Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A német nagytőke magyar helytartója kurultájos olvasatban közpénzből járja a pávatáncot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Gőg

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ezért se szabad lenne kendnek hazajönni. Mert beállna kend azok közé, akik vegzálnak engemet. Jó szándékból. Az én érdekemben. Mert ha nem tudná kend „megfelelési zavar” van. A választási irodán kívül is. Kezdjük az alappal: „Milyen szakos a fideszes pedagógus? Erőszakos!” A mostani „engedelmesség és alázat”-ról nem volt szó. Mert a tata emlékezik ám. Egykor ezek is emberi/európai nyelvet beszéltek: „Ki a politikával az iskolákból, munkahelyekről!”. Most: Pártutasításra prédikál a pap. Tessék már mutatni egy „komisszármentes” közintézményt. A sintértelepen kívül. Ez az állapot nem csak engem kényszerít hibázásra – mint ez a buta gép – a kis kezdőbetű vagy nagy kezdőbetű használatban. Írja be kend: zágoni. Nekem aláhúzza pirossal, ha kis kezdőbetűvel írom. 

 Az Irmuska néni (utálja a bennszülött magyarokat nyúzó importált „magyarokat”) szerint azért, mert a gépemet egy ilyen vezetéknevű román szekusból magyarult megberhelte. Az is lehet, hogy kettős ügynök. Fellazít. Ha mi Tusványosi, akkor ők Zágoni. Osztjónapot. Bezzeg a kis kezdőbetűs aradi- t nem húzza alá a gép! Mert az aradi vértanúk közé úgy furakodtak be a migránsok, hogy a Toncsi bácsitól nem vettek letelepedési kötvényt valutáért, és  emiatt jogtalanul haltak meg a magyarok ügyéért, tehát Bem apó átutazó terrorista volt mellesleg.

Bezzeg! A japán és a libanoni arab az más. Az fideszes, tehát magyar, vagy telekszomszéd, mint a Pharaon! Jogosan képviselik a magyar érdekeket a falunkban megbúvó vietnami gerillákkal szemben, akik lázítanak. De annyira, hogy már a pekingi kacsáink is az Internacionálét éneklik ellenállásból, amikor este próbálom beterelni őket a tyúkólba, mert van ott néhány augsburgi koronatarajos tyúk. A koronás fők rühellnek egy fedél alatt tartózkodni azokkal, akik nem kaparnak a felsőbbrendű szellemi erőtérben. A nagyi szerint a baromfik okosak. Ha jön a tél, a hidegben meglásd, összebújnak. Mert nem emberek. 

Ám itt az emberek eleve behódoltak, ahogy az öntelt kiskakasok kukorékolni kezdtek. Mára már egyrészt zokszó nélkül éhbérért robotolnak a kappanhangon rikácsolóknak, másrészt ugyancsak zokszó nélkül beletörődtek, hogy a közös tyúkólból palotát csináltak maguknak a tarajosak, amint gőgös gúnárrá hízva mutálódtak (Jó. Van, aki pulykakakas lett, rázza a taknyát, ha kell, ha nem.) Sokoldalúak. És a miénkből jó pénzeket fizetnek az államosított „Angyalcsináló” civileknek, sőt még a lengyelektől hivatásos tapsikolókat is bérelnek. Mi pedig a villanyszámlákból 508 millió forinttal finanszírozzuk, hogy a kormány rozoga bérciviljei acsarkodjanak, SS-osztagok módjára masírozzanak. Sunyin dugdossák a KISZ-tagkönyveiket a ministrálásra kényszerített unokák elől, de köztudott, ki volt Kádár idején vörös zászlóba takarózva, meg az is, aki utána már Soros-ösztöndíjjal fürkészte a lopnivalót. Amit a tatámék öthatvanas órabérért három műszakban megteremtettek az országnak, ezek most folyamatos üzemmódban ellopják maguknak, és ezért még fizetünk is.    

És a német nagytőke magyar helytartója kurultájos olvasatban augsburgi győztesként, közpénzből járja a pávatáncot: „cuis regio, eius religio”, Akié a föld, azé a vallás”. A málé bajorok meg térden állva pitiznek neki, hogy a Magyarországon működő csaknem háromezer német cég magyar robotjainak továbbra is legalább éhbért fizessen a magyar kormány az uniós felzárkózási támogatásból, mert melós nélkül vihetik Mexikóba az egész hóbelevancot. Márpedig a költözés strapás, ráadásul azok odaát nem olyan birkák, mint a magyarok. Könnyen felfújják a képüket, szakszervezeteik vannak, és akkor ott nem néhány napos termeléskiesés lesz, hanem nagy-nagy dádá, és lőttek az extraprofitnak.  

És olyan mintaszerű a magyar nép kizsákmányolása, hogy Európa urai meg még a napórát is a Hájas bácsi úttörővé avatásakor kapott Rakéta órájához igazítják. Jogos az elismerés. A magyar állampárt világszám! Az egyetlen. Minden pártban a tagok fizetik a tagdíjat, csak nálunk van fordítva. Itt a párttitkár fizet a miénkből az aranyalmát ölébe rázó tagoknak. Ha kell, akkor akár a kishantosi ökogazdasággal. De kegyesen ad templomot, stadiont, felenged az erkélyére, és még azt is megengedi az időskorúaknak, hogy kezet csókoljanak neki.

A személyzet szerénysége pedig mintaértékűen kulturált, visszafogott. Az alacsonyabb kasztbeliekkel való verbális érintkezéshez például kénytelen megafont használni, hogy a nép szolgálatától illő alázattal elcsukló hangját legalább egy lépésről hallani lehessen. 

Ajaj! A nagyi a hátam mögé állt! Azt mondja, igazándiból mellettem van, csak kendnek is jót akar, úgyhogy ne használjak olyan szavakat, amelyeket kend nem érthet. Például a megafon. Amit, ha egy szír használ nálunk, akkor az bűncselekmény, ha egy csicska, akkor menő.

Ha mindenáron érthetővé akarok tenni valamit kendnek, akkor a kend hitbéli tudására, vagy a klasszikus műveltségére kell hivatkoznom. Oké! A Biblia szerint a gőg az Isten akaratával ellenkező emberi magatartás, előtte görögül hübrisz, de az ókori ember Kreonban már meg is személyesítette a sértett gőgöt, amiről itt szólnék, ha tudnék a választás kapcsán. 

Amit meg kínkeservesen nyöszörögnék kendnek, azt meg a barbár szír Lukianosz „Akik fizetésért elszegődtek” címmel már Krisztus előtt megírta, de a Magyar Tudományos Akadémia tagjai a karrierépítés lázában nem tudtak időt szakítani az elolvasására, és most szívnak rendesen, miközben hozzá nem a szívószálat, hanem a lopótököt is mi fizetjük.

Bütyökfalva, 2019. szeptember 20.

Mirtill

P.S: Természetesen réz (méghozzá rendszeridegen vörös réz) a lekvárfőző üstünk. De az semmi! Hanem a hátsókamrában ráesett a kaszakalapáló üllőre és kilyukadt. Anyu akkor még meg sem volt. És a Kutyus apjának a testvére, a Jamata (akinek a lánya Lovoro „Pénzecske” anyuval egy időben született a Bábaképzőben) errefelé jártában úgy befoltozta, hogy nem akad meg benne a kavaró, belülről szinte alig látszik és a fiatalasszony nagyinak kellett kovászt csinálni a folt alá. Hát most mondja meg, miket tudtak rég? Ez a barbár szír is, rólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.