Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyar káprázat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semmit nem kockáztat ezzel a családmentő, gyermekszülő, országot szaporító, autóösszeszerelő kormányprogrammal Orbán Viktor. Természetesen a nemzet anyja, Novák Katalin sem. Szépen kigondolták a várban meg a minisztériumi íróasztal sarkára borulva, hogy meg kell menteni a magyar nemzetet, nehogy kihaljon. Aztán odadobta a pénzintézeteknek a fiatal családokat Orbán. Aki kapja, marja a kölcsönöket, aki pedig nem tud élni vele, így járt. Orbán szétteheti a kezét: sajnálom, semmi közöm hozzá, én a lehetőséget megadtam. Engem nem terhel semmiféle felelősség – ennél nagyobb lendületet az életben való elinduláshoz egyetlen ország sem tud biztosítani. Ezzel szlalomozza végig a világot a nemzet anyja, és konferenciáról konferenciára járva beszélnek olyan blődségeket, amitől, ha a nemzet nem is, de a józan ész teljesen kihal. Úgy van ez, hogy a Vezér belenéz a tükörbe, látja elégedett, öntelt képét, de csak egy pontban, mert a tükör többi része homályos és repedezett.

Lehetőség! Azt sem kap mindenki ebben az országban. Jól érezhetően, láthatóan működnek az orbáni kasztok: a haveroknak, a családtagoknak, csókos seggnyalóknak mindenáron biztosítani kell a pénzzel megváltott rangot: természetesen a közösből, mert abból építik az országot a kiváltságosok – maguknak.

Lehetőség! Azoknak az egyre kevesebbeknek, akik még a középosztályból itthon maradtak, elhintenek a nagy szólamokon kívül egy kis egzisztenciát növelő patront. Ha működik jó, ha nem, akkor benne van a hiba. Akik élnek is vele, be van fogva a szájuk. Egy rövidke időre.

Lehetőség! Másnak nincs, a többségnek nincs, ők harcoljanak meg a boldogulásukért, ahogyan akarnak. Ha morognak, ha hisztiznek, akkor sem lesz jobb, a pénz, a tanulás és az emberség csapjait elfordították tőlük. Lefelé nem működik, a szegényeknek csak koszos vizet spriccel.

Arra emlékszem, nyilván önök is, hogy amikor megnyíltak a határok, nem kellett már útlevél sem az utazásokhoz, hányan, de hányan mondták: mi ezzel nem kaptunk semmit, nem tudunk élni vele, mert nem engedhetjük meg magunknak a külföldi túrákat. Mégis. Olyan szabadságot, lehetőséget kapott ezzel mindenki, ami addig csak vágy és álom volt, és akkor még azt hittük, hogy az örömünk mellett előbb-utóbb fel bírunk kelni és ébredni a szabad vándorláshoz. Európai polgárként a jövés-menés – munkába, pihenni, rokont látogatni – olyan természetes lesz, mint a levegővétel.

Nem így történt. Fuldoklunk. Az útlevéllel a szabadságunk is eltűnt azóta, ami minden embernek járna, és élményekre válthatnánk. De nem. Mára csak akkor és csak azok bódulnak bele a nagy lehetőségbe, akik bátran, makacsul a bőröndjükkel úgy indulnak útnak, hogy visszafelé már nem akarják cipelni a koffert. Hiszen kifelé még benne van a remény egy jobb életre. Aztán Londonban, Bécsben, Münchenben, Oslóban miszlikekre vagdalják az utazótáskát. Nem kell már.

Magyar lehetőség. Fogyóban. Igaz, ezzel Orbán megint nem kockáztat semmit, hiszen, ahogyan tervezte hamis módon, megszületnek az embert pótló emberek. Ha. Csakis a kereszténydemokrata édes magyar hazának.

Magyar lehetőség! Megmondom milyen. Az értelmes, okos, jövőjéről álmodó lány minden éjszaka látja a holdvilágot a patakban – ha kel, ha nyugszik. Belebámul a patakban fürdő fényességbe. Tetszik neki. Magának akarja. Belemászik a patakba, és amikor nyújtja a kezét, nincs ott semmi, csak a zavaros és fröccsenő víz. Felnéz az égre, és azt látja, hogy a Hold egyeduralkodó fényességében gúnyosan nevet.

Lehetősége megfoghatatlan káprázat volt a sötétben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.