Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van aki forrón szereti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt a cikket a Szalonnázóról itt is megosztjuk. A szerző kérését tolmácsolom: jó lenne, ha vitaindító lehetne. Kommenteket és cikkeket is várunk, ez utóbbiakat az [email protected] címre. (Szerkesztőség)

Kérdezni szeretnék. Valószínűleg többet is. Az a helyzet, hogy eléggé mérges lettem. Aludtam egyet rá, de még mindig mérges vagyok. Jó volna beszélgetni erről a dologról, mert persze lehetséges, hogy nincs igazam.

Tegnap azt olvastam egy hozzászólásban, hogy jó-jó ez a Gyurcsány, biztos ő is képes „fanatizálni” a híveit, mint a jelenlegi miniszterelnök, de isten őrizz, hogy vezesse az országot, mert arra alkalmatlan.

Tessék szíves lenni megmondani nekem végre, miért? Ezt olvasom, hallom több mint tíz éve, de ezer kartács és ágyúgolyó (azt mégsem írhatom, hogy a kurva életbe’) tessék már végre leírni, miben nyilvánult meg ennek az embernek az alkalmatlansága.

Mielőtt folytatnám a kérdéseket, egyvalamiben állapodjunk meg: nem fanatizál senkit. Azt nem tudom, képes volna-e fanatizálni bárkit is, azt sem hiszem, hogy szándékában volna, egyet halálbiztosan merek állítani, az a (még mindig) sajnálatosan csekély számú ember, aki úgy véli, biztatni kell, hogy tegye a dolgát, nem a híve, még kevésbé a fanatikusa. Éppen ezért még ebben sem hasonlítható össze a csúti gazemberrel.

Még valami. Mielőtt ezen a hozzászóláson begurultam, elég sokszor elmondtam, nem ismerem személyesen Gyurcsány Ferencet. Ő akkor lett közszereplő, amikor engem már eltávolítottak a Rádióból, ráadásul mindjárt politikusként lett azzá, ami amúgy is kizárta volna, hogy bármelyik műsoromba bekerüljön (azok is ritkán szólalhattak meg nálam, akiket korábban ismertem, és az után lettek politikussá, mert nem kedvelem ezt a foglalkozást, úgy emlékszem, említettem már). Azaz nem közeli ismerősömről akarok most beszélgetni, semmiféle elfogultság nincs bennem. Mindössze próbálok tárgyilagos lenni. Mint mindannyiszor, midőn szóba kerül a jelen helyzet és ennek az országnak a jövője, amikor be-beállok a fősodorba, és elkezdek válogatni a kínálatból, ki lehetne használható arra, hogy ezt a mi mostani miniszterelnökünket végre fegyházba küldje – és mindig arra jutok, hogy nincs kínálat. Dehát mi a fenének is kellene keresgélni, amikor itt van a szemünk előtt. Valaki, akinek a pozitív jellemzésére már annyi elegendő, hogy a csúti kertitörpe gyűlöli, és 13 éve mindent megtesz a kiirtására. Ami 13 éve nem sikerül, mert még mindig itt van. Aki elég elszánt ahhoz, hogy ne adja fel, akiről pontosan lehet tudni, képes eltakarítani Magyarország történetének a legszégyenteljesebb alakját.

Egyszóval tessék szíves lenni megmondani nekem, miben nyilvánul meg Gyurcsány Ferenc alkalmatlansága. Azt tudom, hogy azonnal, a feltűnése pillanatában nekiment a szotyolahéjköpködő libalegelői futballista, mert már korábban kikotyogta, fél tőle. Ez a félelem rettegéssé fokozódott, miután kiállt a nyilvánosság elé (életében utoljára) „vitatkozni” Gyurcsánnyal, mert olyan baromian ostoba, hogy azt hitte, ellenfele lehet bárkinek, aki tisztességes eszközöket használ, és a valóságról beszél.

Ha már elhalványult volna, segítek felidézni ezt a „vitát”, találtam egy rövidített változatot. Ebből nem derül ki, milyen mértékig volt szánalmas a mi jelenlegi miniszterelnökünk, de a lényeg azért „lejön”. Nézzék meg, aztán folytatjuk.

 

 

Ez a beszédhibás gyűlöletgóc akkor, ott a stúdióban esküdött bosszút, aminek a teljesítéséhez nyomban hozzá is látott. Adva volt egy párt, bizonyos MSZP nevezetű, valamivel több korrupt disznóval a vezérkarában, mint amennyi majdnem minden pártban fellelhető. Ezek segítségével elindult az a sorozat, ami 13 éve tart, ami járulékos eredményként mára ennek a pártnak a teljes összeomlásához vezetett. Amit persze éppen azok nem szenvedtek meg, akik aktívan közreműködtek Gyurcsány ellehetetlenítésében, mert azok már vagy nyilvánosan (lásd Sz. K. jellembajnok) vagy kevésbé a kirakatban az állampárt fizetett alkalmazottai. És ami a teljes magyar lakosság tudatába beültetett egy hamis, folyamatosan szajkózott mondatot, miszerint isten őrizzen Gyurcsánytól mint miniszterelnöktől, mert alkalmatlan.

A fene egye meg, tessék már végre kimondani, miben nyilvánult meg ez az alkalmatlanság! Tudják mit, ne keresgéljenek érveket, kérdezzenek meg hithű fideszeseket! Legjobb esetben azt fogják hallani, hogy hazudott. Nem azt, hogy a világon az első és tudomásom szerint mindmáig az utolsó politikus, aki kimondta, hogy az ő pártja és az ő kormánya hazudott, aki ezt azért mondta, mert a következő percben kihirdette a változtatás szükségességét, a tisztességes, a mindent az emberek elé táró kormányzás kezdetét. Ez a jelen pillanatig nem köztudott. Helyette a világ legundorítóbb és legjellemtelenebb alakja által sulykolt mondat ette bele magát azoknak az agyába is, akik különben értelmesek és képesek a világ dolgairól a valóságnak megfelelő képet kialakítani. Csak annyiszor hallották, hogy isten őrizzen Gyurcsánytól mint miniszterelnöktől, mert alkalmatlan, amennyi egy normális teherbírású embernek már sok, aki különben leginkább arra emlékszik, ami látszólag a tévképzetét támasztja alá. Hogy isten őrizzen Gyurcsánytól mint miniszterelnöktől, mert alkalmatlan.

Elmondom, én miképpen rakom össze a tudnivalókat, aztán kérem, segítsenek, mondják el, miben tévedek, mit hagyok ki, legalább ezen a fórumon próbáljunk valamilyen elfogadható eredményre jutni.

Nem hibátlan emberről beszélünk, a Van aki forrón szereti című filmből tudjuk, senki sem tökéletes. Gyurcsány szenvedélyesen intézi a dolgait. Energikusan. Szenvedélyesen és energikusan beszél, mert úgy véli, meg kell győznie a hallgatóságát mindarról, amit ő tud (nem hisz, soha nem a hitéről beszél, csak arról, amit tud), és langyosan senkit nem lehet meggyőzni. Szenvedélyes és indulatos, mert dühíti, ha nem értik, akár a butaság, akár a rosszindulat szüli az értetlenséget. Indulatos ember hajlamosabb a hibára, mint a langyos vagy a hűvös. De tetszik tudni mondani valamit, amit végzetesen elrontott, amivel javíthatatlan kárt okozott az országnak? Birodalmak dőltek össze a világválságban, Magyarország nem omlott össze. Rosszul viseltük, de túléltük. Amikor pedig az összlakosságban hatott már a méreg, amikor Gyurcsány nem bírta tovább, akkor lemondott. Semmit nem tett, amiért le kellett volna mondania, semmi köztörvényes vagy politikai bűnt nem követett el, csak megadta magát. A saját pártja és a világgazdasági válság együtt sok volt egy tisztességes embernek.

Esetleg van valakinek ellenérve a fenti megállapításommal szemben? Hogy ugyanis Gyurcsány Ferenc tisztességes ember? Hallgatom. Lehet, csak én nem értesültem olyasmiről, ami ezt cáfolja.

A kínálatból válogatott. Azokkal vette körül magát, akik a politika kártékony és ostoba parancsolatjára ott kell hogy legyenek a környezetében, mert a kormányzást a párttagokra kell bízni. Hogy aztán ebből is kilépett, hogy az ő intenciójára került a miniszterelnöki székbe egy másik tisztességes ember, aki magához hasonlóan tisztességes embereket választott maga köré, nem a fent említett nyavalyás pártból, az a magyar köztudatban nem szerepel. Nem negatív kicsengéssel, sehogy.

Mégegyszer. Tessék szíves lenni mondani nekem adatot, konkrétumot, ami azt igazolja, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmatlan miniszterelnöknek.

Esetleg el tetszik ismerni, hogy tisztességes ember, de nem jó politikus? Rendben. Hadd kérdezzek valami vadat. Willy Brandt jó politikus volt? Aki letérdelt a varsói gettó áldozatainak az emlékműve előtt. Aki egyet mert érteni a lázadó fiatalokkal és először merte kimondani, hogy Németországban soha többé nem élhet meg egyetlen náci sem. Aki nyomban lemondott, amikor kiderült, hogy egy Stasi-ügynök került a közelébe. Kérdezek még vadabbat. Winston Churchill jó politikus volt? Vagy csak egy tisztességes ember, aki ragaszkodott a saját meggyőződéséhez. Amiben nem feltétlenül és nem mindig volt igaza.

Mi kell nekünk? Politikus, aki kirabolja és tönkreteszi az országot vagy egy tisztességes ember, akiről bizonyosan tudjuk, javítani fog, előre vinni. Aki történetesen ambicionálja, hogy ezt az országot élhetővé tegye, és úgy látszik, ettől nem lehet eltántorítani (nekem ez a fajta szenvedély külön rokonszenves). Akit a civilizált országokban elfogadnak. Aki esetleg megtanulta, hogy itt nem lehet árkokat betemetni. Aki nem védekezni fog, hanem kíméletlenül lecsapni minden olyan gazemberre, amilyen például Magyarország jelenlegi miniszterelnöke.

Egyelőre nincs több kérdésem. Majd még nyilván lesz. Előbb nekem is le kell higgadnom. Egy alvás talán kevés volt. Bár a közbutaságot nem lehet alvással eliminálni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.