Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kór

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az I. kerület kormánypárti polgármestere átadott nem is egy, hanem mindjárt két kórtermet a Szent Ferenc Kórházban. Jól tette, már nagyon de nagyon hiányzott mindannyiunknak, hogy végre valamit átadjanak, ha már a hatalmat nem szándékoznak. Annyira zsenáns, hogy még most, az önkormányzati választások előtt sem adtak át / avattak fel sehol semmit. Se egy kétlámpás zöldhullámot, se egy munkagödrökkel tarkított játszóteret, se egy balesetveszélyes PÉCS betűkompoziciót, se egy esőszétáztatta földutat. Még egy fia részátadásra sem tellett a nép egyszerű választottjainak. 

Nem is magával a felemelő eseménnyel van tehát a gondom. A bibi főként abban van, hogy az egyik kórtermet egy ott – adekvát dresszkódban – fekvő beteggel együtt adták át. Aki persze a magasrangú vendég és sleppje tiszteletére fekvővigyázzba vágta magát a feje fölött található, úgyszintén felemelő szerkezet segítségével. Pici csalódottság látszik az arcán, mert első blikkre azt hitte, végre enni adnak neki, de be kellett érje a kampánykamerák kereszttüzével. Minekutána 11 rendszerfüggő személy szállta meg a helyiséget, az már nem volt kórokozómentesnek nevezhető.

A Budavári Önkormányzat támogatásával a speciális ágyak, a fürdőszoba, a hűtőgép és tv mellett egy innovatív, egyedülálló telemetriás monitorrendszerrel is felszerelték a szobákat. Itt ül tehát megfürödve a páciens, akinek a szeme se rebben, mert már a kinti világban is megszokta, hogy folyton megfigyelik és jelentést küldenek róla. Szemmel láthatóan igyekszik öntevékenyen gyógyulni, hiszen gyógyításra aligha számíthat. A képen sincs egyetlen szakszemély sem, az utolsó is köszöni, már jól van ott Bécsben, a pult mögött, bármixerként. Az csak természetes, hogy egyetlen árva klímakészülékkel sem szerelték fel az ispotályt, egy klímaszkeptikus vezetéstől ez nem is elvárható.

A felavatás sikerén felbuzdulva, a Pampers babákkal együtt kezdte árulni a pelenkáit. A főváros autóbusz-beszerzésekre vonatkozó  -vagy inkább buszkozó – tenderét a kínai BYD (Bild Your Dream) elektromosbusz-gyár nyerte, amely rendes és különutasokkal tele szállítja majd a járműveket, egyenesen a távoli Komáromból. A Remington a hajvágóihoz hajat is mellékel, az egykorvolt Vér És Becsület Kulturális Egyesület pszichoaktív tagjainak nagy örömére. Még a Hajas Szalonok tulajdonosa, az ismert mesterfodrász is megörült ennek az újításnak, miután aláírta a kizárólagosságot biztosító beszállítói szerződést. A Zsidró Szalonok meg ugyan mire számítottak, ezzel a névvel?!…

Hiába világszínvonalú már az egészségügyünk, láthatólag mindig van fennebb. Én annyira meghatódtam ezen az átadáson, hogy a szívem órák óta hevesebben ver, szúr a mellkasom és izzadok is némileg. Mentőt kell hívnom, tudna valaki kölcsönözni nekik egy defibrillátort?

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.