Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ez az ő keresztje, csak sajnos mi is cipeljük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Szerbusz Ibolykám, de örülök, hogy látlak!

– Nini, a Kolompér Jani, micsoda meglepetés! Csak így gyalogosan?

– Hát a mai üzemanyagárak mellett, ugye…

– Engem nem érint, mindig buszozom.

– Azért gondolom, a buszjegy is drágul.

– A munkahelyem veszi a bérletet, nem tudom, Janikám. Aztán hova-hova ilyen sietősen?

– Mentem volna eurót váltani, de meggondoltam magam, várok kicsit, hátha lejjebb megy.

– Miért, mi van vele? Én tudod sosem váltok, nem járok én külföldre.

– Nagyon megszaladt, Ibolykám. Még sosem volt ilyen drága.

– Látod, nem kell itt menőzni az euróval, jó forintra van csak szükséged.

– Éppen ez az, nem az euró lett drágább, hanem a forint romlott hozzá képest.

– Az meg hogy lehet?

– Jó kérdés, mert emlékszem még Orbánék nagyon verték az asztalt pár éve, amikor szintén elég drágán lehetett váltani. Most, hogy kormányon vannak persze a hangjukat sem hallani. Mondjuk ugyanezt csinálták az üzemanyag drágulásnál is. Most meg csak széttárják a karjukat, hogy nem tudnak mit kezdeni a világpiaci árakkal!

– Dehát ha nem tudnak?

– Nézd, Ibolyka! Én nem tudom pontosan, min múlik, hogy mi mennyi, de azt tudom, hogy ellenzékben a Fidesz még tudta, hogyan tegye olcsóbbá az üzemanyagot és az eurót, kormányon viszont már elfelejtette.

– Nem hiszem, hogy elfelejtette volna, csak inkább vannak más, fontosabb dolgok is.

– Én azt hittem, azért van pénzügyminiszter meg jegybank, hogy kezeljék ezeket a dolgokat.

– Na, akkor helyben vagyunk, te is migránsokat akarsz a nyakunkba varrni!

– Nem tudom, mit akarsz ezzel mondani, egyáltalán hogy jön ez ide?

– Ezek ilyen liberális dumák.

– Mi? Hogy a pénzügyminiszter meg a jegybank elnöke felelős az euró árfolyamért, meg az üzemanyag árakért? Ha ők nem, akkor kik? Emlékszel még mit mondtak anno a kisebb parlamentről? Hogy ígérgették, hogy kevesebben lesznek? Ehhez képest több az államtitkár meg mindenféle tanácsadók mint bármikor, ráadásul még többet is keresnek. A bérplafont is ezek törölték el, pedig már az is sok volt. Még hogy 2 millió forint!! Mennyit keres a MÁV vezér? Vagy 3 milkát, aztán mire?! A folyamatosan késő, néha el sem induló vonatokra? 

– De nagyon tudod sorolni… És mi lesz az ellenzéki politikusokkal?

– Mi lenne? Kevés van köztük, aki szimpatikus, és nem ők vezetik az országot. 

– Neked semmi sem jó, a kerítés nélkül elözönlenének minket a migránsok.

– Amennyire tudom, hetente csak néhányat kapnak el a kerítésnél. Viszont úgy tűnik, ezek soha, semmiben nem mondanak igazat. Vagy mondj egyet!

– És a sok beruházás, fejlődés?

– Olyat mondj, amit önerőből értek el, nem az Unió pénztárcájából.

– Ingyen tankönyvek.

– Láttad már őket? Csak azért, mert a szülők inkább összefognak, és vesznek igazi könyveket, még a szegények is, ezek helyett a használhatatlan vackok helyett.

– Olaszoknál is ünnepelték a miniszterelnök urat.

– Kik? Nekem is előre köszönnek meg integetnek, ha lemegyek a klubba. Tudod, összehoz minket a közös érdeklődés, de azért ettől még nem gondolom, hogy faszán elvezetnék egy országot. Mi a helyzet Mengyivel meg a Simonkával?

– Nem tudom, mi a helyzet?

– Ja, hogy az M1-en nem mondták be, hogy letöltendőt kapott, meg a másiknak is kinéz? Most akkor mi a helyzet a korrupcióval?

– Mindig volt, mindig is lesz.

– Orbánnak nem ez a véleménye. Szerinte kb. nincs is nálunk. Látod, ebben sem mondanak igazat! Csak tudnám, akkor miért hiszel nekik? Ha mondjuk Laci bá, az apósod folyton hazudozna, egy idő után nyilván nem hinnél el neki semmit. Ebben az esetben miért nem működik ez a reflexed?

– Mert nem hazudnak, ezt mind a liberális sajtó híreszteli.

– Ott ült a Voldemort a vádlottak padján. Megnézheted te is.

– Biztos kiderül majd, hogy ártatlan.

– Na látod, ebben én is biztos vagyok. De ettől még nem lesz kevésbé bűnös.

– Micsoda egy komcsi disznó vagy te.

– Már miért lennék? Félreértesz: az ellenséged nem én vagyok, hanem az, aki ellenséggé tett minket. Oszd meg és uralkodj, régi trükk, de úgy látszik, te is megetted.

– Nem ettem meg semmit. Ebből semmi sem igaz.

– Dehát a saját szemeddel láthatod, elolvashatod. Ha most eurónk lenne, mint a szlovákoknak, nem lenne gond, de képtelenek bevezetni, nem érdekük, úgy tűnik, amíg a mi bőrünkre nyerészkedhetnek az árfolyamon. Kezdem úgy érezni, a Fidesz maga Ted Bundy, aki mindenkit átver a megnyerő modorával, közben szép csendben meggyilkol egy nemzetet. Kivéve, hogy ez a Bundy már a modorra sem figyel. Aztán ha majd ott ül a vádlottak padján, akkor nyílik fel a többség szeme, mit tett előtte. Csak akkor már késő lesz, mert egy ország roncsairól fogjuk nézni a hajcihőt.

– Semmilyen roncsok nem lesznek, és nem beszélhetsz így az ország miniszterelnökéről.

– Értem. Tehát ők bármit megtehetnek, lehazaárulózhatnak, kommunistázhatnak, én viszont legyek jólnevelt? Amúgy természetesen beszélhetek róla így, mivel miniszterelnöknek rossz, ráadásul úgy viselkedik, mintha kizárólag Fidesz-szavazók élnének az országban. Csak velük kommunikál, csak nekik tesz gesztusokat. Ez meg mégis milyen miniszterelnök? Az egész hazára és nemzetre esküdött fel, de az is hazugság volt. Ezek még életükben nem mondtak igazat, különben többségük félkezű lenne, mivel folyamatosan dézsmálják a közvagyont. Orbán is folyton keménykedik, szemtelenkedik az európai vezetőkkel, aztán meg mártírkodik, hogy őt kiközösítik, és leszavazzák a hazudozó jelöltjét. Szerintem, ha tehetnék, simán bebörtönöznének meg kinyírnának egy csomó ellenzékit.

– Lehet, hogy azt is kéne csinálni.

– Ibolyka, hát nem te vagy legélesebb kés a fiókban. Tudod, ilyen rendszerek már voltak, és soha senki nem volt biztonságban még az sem, akinek a nyelve tövig a hatalom seggében volt. A mi problémánk az, hogy Orbán csak az ütlegből ért és tanul, ezt hozta magával gyerekkorából. A józan ész, érvek és tények nem befolyásolják. Ez az ő keresztje, csak sajnos mi is cipeljük.

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.