Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Cinkos egyházak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Balog Zoltán jótékonyan eltűnt a közéletből. Vagyis egészen eddig ezt hihettük volna, ha augusztus 20-án nem hallat magáról ismételten. A kormány azonban meghívta őt arra az istentiszteletre, amelyet Sopronban tartottak Merkel érkezésekor. Hogy ott milyen nagyszerű dolgokat mondott Balog? Páldául:

Ne csak a szívünket nyissuk meg, hanem a pénztárcánkat is.

Igaz szavak ezek az egykori emberminisztertől. Persze eddig is tudtuk, hogy az egyház kéz a kézben jár a hatalommal, amihez pedig elengedhetetlen a pénz. Milliárdos állami támogatások nélkül ma az egyházaknak sem lehetne ekkora hatalma Magyarországon, Orbán azonban tett azért, hogy ez így legyen. Hogy ehhez Balognak mennyi köze volt, azt nem tudni pontosan, sejteni azonban lehet. Máskülönben nem értesülhettünk volna arról a hírről, miszerint az emberminiszter hamarosan püspök lesz. Igen jól olvasták, az a Balog Zoltán, aki körülbelül annyi emberséget mutatott minisztersége idején, mint Farkas Flórián. Jut is eszembe, ez talán nem véletlen, hiszen Balog a következőket mondta az 1 milliárd forint közpénzt mágikusan eltüntető Farkas Flóriánról:

Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy „botránymentes” éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

Balogba ugyan talán több ész szorult, mint az agyatlannál agyatlanabb marhaságokat nyilatkozó Kásler Miklósba, azonban az ő minisztersége sem úgy kerül be a történelemkönyvekbe, mint egy kiemelkedő időszak. Azonban végrehajtotta azt, amire Orbán kérte – még ha néhol hibákkal is -, ezért hát a hatalom megjutalmazza. A püspökké avatás ennek lehet a jele, meg annak, hogy az egyház szoros kapcsolatban van a hatalommal. Ez persze ma már egy nyílt titok, mégis érdemes feljegyezni ezt a dátumot, hiszen már nem félnek ezt felvállani sem.

Balog esélyeit jellemzi az a tény, hogy az egyház még arra is hajlandó, hogy a püspökké választás kritériumait hozzá igazítsa. – HVG

A középkorban hasonló felfogásban működött a politika Európa-szerte, a durva az, hogy mi még 2019-ben is pontosan ugyanott tartunk, mint évszázadokkal ezelőtt. Az egyháznak és azok vezetőinek egyre nagyobb hatalma van Magyarországon és ez csak romlik. Orbán meglátta a lehetőséget a dologban, hiszen mint az jól látható, mindkét fél számára kifizetődő a kapcsolat. Az egyházak persze mondhattak volna nemet is Orbán megkeresésére, de nem volt annyi gerinc bennük. Iványi Gábor és egyháza a MET ezt meg merte tenni, hiszen ők valódi keresztényi értékeket képviselnek, ennek eredményeként pedig Orbán megbüntette őket. Ehhez egyébiránt Balog is szó nélkül asszisztált.

Miközben a kormány folyamatosan a keresztény vallás üldözéséről pofázik, ők maguk azok, akik üldözik a nekik nemet mondó egyházakat. Ha valaki nem hajlandó behódolni a hatalomnak és együttműködni az ország szisztematikus kifosztásában, annak büntetés jár. Azonban úgy tűnik, nem áll fenn annak a veszélye, hogy a hazai egyházak többsége szembe akarna szállni Orbánnal, hiszen többségük még örül is a felkínált lehetőségnek. A milliárdokat boldogan elfogadják, amiért cserébe teljesítik Orbán parancsait. Vélhetően a parancs most az volt, hogy Balog Zoltánból legyen püspök, az egyház pedig meghallotta a kérést, amelyet rögvest teljesít is. Ezt természetesen soha el nem ismernék.

Sokan nem értik – például itt, Spanyolországban – , hogy miért ilyen mértékű az egyházellenesség Magyarországon. Amennyiben az egyházak nem tartanák mindkét kezüket a magyar adófizetők pénztárcáján és nem próbálnák őket folyamatosan az Orbán Viktorra szavazásra buzdítani, hanem a dolgukat végeznék és isten állítólagos igéjét hirdetnék, akkor a kutyát nem érdekelnék az egyházak. Azonban akkor, amikor a kormánnyal megosztva egy ország irányítását tűzték ki célul, akkor bizony gondok vannak. Azzal pedig, hogy az egykori emberminisztert püspöki pozícióba emelik, a helyzet nem javulni, hanem vélhetően csak romlani fog. Remélem, a most cinkos egyházak és vezetőik tisztában vannak azzal, hogy egy esetleges rendszerváltást követően ők sem menekülhetnek el a felelősségre vonás alól. Még akkor sem, ha a legtöbb elkövetett bűn esetében arra hivatkoznak, hogy rájuk az isteni törvények érvényesek. A helyzet azonban az, hogy nem istent, hanem a magyar embereket lopják meg, immár évek óta.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.