Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tiborcz nem képes mellényúlni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiborcz István tovább bővíti birodalmát, egyelőre még csak az ország határain belül. Azonban ugyanezt láthattuk Mészáros Lőrincnél is, aki idővel kinőtte az országot, és komolyabb babérokra tört. Már nem volt elég a Balaton, egy erőmű és szinte a teljes hazai médiapiac felvásárlása. Orbán Viktor strómanjának többre fájt a foga – vagy legalábbis ezt kapta parancsba –, ezért hát Horvátország és a többi környező ország irányába nyitott. Tiborcz azonban még csak nemrégiben kezdte azzal, hogy benősült az Orbán-famíliába. Nem egyik pillanatról a másikra, azonban szinte hónapok alatt lett megvádolt fatolvajból milliárdos üzletember. Ameddig csókosok évekig, évtizedekig hajtották végre a Fidesz parancsait, mire sikerült feljebb mászniuk a ranglétrán, addig Tiborcz szinte rögtön a húsos fazék mellé került azzal, hogy elvette feleségül  Sajátláb kisasszonyt.

Az Elios üzletből alaptőkét szerző, az OLAF szerint bűncselekményt elkövető Tiborcz – Mészároshoz hasonlóan – nem elégszik meg holmi Andrássy úti villákkal és a Balaton egy részével. Ki szeretné aknázni a benne rejlő potenciált, ezért hát újabb hitelt kért a Gránit Banktól ahhoz, hogy tovább fejlessze nagyszerű ingatlanüzletét Magyarországon. Ehhez úgy érezte, hogy egy újabb cégre van szüksége – vélhetően Mészáros példáján felbuzdulva –, amely a DFP-Parking Szolgáltató és Üzemeltető Kft. nevet kapta. Nem olyan „ötletes”, mint a BDPST, de a siker ettől függetlenül biztosan garantálható. Ezzel Orbán Viktor vejének már közel 20 cége van, ami nagyszerű teljesítmény ahhoz képest, hogy Orbán Ráhellel kötött házassága előtt nem rendelkezett szinte semmivel. De vélhetően ez sem Orbán Viktor, hanem a jóisten műve, illetve a kemény munkáé természetesen.

Hogy ezek a felvett hitelek valaha is visszafizetésre kerülnek-e, az a jövő zenéje, mindenesetre a potom összegekért Tiborcz kezére játszott ingatlanok képesek kitermelni annyi pénzt, hogy még mindig megérje a különböző bankoknak az, hogy hitelt adjanak Orbán Viktor vejének. Tiborcz családi állapota önmagában olyan versenyelőnyt jelent számára, amely  biztossá teszi a sikert. Ha ezek ellenére is képes lenne veszteséget termelni, akkor bizony még Kósa Lajos is csodájára járhatna. Elég egyébként csak megnézni Mészárost, akinek sokszor még az összetett mondatok is gondot okoznak, mégis közel 200 cég van úgy a nevén, hogy többségük sikeres.

Persze nehéz lenne azt feltételezni, hogy Mészárosnak az aláírt szerződéseken kívül bármi köze is van a cégeihez. Vélhetően ugyanez elmondható Tiborczról is, hiszen ha akkora üzleti zseni lenne, Orbán segítsége nélkül is képes lett volna legalább egy sikeres vállalkozás létrehozására. Hogy a BDPST-nek átjátszott, felbecsülhetetlen értékű ingatlanok idővel a NER játszóterévé válnak-e, azt csak feltételezni lehet, mindenesetre nem jön rosszul az, ha van egy sor olyan luxus ingatlan, ahol a NER vitézek az átlagemberek kizárásával, felhőtlenül és zavartalanul beszélhetik meg minden stiklijüket.

Ezekben a hotelekben és különböző ingatlanokban gond nélkül cserélhet gazdát fontos információ vagy épp csúszópénz, a külvilág teljes kizárásával. Emellett pedig el lehet hitetni az emberekkel, hogy Tiborcz megszépíti az országot, hiszen rendbe hoz több budapesti és vidéki ingatlant, amelyek nélküle az enyészeté lennének. Az új cégével parkolási szolgáltatásokat kíván majd nyújtani, ami ismételten csak a kormányközeli maffiózók terepe, ezért vélhetően minden gond nélkül tud csatlakozni a már kialakult, minden bizonnyal felosztott budapesti parkolási bizniszhez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.