Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Helyzet van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi lett volna akkor, ha 2014/2015-ben a tanácsadók, közvéleménykutatások azt mutatják, politikai szempontból a migráció támogatása hoz többet a konyhára Orbánéknak? Vajon Orbán akkor is migráció-ellenes véleményt képviselne? Biztos vagy benne? Csak azért kérdem, mert ateistából kereszténnyé, liberálisból konzervatívvá, illiberálissá vált, szóval úgy tűnik, álláspontját mindig az határozza meg, amivel aktuálisan jobban jár. Ismerjük az ilyet, nem is szeretjük. De persze, ha te nem tanulsz az elmúlt évtizedek pálfordulásaiból, az a te dolgod -amíg magaddal nem viszed mindezt a szavazófülkébe.

Mi lesz akkor, ha 5 év múlva kiderül, hogy nem érjük utol Ausztriát, sőt a környező országok mind lehagynak gazdasági fejlődésben? Akkor kit fogsz hibáztatni? Mindegy, ugye? A lényeg, hogy semmiképpen nem azt, aki a tönk szélére juttatott minket.

Tényleg azt gondolod, hogy Orbán szeret, tisztel vagy becsül téged és elvtársaidat? A megalkuvókat, a gerinctelen köpönyegforgatókat, a könnyen manipulálhatókat?

Emlékszel még a Vuknak arra a részére, amikor a simabőrű vadász beengedi az eső elől a kopóit, de nem engedi be a házőrző kuvaszt? Vajon te melyik szereplő vagy abban a történetben? Mert szerintem Vahur és társa azok Rogánék, Mészárosék és a többiek, és igen, te meg a kuvasz vagy, akit be sem engednek a házba, de azért hűségesen őrzi a gazdit: a nagy büdös semmiért cserébe.

Nyilván ha kiderülne, hogy parasztoknak, hülyéknek, szardaraboknak hívnak minket a szűk körben tartott megbeszéléseiken, nálad az sem verné ki a biztosítékot. Tudod, hogy lehetne jobb, ha nem Mészárosnál és társainál csapódna le a Magyarországnak küldött pénz egy jelentős része, de nem érdekel, ugye? Elvagy, mint a befőtt. Többet, jobbat akarni? Ugyan minek? 

Tekintélyelvűség, középszerűség, az önálló akarat hiánya, hajlam a gyűlöletre – ennyi. Tényleg egyszerűbb lenne ténylegesen kettészakítani az országot, aztán meglátnánk, mikor migrálnátok át hozzánk nyugatra, ahol lenne kórház, orvos meg ápoló. Gondolom, rögtön azután megindulna a tömeg, amikor kiderül, hogy nincs CT a stadionban, és Tiborcz meg a hasonszőrűek nem tudnak, de nem is akarnak meggyógyítani. Ellenben odaát keleten nálatok lehetne jó sok börtön és temető a stadionok mellett – a rend kedvéért.

Az sem érdekel, hogy az egyetlen kézzelfogható eredménye a majd 10 éve regnáló kormánynak, hogy már nem szólsz a szomszédhoz, nem veszed fel a telefont, ha a testvéred hív, nem jársz a kedvenc söröződbe, mert elfoglalták a libsibolsik. Egymagadban leképezed azt az elszigeteltséget, ami az országgal is éppen történik. Nem baj, jó így neked.

Hiszen az egészségügy eddig is szar volt, nem? Miért kéne rajta javítani? A szocik elbaszták, mikor is? Hát úgy 15 éve. 9 év meg nyilvánvalóan nem elég rendberakni, legalábbis addig, amíg stadiont kell építeni, meg a Mészáros-birodalmat hizlalni. Az oktatás nem a te gondod. Amíg lehet villogni befejezetlenül átadott útszakaszokkal, ingyenes, semmire sem jó tankönyvekkel, utalványokkal, addig nyilván minden a legnagyobb rendben. Megvesznek kilóra, és te még csak nem is alkudozol. Miért ne lehetne a nyugdíjon annyit emelni, hogy ne legyen szükség az utalványra, meg a polgármester jóindulatára fűtési szezonban? Tudod mennyi pénzt dobtak ki ezek feleslegesen az ablakon, vagyis loptak el? Abból, apám, tényleg majdnem úgy élhetnénk mint Ausztriában a sógorok, már most, persze neked ez ráér 15 év múlva, vagy 20. Mert rend van. Igaz, amikor a zebrán kivasal a NER közeli elvtárs ittasan, akkor a mentő alig ér oda, csak a harmadik kórház fogad, ahol orvos híján a rezidens próbál összefércelni, és a gázoló is megússza, mert leszólnak a bírónak a piros telefonon, hogy elég lesz egy ejnye-bejnye, de rend van, egészen addig amíg te magad nem szembesülsz ennek a rendszernek a kegyetlen közönyével. Valahogy egyetlen kormányközeli médiaorgánum sem akar majd riportot veled a hányattatásaidról, de bízhatsz még a baloldali „médiatúlsúlyban”, esetleg a munkahelyen a főnököd finoman céloz rá, hogy el kéne engedi ezt az ügyet mielőtt nagyobb baj lesz. Mert a miniszterelnök persze ilyen ügyekkel sem foglalkozik, ahogy mással sem: veled sem, meg azzal sem, ami neked fontos.

Hát mi vagy te? Keresztény, aki tetteiben, gondolkodásában megtagadja Jézus tanításait? Állampolgár, aki még az alapvető tájékozódási ‘kötelezettségének’ sem tesz eleget, mert neked elég a királyi tévé instant gyűlölet kapszulája? Médiamunkás, aki egykor próbált függetlenül tájékoztatni, most csak bemásolja a mások által előre megírt sorokat a tudósításba? Politikus, aki rég felismerte, hogy semmit sem tehet az elnyomó túlerő ellen, és meghajtotta a fejét? Tanár, aki tudja, hogy rossz könyvből tanít hülyeséget, de azzal mentegeti magát, hogy aki jobbat akar, majd magániskolába adja a gyerekét? Pap, aki hitt abban amiről prédikált, de meghasonlott, mert a vallásban megjelent a világi hatalom, politika nyomása, a politikában meg felhasználják azt a hitet, amit a vallás ad a hívőknek? Vállalkozó, aki leadja az alkotmányos költséget a helyi górénak, neki alig marad, viszont legalább örökké zsarolható lesz ezzel a kis korrupciós kalanddal? Közmunkás, akinek csak akkor van melója, ha a jó helyre húzza az X-et? Nyugdíjas, aki választhat, mit akar kifizetni ebben a hónapban: a gyógyszert vagy a rezsit?

Mindegy, melyik vagy, csak azt akarom, hogy te is tudd: lehetne jobb. Igen, most már fájdalmas lesz az átmenet, de később még inkább. Tudom, hogy nagyítóval kell keresni az alkalmas ellenzéki politikusokat, de azért vannak, szóval szerezz egy nagyítót, és vedd a fáradságot. Olvasd el, milyen pénzekről van szó. 10 és 100 milliárdok. Rajtunk múlik. Mert ezen az úton, amin most járunk, csak a kudarc vár mindenkire. 

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.