Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Dübörög, na! NEM RÖHÖG!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De én igen, azóta is, hogy megláttam az ózdi fideszes zászlótartó-avatásról szóló világszenzációt.

Mert el kell ismerni, hogy ez piszkosul nem semmi. Az „összeverődött tömeg” sem, mind a tizenöt és fél ember, az utóbbi nyugger volt. Tátott szájjal bámulhatták a dübörgő gazdaságnak és a fejlődésnek ezt az újabb csodáját. A rúd magyarságát vagy kereszténységét még homály fedi, de oknyomozónk már úton van, hogy kiderítse a nagy büdös igazságot.

Szóval, rúd. Ünnepélyes avatás. Kirendelt óvodások nélkül…

Tessék mondani, most már minden határt lezártak, és az összes őrült bent rekedt? Ha igen, miért nem kezelik őket? Vagy talán túladagolás eredménye mindez? Az hát, sokkterápia. Egyenest a Várból, mert az ott lakók profik a témában, tudják, mi kell a bolondoknak.

Könyvespolcot mikor avatnak? Bár az kell a francnak, a könyvekkel együtt, ki a fene olvas ma már?! Sörtartónak se jó, túl magasan van. Akkor mit avassunk még? Megvan: kirakatot. Az jó, annak bármi ráfér az üvegére, meg aztán szeretünk is bámészkodni, ha már vásárolni nincs miből. De nemzethy legyen ám az a kirakat, úgy unortodoxilag!

Megfertőzött volna a hülyeség? Szerencsére még nem, bár gyakran akár kiütést is kaphatnék a baromi jó hírektől, amelyekkel folyamatosan bombáznának, ha odafigyelnék.

Hogy győztek valamiben valahol megint. Nem szólt nekik senki, hogy régen lemaradtak, nem csak az élmezőnytől, hanem már a sor végét is hátulról nézik? Győztek, ja. Alig győzték zsebbe dugdosni valamelyik bűnöző haverjuk legújabb jattját, amit nagyszerű közreműködésükért kaptak. Dehogy beszélek Putyinról, isten ments, még meghallja, aztán majd kereshettek…

Meg azt is mondják a szájukkal – a dübörgéstől néha alig lehet hallani – hogy ők a morális fölény. Vagyis övék, vagy mi. Csak így lehet, hiszen ki más akarna bikát uszítani valaki anyjára, mint egy erkölcsi magaslatokon tündöklő tünemény? A spanyolok is futnak évente egyszer bikák előtt Pamplonában, lehet, hogy innen lopikálták az ötletet. Nem baj, most már nagyon magyar, mármint az ötlet, és morálisan fenemód jellemző az egész fölényükre. Mások meg megagyabugyálnák azokat, akik rosszat mernek mondani – vagyis az igazságot – a magyar egészségügyről. Aminek a színvonlát irigyelheti Bécs, a skandinávok, sőt, még az aboriginálok is. A verés, persze, erkölcsi csótánymagaslatokról érkezne.

„Megbolondult a világ, lyányom” – mondta anno Nagyapám. Nem, Nagyapó! Ami akkor volt, az fecskefing mindehhez képest.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.