Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igenis, Orbán elvtárs!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közeledik augusztus 20-a, azzal pedig az állami ünnepség ideje is. A tűzijáték és a már megszokott módon fideszes pártkatonáknak kiosztott díjak, plecsnik, keresztek mellett azonban idén a Vértanúk terének átalakítása is borzolja a kedélyeket. Még tavaly szállították el az éj leple alatt a több évtizedig ott álló Nagy Imre szobrot, amelynek helyére a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Amely emlékművet még 1930-ban állítottak fel, majd 15 évvel később, 1945-ben eltávolították. Ez az emlékmű a vörösterror áldozatainak állított emléket úgy, hogy a fehérterror áldozatairól említést sem tesz. Ez rögtön meg is tetszett a kormánynak, ezért aztán kiötölték, hogy szépen lecserélik Nagy Imre szobrát, annak ellenére is, hogy ez meglehetős közfelháborodást okozott.

Ez azonban nem állíthatta meg a szobor eltávolítását, majd átköltöztetését, ott ugyanis hely kellett a már a maga idejében is vitatott emlékműnek. Az már egy jó ideje nem titok a kormány részéről, hogy számukra csak és kizárólag kommunista terror létezett, Horthy már-már egy hős volt a magyar nemzet számára, az ország megmentője. Nem is csoda tehát, hogy kizárólag a vörösterror áldozataira kívánnak emlékezni, hiszen a történelemhamisításhoz pontosan erre van szükségük. Azonban gond csúszott a számításaikba, hiszen az augusztus 20-i ünnepség legfontosabb történései a Kossuth téren lesznek, ez a nagyszerű emlékmű azonban még nem készült el.

A portál a környékbeli lakók beszámolói alapján azt írja, hogy a munkálatokat az elmúlt napokban annyira felpörgették, hogy a hosszú hétvége előtti napokban még éjszaka is mentek a munkagépek. Pénteken éjjel még éjfél után is jártak a különféle kamionok, az aszfaltozógépek és az úthengerek. Szombat reggel pedig az emlékmű talapzatát flexelték a munkások.

Orbán ezért aztán kiadta parancsba – a jó kommunista időket megidézve –, hogy az emlékműnek el kell készülnie, bármi is történjék. Ez annyit tesz, hogy akár még éjjel is fúrnak-faragnak a tér környékén élők ablaka alatt, hiszen ha a vezér valamit parancsba adott, akkor azt végre kell hajtani. Persze kétségünk ne legyen afelől, hogy az emlékmű 3 napon belül ekészül és csillogva fogja várni a szeretett vezetőt. Orbán minden fronton nagyon szereti gyalázni a kommunistákat és az ő vezetőiket, mégis pontosan úgy viselkedik, mint az egykori kommunista vezetők. Ezt vajon mikor fogja végre észrevenni?

Hogy az emlékművet majd a hazai nácikon és fasisztákon kívül fogja-e még valaki látogatni, az egyelőre kérdéses, mindenesetre simán előfordulhat, hogy már ez is elegenedő Orbánéknak, hiszen végre nem kell többet szembenézniük Nagy Imre szobrával, aki képes volt a saját nemzetéért feláldozni az életét. Orbán ennek pontosan az ellenkezőjét teszi: a saját hatalma növeléséért magyarok ezreit áldozza fel. Nem is csoda, hogy soha többé nem akar ezzel szembenézni a miniszterek elnöke, ezért hát inkább gyáva módon, az éj leple alatt megszabadult tőle, hogy minden gond nélkül építhesse tovább hatalmát és rabolhassa ki az országot.

A kérdés már csak az, hogy Orbán Viktort mikor fogják szoborba önteni? Mert abban biztosak lehetünk, hogy magát minimum a valaha élt legnagyobb vezetőnek tartja.