Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ezek egy győztes választási kampány részei, én inkább a Holdra költözöm

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd retteg. Na persze ez nem új dolog nála, hiszen retteg, mióta ez a parancs a Fidesz főhadiszállásáról. Mégis vannak napok, amikor egy tál pacal, vagy egy csülkös bableves képes őt kellőképpen lenyugtatni. Ekkor azonban galád módon beköszönt a kampányidőszak, és újra nekikezd a rettegésnek. Most is ez történt, méghozzá az októberi önkormányzati választások apropóján, ahol is arra hívta fel a lakosok figyelmét, hogy az ellenzék migránsokat akar betelepíteni Csepelre! Ezt elég könnyen el is lehet hinni, hiszen ki ne szeretne pont Csepelre, rezsiszilárd kerületébe letelepedni azután, hogy a szíriai bombázások elől menekülve átkelt a fél világon. Vélhetően már útközben, valahol a török határ környékén osztogatják a Soros György által pénzelt NGO-k a kis tájékoztató füzetet Csepel szépségeiről.

Az ország leghíresebb csülkös bableves falója nem vitte túlzásba a kampányüzenetet. Még holmi Photoshopot sem vett igénybe ahhoz, hogy eljuttassa szavazóihoz mondandóját. Magyarázatok helyett mutatnám is a művet:

Karácsony Gergely néz, de az istennek sem érti, hogy mi az összefüggés Budaörs, Csepel és az ő főpolgármesteri indulása között. Ezzel persze Karácsony nincs egyedül, hiszen én sem igazán értem az összefüggéseket, de ez biztos azért lehet, mert nem vagyok elég nemzeti. Az egy dolog, hogy az alsó kép még 4 évvel ezelőtt készült, a kép tanulsága szerint Budaörsön, de a menekültek oda nem megérkeznek, hanem épp elhagyják, hiszen mint arra még sokan jól emlékeznek, egyikük sem akart itt maradni, ezért Ausztria felé vették az irányt. Összefoglalva tehát, rezsiszilárd bejegyzésének az égvilágon semmi értelme nem volt.

Értem én persze, hogy kiadták parancsba fentről, hogy tegyél már ki valami frappánsat Szili, lehet benne szó Sorosról, a migránsokról, Gyurcsányról, Gyurcsánynéról, esetleg Karácsonyról, a döntés a tiéd. Németh valószínűleg sokat agyalt az elé állított feladaton, majd meghozta azt a döntést, amelynek szüleménye a fenti műalkotás lett. Kíváncsian várjuk, ki lesz a sorban a következő, hiszen legyünk biztosak abban, hogy a parancsot mindenki megkapta. Sajnos Tállai András még nem szállt be a versenybe, mint ahogy Kósa Lajos sem, de azért ne csüggedjünk, ami késik ugye, az később lesz.

Az önkormányzati választások kampánya robog tovább, miközben a mai napig nem hallottunk egyetlen kormánypárti programról, vagy ígéretről sem. Az idei kampányt szinte teljes egészében az ellenzék lejáratására építették fel, anélkül, hogy megpróbálnák meggyőzni a saját szavazóikat arról, hogy rájuk voksoljanak. Hogy ez azért lehet, mert ők is tudják, hogy nem igazán lehetne mire büszkének lenni, vagy pedig egyszerűen úgy érzik, a magyar választók annyire műveletlenek és buták, hogy egy 2 soros migránsozással megvehetők, azt nem tudom. Az októberi eredmények függvényében talán majd elmondható lesz, hogy már egy igénytelen, gyermeteg, végtelenül nevetséges migránsozással is lehet önkormányzati választásokat nyerni, vagy sem.

Szeretném azt hinni, hogy semmiképpen, azonban az előzetes becslések – bízom benne, hogy tévednek – nem ezt vetítik előre. Ha októberben újra narancssárgává változik az ország, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy szinte minden remény elveszett arra, hogy választáson meg lehessen verni a Fidesz-maffiát. Jelen pillanatban nem akarom elhinni, hogy az, amit hetek óta látunk a Fidesz részéről, lehet egy győztes kampány része. Mert ha ide süllyedtünk, úgy komolyan kétségbe lehet vonni azt, hogy érdemlünk-e mi egyáltalán demokráciát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.