Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nemzeti Daloljunk Mostmár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mindennapos Éneklés Bizottsága 2015-ben alakult meg, 2 évvel később pedig fölbukkant a homályból: akkor megígérték, hogy a kormányzati ciklus végére (2018) minden iskolában lesz pianínó. A minap a Bizottság minikonferenciát tartott a témában, melyen a mindennapos éneklés elvével kapcsolatos kezdeményezéseket, tapasztalatokat összegezték.

Eddig a hír.

A digitális nagyhatalmon túl Magyarország zenei nagyhatalom is lesz, miután a Mindennapos Éneklés Bizottsága kiterjeszti programját az iskola falain túlra is, mindenki számára kötelező jelleggel. A gazdaság hasít, a mutatók jól állnak, van pénz a kasszában, annyira jól teljesítünk, hogy minden okunk megvan a dalra fakadásra.

A reggeli ébredés utáni mindennapi rutin része lesz a skálázás. Hétfőnként munkába menet a Requiem dúdolása javasolt, emellett spontán siratókórusok alakítása a tömegközlekedési eszközökön.

Az oktatási intézményekbe igyekvők a “De nehéz az iskolatáska” dallamára masírozhatnak majd.

Péntek délutánra az Örömóda zengése ajánlott.

Vasárnap kötelező lesz a zsoltárok éneklése a keresztény szabadság zászlaja alatt.

A rendőrség munkáját némiképp megnehezíti a jövőben, hogy ezentúl nem csupán a járdát festő, esetleg virágot ültető Kétfarkú Kutyapárt passzivistáihoz kell kiszállniuk nagy erőkkel, hanem feladataik közé tartozik majd a gépkocsijukban vezetés közben nem éneklő állampolgárokat feltartóztatni, dalra fakasztani és ehhez gumibottal vezényelni.

A metrón utazók az előzetes tervek szerint különleges meglepetésben részesülnek majd, melynek célja, hogy az utasok figyelmét eltereljék a füstölő szerelvényekről. A “Barackfa-dal” és a “Magyarország halszagú” eget rengető sikerén felbuzdulva a BKK pályázatot hirdet a “Fakocka-induló” megírására, erre underground zenekarok jelentkezését várják.

A MÁV hivatalosan még ki sem írt pályázatát DalcsinálóÁkos már meg is nyerte a felsővezeték-szakadásra írt szignáljával. Utastájékoztatás helyett a MÁV ezentúl ezt a kis dallamot játssza éjjel-nappal a pályaudvarokon és az elővárosi járatokon.

A soha meg nem érkező vonatra/pótlóbuszra várók, valamint a bothangúak éneklés helyett a Kodály-módszerrel szolmizálhatnak a megállókban, így a durva gesztusok/beintések helyett finom kézjelekkel („mi-fa-szó”-mért nem jön a vonat?) fejezhetik ki nemtetszésüket. Haladóbbaknak basszuskulcs rajzolgatása a levegőbe szintén megengedett.

A bothangúakon kívül a hangszeres zenészek is felmentést kapnak az éneklés alól, amennyiben utazás közben játszanak, ez vonatkozik arra is, aki a frissen átadott, nemzeti szalaggal avatott, felszentelt kavicsos földúton tolja a cimbalmot.

A közelgő önkormányzati választásokra való tekintettel a Bizottság javasolja a már elhunyt, de csodával határos módon mégis szavazóképes lakosok számára “A párttal, a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke” harsogását, hangosan és érthetően.

A sikeres iskolai pianínó-program kibővítéseként a lakosság számára elindul a “Tubát a panelba” a panelprogram keretében.

A Mindennapos Éneklés ötletét kitörő lelkesedés fogadta a minikonferencián, a hír hallatán pedig a körúton a kirakatban lila dalra keltek a nyakkendők.

Végre meghatározó lesz a hangunk az Európai Unióban, sőt az egész világon, így nem csak az európai világórát kell a magyarokhoz igazítani, hanem a hangnemet is mi határozzuk meg és a tempót is mi diktáljuk majd.

Aki pedig nem énekel velünk, annak elhúzzuk a nótáját.

Szonja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.