Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az illiberális valójában az illuzionista liberális rövidítése az országlopó tolvajok nyelvén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Átértékelés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Bénáznak az érzékszerveink! Bennünket a fülünknél fogva vezetnek, én meg kendet a szemeinél fogva próbálom visszatartani. Nem tudom kend majd mit lép erre a mostani hírre, én lehet, hogy feladom a küldetést. Mert bebizonyosodik; nem elég, hogy a politika úri huncutság, a politika propagandája egyenesen pedagógiai csúcstechnológia! Ez nekem sok! 

Magyarázom: Amikor a dédi és a nagyi kislány volt, tavasztól őszig mezítláb jártak. Ez akkor természetes volt. Amikor anyu hatodikosként mezítláb akart elmenni otthonról, a nagyi kiverte a hoppárét, mert több pár cipője is van az anyunak „és majd megtudtad volna…”, mert ekkor már az volt a természetes, hogy mindenkinek volt cipője. Vagyis egy fél emberöltőig az volt a valóság, amit mindenki látott, amit mindenki hallott. Ha jó, ha rossz.

Most, hogy ezerrel csúszik vissza az ország az időben, egyre több a mezítlábas. Akik ha látszani mernek, eltakarják/eltakarítják. Az érzékenyebb meg magától eltakarodik, és meg se áll a temetőig. Míg a kereszténnyé lopott kommunista szociális otthonba most minimum 1,6 millió a beugró + nyugdíj, addig egy hagyományos egyházi temetés jatt nélkül feléből kijön és legalább az előző diktatúrából átmentett hobbitelket nem szipkázza el az egyház a gyerek elől. Önköltséges a szegénytelenítés, és mivel nincs gázkamra a kirekesztetteknek, fasizmus sincs. És ez kezd természetes lenni. (A műrongyosok ne tévesszék meg kendet. A szakadt farmer akár millióba is kerülhet a NER-es árjáknak, a márkás használtpulcsis/cipős magyar- és cigánygyereket viszont a kukából öltözteti Európa.) Kapiskálja?

… és mielőtt görcsbe rántaná kendet a megnemértés szelleme, némi metodológiai kitérő. (Bár fogalmam sincs mit jelent ez a szó metodológia, tudományosul hangzik és ettől baró. Villogjunk! ) Szóval a nyárikonyha ma reggeli szezonzáró konzultációját követően, jóval evés után jött egy ismerős, hogy nálunk van-e a Rudi bácsi. Mert annak az apja a dánoknál volt hadifogoly (ne kérdezze, hogyan bulizta meg a gulágok helyett), és ezért a Rudi ’bá még gyerekként rácuppant ezekre az északiakra és a helyszínen végigkóstolta őket. Volt svéd, norvég és finn felesége, de most egy rettenetesen szőke és még annál is rettenetesebben vörösszeplős észt nénivel él itt. Átmenetileg. Elég ridegnek találják az itteni légkört a barátságos észak után, ezért hamarosan elhúznak innen.

Természetesen a Rudi ’bá most is nálunk volt (és nem csak a nagyi féle rántotta miatt, de, is) és természetesen nem haragudtunk, hogy hozott magával még egy embert a komája. De ez tényleg ember volt, mosolygós szemű. Nem tudom miben tudós, de az biztos, hogy a GPS jobban megszívatta szegényt, mint a magyar nyelvű térkép a múltkor az iraki menekülteket. 

Norvég. Konferenciára jött, vagy ment valahova. Hihető, mert nagy dumás volt, miután bevágta a Rudi bácsinak készült rántotta felét, ízesítve a Misi bácsi féle szalámival és az anyu sütötte kenyérkével, saját termésű bio paradicsommal. Egész kisimult a képe. És ahogy beszélt, egyre többet pislogott felém. Gyanúsan sokat, és feszt mondogatta: methodology. És azt mondta a Rudi ’bá, hogy most nem fordít, mert ez hosszú, meg bonyolult, az ispse meg siet, úgyhogy csak addig marad, amíg a tata betáplálja neki a helyes utat a kütyüjébe. 

Amikor elment, megtudtuk miről beszélt, ami nem érdekes. Hanem amit rólam, az már igen! Mert látta, hogy mit csinálok. És dicsérte az őseim. A methodology miatt. Mert amit hallunk, abból kevés marad, amit olvasunk, abból több, de amit csinálunk, annak a döntő többsége bevésődik az emlékezetbe. Ezért mondja az ő tudománya, hogy a „cselekvő ismeretszerzés” a leghatékonyabb! És jó volt neki itt a világ végén látni az elmélet gyakorlati megvalósulását.

Erre fel a Karcsi bácsi felugrik a lócáról és szinte kiabál: megvan! Ez az! Cselekvő ismeretszerzés! Tudtam én, hogy itt valami sántít, de most megvagytok, ördögfattyak! És rázendít: emlékszem ám! Amikor az internacionalista kisebbliberális kispártocska az ingyen kollégiumi szobában durcisan pampogott. A kommunista belügyminiszter veje pátyolgatta, cserélgette alattuk a pelust, de csak dobálták magukat a földhöz a Bem téren, a Bibó sírján, meg a Venczel tértől Soros Györgyig növesztették a szakállukat visszhangtalanul. Aztán a Kia Fa-om nevű amerikai hapsi hozta nekik a zsozsót, hurcolta őket az autóján, szállította nekik a technikát a propagandához, hogy igazi amerikai szalonpartizánként nemzetellenesen harcolhassanak a magyar kormány ellen. Még a Szovjetuniónak is hadat üzentek. Semmi.

A Che Guevarás trükk nem jött be, mint ahogy később a csuhásozás se lett nyerő. Egy Kaja Ibrahimos székház nem karmelita kolostor. Márpedig a KISZ tejen és kalácson pendült ifjaknak a pékség a tejcsarnokkal együtt kellett. Ha így nem élvezi a magyar a liberalizálást, akkor jön a misszionárius, súgta a Finkelstein bácsi: hátulról mellbe! Magyarosan.

Most tessék jól figyelni, mert rövidítem a Karcsi ’bá egyre kacskaringósabbá terebélyesedő kinyilatkoztatását, hangsúlyozva, hogy ő gyárilag hívő ember, ezért zsigerből kerüli ezeket a véntrottyos liberális ifjakat és a papi szerkós, szenteskedő import csicskáikat, akik most itt nálunk nagyon hatékony és tömegméretű ateista propagandát folytatnak. Mert Karcsi ’bá szerint ezek igazándiból libsik, akik ráuszították az anyagias, mértéktelenül mohó és hatalomvágyó, papnak álcázott pribékjeiket a népre. Hogy a megnyomorított bennszülött magyarság a saját bőrén érezze, ezek ellen nyomorúságában az Istenre se számíthat. És ez az arrogáns politikai hatalom direkt túlkapásokra ösztönzi a keresztes hadi népét, hogy az eltiport bennszülöttek még jobban megutálják a vallást, és ez által a liberálisok markába tereljék az alattvalókat. Úgyhogy az illiberális valójában az illuzionista liberális rövidítése az országlopó tolvajok nyelvén!  

Ha a Karcsi ’bá féle teóriának csak a fele is igaz, akkor feleslegesen püfölöm én itt a klaviatúrát.  Elég az irkafirkából! Kiveszem a keresztény szabadságot én is. Kendre is ráfér a cselekvő ismeretszerzés. Jöjjön! Gázálarcban. Szem, fül befogva: érezze a saját bőrén!

Mirtill

Bütyökfalva, 2019. szeptember 26.   

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.