Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Az vesse rájuk az első követ, aki nem jön tűzbe egy tűzfal avatásának gondolatától

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy nap volt ez a mai. Vagyis a tegnapi. De pláne a tegnapelőtti. Nem minden nap történik ekkora jelentőségű esemény – kivéve persze kampányidőszakban, mert akkor akár óránként is. Az óvoda épületének tűzfalát felújították és lefestették. Dizájnnal. Igazi, tévébe illő szenzáció volt ez. A BBC és a CNN hetekig versengett egymásra licitálva a közvetítés jogáért, de végül – meglepő módon – az M1 csatorna adta a legjobb ajánlatot: a közvetítésre kapott pénz nagy részét visszaosztják. Ilyen lehetőség gyakran adódott, de mindig lehetetlen volt ellenállni.

https://www.facebook.com/atasz/photos/a.10150168136200234/10162110643490234/?type=3&theater

 

A szülők, akik engedélyt adtak arra, hogy gyermekük részt vehessen a rendezvényen, napok óta izgatottan találgatták egymás között, hogy vajon mi lesz majd az önkormányzattól kapott ajándékcsomagban. A polgármester arcképével ellátott kártyanaptár? Illatos (narancs!) radír? Narancslé? Pártlogóval ellátott szelet csokoládé vagy golyóstoll? Vagy az túl snassz lenne egy festett fal ünnepélyes avatásának alkalmából? Abban mindenesetre megegyeztek, hogy az ajándék mindenképpen jár egy ilyen horderejű eseményhez.

A gyerekek öltöztetése viszont nagy fejfájást okozott. Természetesen ünnepi ruha kell, ezt senki nem vitatta, hiszen ott lesz a sajtó, de mi lesz, ha sárban is kell térdepelni? Vagy az csak téli útátadásnál van? Mi a legjobb viselet egy tűzfal átadásához? Hiába, nem minden nap biodíszlet és vágókép az ember gyereke, mégiscsak meg kell adni a módját.

A lázas tanácskozást és készülődést csak az a hír árnyékolta be, amikor kiderült, hogy Tállai sajnos nem tud majd jelen lenni az ünnepélyes eseményen, mert a szalagátvágásokból származó ínhüvelygyulladását ápolja otthon, valamint a hétvégi falunap fáradalmait is ki kell pihennie: a favágóverseny és a vadbőgésről szóló előadások alaposan elfárasztották. Németh Szilárd sem ért rá, ő aznap a nyúlját cipelte haza a piacról a hétvégi pacalhoz.

Szerencsére a kerületi önkormányzat munkatársaira bizton lehetett számítani, ugyanis számukra kampányidőszakban soha nincs nagyobb élmény, mint óvodásoknak a sajtó jelenlétében előadást tartani, interjút adni és ajándékot osztogatni.

De az vesse rájuk az első követ, aki nem jön tűzbe egy tűzfal avatásának gondolatától.

Szonja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.