Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez komoly?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Nemzet még talán a korábbiaknál is mélyebbre süllyedt. Mert az ugyan eddig is egyértelmű volt, hogy a Fidesz valagából lógnak ki páros lábbal, azonban a vasárnap reggeli produkciójuk, talán minden eddigit felülmúlt. Nem Trócsányi megsiratásáról van szó, még csak nem is arról, ahogyan megpróbálják továbbra is nevetségesnek és alkalmatlannak beállítani Karácsony Gergelyt. Nem, még ennél is sokkal mélyebbre süllyedtek.

Orbán Viktor elsütötte az év viccét

A Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktor egy ütős poénnal is szórakoztatta a hallgatóságot.

„Elmegy a szocialista polgármester-jelölt a feleségével szavazni. Este eredményhirdetés. Az MSZP jelöltnek három szavazat. Mire az asszony: „Józsi, neked van valakid…”

A miniszterelnök az év vicceként konferálta fel a kis szösszenetet, gyanítható, hogy szocialista körökben aligha nevettek rajta.

Létezhet ennél szánalmasabb, lábszagúbb, nevetségesebb behódolás Orbán Viktornak? A Magyar Nemzet vezető szerkesztője, Teveli Zoltán közölte le ezt a borzasztóan vicces poént, amivel Orbán a Fidesz tisztújító kongresszusán nevettette meg az ott összegyűlteket. A rövid szösszenetre közel 3000 like érkezett, ami jól mutatja az újság olvasóbázisának szellemi színvonalát. Ezt nem azért mondom, mert Orbán a szocialistákat próbálta meg nevetségessé tenni, hanem azért, mert egy ilyen szánalmasan gyenge viccen egyszerűen ciki nevetni. Hofi forogna a sírjában, ha meglátná, hova süllyedt ez az ország, és micsoda hanyatlás indult meg a komédia területén.

Elég csak az államilag kitüntetett, a Fidesz mellett esküt tevő Bagi-Nacsa párosra gondolni. Ma elviekben ők jelentik a humort Magyarországon, miközben persze akinek esze van – és rendelkezik internettel – az Bödőcsöt, vagy Kőhalmit, esetleg más vállalható és valóban vicces humoristát követ. Persze akit Orbán képes a „vicceivel” megnevettetni, annak nem feltétlenül ajánlanánk az utóbbiakat, hisz félő, hogy azt sem értenék, mit beszélnek. Na de visszatérve a seggnyalás csúcsához, komolyan érdekelne, hogy egy szerkesztői értekezleten vetette-e fel valaki, hogy Orbán hihetetlen vicces poénjáról egy teljes cikkben számoljanak be, vagy pedig a pártközpontból kaptak erre utasítást?

A kormány propagandistái szeretnek a Kádár időszakkal poénkodni, mégis pont ők maguk azok, akik megszólalásaikkal felidézik a szocialista időket. A pártutasítások kora soha nem volt annyira szembetnű a rendszerváltást követően, mint az elmúlt pár évben. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Magyar Nemzetnél dolgozók közül van-e olyan, akinek azért ég a pofájáról a bőr, amiért egy ilyen szánalmas seggnyalást hoztak le az újság főoldalán. Mert itt a „parancsra cselekedtem” sem ad felmentést, ez ugyanis már egy olyan kategória, ami alól nincs kibúvó. Remélem a szerkesztőségben akad legalább egy Orbán Viktor oltár is, ahol minden reggel, ahogy megérkeznek a munkahelyükre, elmondanak egy imát a drága miniszterelnökúr egészségéért. Különösképpen mostanság, amikor is csapás csapást követ.

Ha eddig szánalmas propagandalapnak neveztük a Magyar Nemzetet, ezen túl már nem is igazán tudom, hogy hogyan nevezhetnénk. Ezzel a poénnal ugyanis egy új kategóriát teremtettek, egy olyan kategóriát, ahova talán csak a Ripost és az Origo fér be. Mindenesetre gratulálok a szerkesztőknek, végülis ez is egy siker, ha úgy nézzük. Még az is lehet, hogy állami kitüntetés is jár érte.