Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lenne, ha akkor is épülne és szépülne az ország, ha nem egy ország vezetője érkezik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amerre Orbán jár, ott még a fű is kizöldül, de ha esetleg ez nem történne meg, akkor riadóztatják akit kell és rögtön így lesz. Mi is beszámoltunk arról még tegnap, hogy az augusztus 20-i budapesti ünnepség miatt kénytelenek voltak felpörgetni a Vértanúk terén csak később felállítani kívánt emlékmű körüli munkálatokat, ugyanis az nem fordulhat elő, hogy Orbán Viktor dicső beszédet mond a Kossuth térren, viszont az attól csak pár száz méterre található Vértanúk terén még csak egy félkész emlékhely áll. Amióta a parancsot kiadták fentről, gőzerővel folynak a munkálatok, akár éjjel is. Ez azonban – úgy tűnik – messze nem egyedi eset, hiszen holnap egyenesen Angela Merkel német kalncellár érkezik Sopornba, hogy együtt ünnepljen Orbán Viktorral a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján.

Előbb a soproni régi megyeházáról derült ki, hogy épp felújítás alatt áll, vagyis fel van állványozva, ezért hát gyorsan meg kell oldani a problémát. Szépen befedték azt egy, az épületre emlékeztető ponyvával, ami egyébként nyugaton egy teljesen normális módszer, Magyarországon azonban igen ritkán találkozni vele, talán csak akkor, amikor Orbán Viktor, vagy épp Angela Merkel érkezik. A város lakóira magasról tesznek. Persze abban semmi különös nincs, ha egy fontos ember érkezésére kicsnosítják a várost, azzal azonban már van, ha csak akkor történik ilyen. A felálványozott épület ugyanis egy dolog, de ha egy lerohadt kis teret is csak a nagy emberek érkezésére aszfaltoznak le, térköveznek le és raknak teli virágokkal, akkor ott bizony gondok vannak.

Vajon mi lett volna, ha Merkel, vagy Orbán nem érkezik Sopronba, vajon akkor is kicsinosodik a város egy-két lelakott, omladozó része? Olyan ez, mint a János Kórház, és az Orbán-graffiti esete. Ha azok az MKKP által titokban felfújt graffitik nem kerülnek a kórház omladozó falára, talán soha a büdös életben nem meszelték volna azt újra le. Ameddig valami csak az egyszerű polgárok számára jelent problémát, addig nem érdemes változásra várni, hiszen a kormánynak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy azokért cselekedjen, akik egyébként a hatalommal őket felruházták. Azonban Orbánból nem lehet viccet csinálni, mint ahogy az ország egyetlen települését sem lehet úgy bemutatni, mintha egyébként idehaza ne lenne éppen óriási gazdasági csoda. Ha jönnek a nagyemberek, van térkövezett park és van kátyúzás is.

Emlékeznek még Áder János rendhagyó látogatására a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban? Arra a látogatásra, ahol teljes szinteket zártak le a diákok elől, illetve ahol minden egyes tanártól elvették a kocsikulcsát és egyesével vizsgálták át autójukat. Ezek mellett azonban a következők is ott történtek, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a Vértanúk terén, valamint a Sopronban történt hirtelen fejlesztésekre:

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. – 444

Mint ahogy már akkor is sokan elmondták, az ilyen esetek a Rákosi, Kádár-érára emlékeztetnek. Persze nem csak ezek hiszen napról-napra egyre több rendelkezés repít vissza mindannyiunkat a múltba, amikor a mai korhoz hasonlóan, besúgókkal volt tele az ország. Úgy tűnik, a keresztény vezető minden kérése parancs, a kérdés már csak az, hogy legközelebb mi szépül meg ilyen gyors ütemben? Merkel esetleg ellátogathatna a rothadó kórházak egyikéhez, esetleg a beázott és penészedő iskolák és gimnáziumok valamelyikéhez. De akár valamelyik vidéki kistelepülést is meglátogathatná, ahol felújítás egyébként is csak négyévente van, vagy ha épp az ideihez hasonlóan önkormányzati választásokat tartanak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.