Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, a kormánynak nem feladata az egyházak közpénzen történő felhízlalása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Noha Magyarországon ma már egyre kevesebb ember vallásos és gyakorolja is a hitét, a kormány mégis iszonyatosan kitömi az egyházakat. Orbán Viktor, aki egykor nem hogy vallásos nem volt, hanem még viccet is csinált az egyházból, ma úgy viselkedik, mint aki személyesen találkozott istennel. Rájött ugyanis, hogy az egyházi vezetőkkel megoszthatja az ország feletti hatalmat, ami mindkét fél számára kifizetődő lehet. Több száz milliárd forint közpénzzel tömték és tömik ki a mai napig a hazai keresztény egyházakat, amiért cserébe isten házában Orbán neve is elég gyakran elhangzik. A választások előtt a híveket birkanyájként terelik a nemzeti oldal irányába és azzal sincs gond, ha egy fideszes polgármester épp egy templom bejáratában – nem amellett, konkrétan annak bejáratában – gyűjt aláírásokat a választásokhoz.

Nem véletlen tehát az, hogy egyre többen távolodnak el már idehaza is az egyházaktól, amelyek nagyrésze cinkosa a hatalomnak. Gond nélkül asszisztálnak ugyanis az ország kirablásához, az oktatási rendszer tönkretételéhez és a menekültek bűnözőkként való beállításához. Ma már csak igen ritkán találkozni olyan egyházi vezetővel, akinek van bátorsága és gerince elhatárolódni a hatalomtól. Sokkal inkább kifizetődő ugyanis, ha némák maradnak akkor, amikor szükség lenne a szavukra. Orbán pedig jutalmazza a hűséget, ezt már sokszor bizonyította. Itt van azonban egy friss hír, Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától:

A kormány feladata, és ha lehetősége van, kötelessége is támogatni a templomépítési törekvéseket, amit most 250 millió forinttal tett meg a Szent II. János Pál nevét felvevő missziós központ esetében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Egerben a templomot felszentelő szentmisét követően az MTI-nek.

A kormánynak mégis mi a büdös francért lenne feladata és kötelessége támogatni bármilyen templomépítést? Közpénz milliárdok vándorolnak ellenőrizetlenül a különböző egyházakhoz, mi pedig tegyünk úgy, mintha ez teljesen rendben lenne? Hát nincs rendben. Az egészségügy, többek között pénzhiány miatt romokban van, ami évente több mint 24 000 magyar állampolgár halálát jelenti. Az oktatás ugyancsak pénzhiány miatt rettenetes állapotban van, ami gyermekeink jövőjét sodorja veszélybe. Nincs pénz az idősek otthonápolására és nincs pénz a nyugdíjak, vagy a családi pótlék megemelésére sem, van viszont pénz egy századik templomfelújításra. Ott vajon hány szívműtétet hajtanak végre? Mert imádkozhatnak ugyan szaporán a templomban összegyűltek, de attól még nem tisztul ki senkinek az artériája.

Hogy akkor mégis miért a templomokat és a vallást helyezi előtérbe a kormány, olyan fontos dolgokkal szemben, mint mondjuk az egészségügy? Pénz és hatalom, semmi más. Az idősek és betegek megmentése nem válna előnyére a fidesznek, járjanak csak templomba, ott hallgassák meg a vasárnapi misét, és szavazzanak le négyévente Orbán Viktorra. Ha épp meghalnak addig, akkor sincs semmi gond, hiszen legalább nem vesznek több pénzt ki a közösből, marad több, amit el lehet lopni. Persze a kormány kommunikációja ezzel kapcsolatban teljesen más:

Az államtitkár azt mondta: biztos abban, hogy ami támogatást a kormány az egyházaknak ad, most épp itt a katolikus egyháznak, az lelkileg is és az ország nemzeti hite szempontjából is fontos és nagy jelentőséggel bír.

Az ország nemzeti hite? Az mégis mi az úristen? A vallásosság továbbra is az emberek magánügye. Egy ország pedig – lévén, az nem egy ember – nem rendelkezik hittel. Ekkora eszement baromságokat csak Kásler Miklós képes kinyomni magából, gondolhattuk legalábbis ezidáig. Tehát azért tömik ki az egyházakat az adófizetők pénzéből, mert az lelkileg is és az ország nemzeti hite szempontjából is fontos és nagy jelentőséggel bír.Hogy szakadna rátok egy Mária szobor itt, Mária országában.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.