenvedő fél ezúttal is egy független jelölt volt. Illés Tamás a választási plakátjai eltűnését követően azonnal a rendőrséghez fordult, amely – meglepő módon – nyomozást indított. A meglepetések azonban itt még nem érnek véget, hiszen a rendőrség megtalálta az ellopott plakátokat, méghozzá a szekszárdi önkormányzat egyik épületében. A 10 darab kampányplakátot a rendőrség nemrégiben visszaadta az illetékes Illés Tamásnak. A független jelölt tegnapi Facebook bejegyzését követően azt gondolhatná az ember, hogy a felelősöket megbüntetik, hiszen elég egyértelmű a lopás ténye. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy Magyarországról van szó, ahol az illiberális demokrácia tombol éppen.

Feljelentés érkezett a Szekszárdi Rendőrkapitányságra 2019. szeptember 19-én, mert az egyik önkormányzati képviselőjelölt, – a feljelentés megtétele előtt – a város közterületein elhelyezett plakátjai eltűntek. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást rendeltek el lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.  A rendőrségen a feljelentés alapján indított büntetőeljárásban a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és megállapították, hogy lopás nem történt.

A büntetőeljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon megszüntették, az eljárás tárgyát képező plakátokat pedig sértetlenül – Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve – a feljelentő részére visszaadták. (Police.hu)

Tehát mi is történt? Lopás gyanújával vizsgálatot folytatott le a rendőrség, aminek keretében az önkormányzat egyik épületében megtalálták az eltulajdonított plakátokat. A rendőrség valahogy mégis arra a megállapításra jutott, hogy lopás nem történt. Már csak egy kérdésem van: mégis, hogy a jó büdös francban? Lopás gyanúja merült fel, a plakátokat megtalálták, de mégsem történt lopás? Mégis mi a logika ebben az egészben? A szekszárdi önkormányzat az esetleges eső elől menekítette az egyik épületébe Illés Tamás plakátjait? Egyszerűen képtelen vagyok felfogni azt, hogy ezt(is) meg lehet ma tenni Magyarországon.

A történet elég egyértelmű és egyszerű, mégis a történteknek teljességgel ellentmondó döntés születik. Ezek után elég nehéz bármiféle pártatlanságról beszélni. Meg azután, hogy országos szinten több tucat olyan eset volt, ahol kormánypárti aktivisták egyszerűen letépkedték a független jelöltek plakátjait, bűncselekményt valahogy mégsem talált a rendőrség. Az nem számít bűncselekménynek, ha egy fideszes lop, csal, hazudik, vagy rongál? Mert elég nehéz máshogy értelmezni azt, ami a kampány hajrájában történik. A rendőrség vajon felelősségre fog vonni bárkit is, a fiktív lakhelyekre bejelentett ukrán bérszavazók ügyében? Mert hamarosan választások lesznek, az információ pedig eljutott a rendőrégig is, mégsem tűnik úgy, hogy túlzottan érdeklődének a téma iránt.

Esetleg a rendőrség arról is tájékoztathatná a közvéleményt, hogy mégis hogy áll a lehallgatási botrány. Vajon hány gyanusítottat sikerült ezidáig kihallgatni? A választások szempontjából ugyanis nagyon nem mindegy, hogy ki volt a megrendelője az utóbbi évek egyik legkomolyabb lehallgatásának. Persze én sem gondolom komolyan azt, hogy akár a rendőrség, akár a főügyészség bármiféle érdemi nyomozást is lefolytatna az elkövetkező napokban. Van nekik fontosabb dolguk is annál, mint például Varjú László DK-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztése. Polt Pétert holmi lehallgatási botrány nem zaklatja fel, azonban egy 2018. februári eset már annál inkább. Hisz Varju László DK képviselője, tehát ellenség a NER számára.

A történet lényege az, hogy ma Magyarországon a Fidesz aktivistáiról hatóságilag nem állapítható meg, hogy loptak, még akkor sem, ha a lopás közben, kezükben a leszaggatott plakáttal fogják el őket. Minden esetre van személyre szabott megoldásuk, amivel ki tudják menteni a nekik dolgozó szerencsétleneket. Az egészben a legborzasztóbb – noha messze nem meglepő – a hatóságok asszisztálása. Az utóbbi években elég egyértelműen kiderült, hogy legtöbbjük kit szolgál és kit véd.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.